Gündem

20 yıllık gazetesini yaşatabilmek için Türkiye’nin en büyük koleksiyonu satılığa çıkardı

Denizli'de canlı 58 yaşındaki Ahmet Aklam, sahibi bulunduğu 20 yıllık gazeteyi yaşatabilmek için 14 yılda oluşturduğu ayrımsız bellik ve modeldeki 17 araçlık Türkiye'nin en büyük makine koleksiyonunu satılığa çıkardı.

20 yıllık gazetesini yaşatabilmek için Türkiye’nin en büyük koleksiyonu satılığa çıkardı
25-09-2021 10:19
Denizli'de günce neşriyat fail Horoz Gazetesi'nin sahibi bulunan Ahmet Aklam, aşırı sevilmiş olduğu makine markasının bire birlikte serine alakadar ayrımlı renklerden 17 tanesini toplayarak, dalında Türkiye'nin en büyük makine koleksiyonunu oluşturdu. 2007 yılından beri biricik tak alıntı yaparak Türkiye genelinde artan kestirmece 40-45 araçtan ehemmiyetli birlikte bölümüne cemaat bulunan Aklam, pandemi ve hepsi evren genelinde can alıcı bulunan hesaplı dalgalanmalardan aksi etkilendi. Mevcut borçlarını ödeyebilmek için finansman bulmaya etkin fakat bunda güzel olamayan Aklam, 20 yıllık gazetesinin kapısına anahtar vurmamak için gözü üzere bakmış olduğu koleksiyonun satılığa çıkardı.

Gazetesini yaşatabilmek için büyük birlikte savaş verdiğini kaydeden Ahmet Aklam, “Ekonomik buhran ve arkası sıra hepsi dünyada can alıcı bulunan pandemiden bizde aksi etkilendik. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çetince eyyam nâkil esnafın rahatlaması için ‘Nefes' kredisi uygulamaya geçirilmişti. Kredinin kullandırılmaya başlandığı günden bu güne denli amme ve hususi bankalar ile alakadar kurumlara müracaatlarımı yaptım. 10 milyon lira binamı tutu namına göstermem ve BİK'ten mevrut derneşik gelirimizi temlik namına ibraz etmeme karşın 200 bin TL'Lik krediyi çekemedim.

Bugüne denli mevcud borçlarımı ödemeye bilmek için 2 nüsha 5'er eğik binamı sattım fakat gözüm üzere koruduğum anahtar koleksiyonumun birlikte somununa bile dokunmadım. Ancak geldiğimiz noktada icraların gelmemesi için 14 yılda büyük emekler vererek oluşturduğum bu koleksiyonumu satılığa boşaltmak durumunda kadım. Bu koleksiyonu dolu otantik redif parçalarıyla bu arada yahut biricik on paralık satıyorum. Benim gönlümden Türkiye'de birlikte benzeşim henüz sıfır bu biricik koleksiyonun hepsine birlikte ferdin cemaat olmasından yana. Bu vasıtaların tamamını birlikte ferdin almasını yeğleme ederim fakat biricik on paralık olursa da istek edenlere bu değer biçilmez koleksiyonun birlikte parçasını verebilirim. Alıcı ve uyanıklık duyanların toplumsal iletişim araçları yahut telefon hesabına gelip şahsen araçları durumunda görüp, deneyip imtihan ederek satın almalarını öneririm” niteleyerek konuştu.

Hüseyin Yılmaz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?