Asayiş

2 kadın girdikleri evin kasasından 4 bin dolar ve 250 gram altın çaldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2 kadın, girdikleri evin kasasından 4 bin dolar ve 250 gram altını çalarak kayıplara karıştı.

2 kadın girdikleri evin kasasından 4 bin dolar ve 250 gram altın çaldı
19-12-2021 16:44

Edinilen bilgilere göre, evvel Emek Mahallesi'nde 2 kadın, aut kuvvetli kapısında ve iç polat kapıda rastgele müşterek zecir yapılmaksızın girdikleri evimizdeki 4 bin dolar ve 250 gram süs eşyasını alıp kaçtı.Ev sahibi İlhan Aydemir, evin rastgele müşterek durumunda kontrol yapmadan kasanın anahtarının bulunmuş yer aldığı odaya girip, anahtarı bulup döşek odasındaki kasaya yönelen kadın hırsızların kasayı boşaltarak hızlıca kaçtıklarını anlattı.

Aydemir, "Gündüz zaman 2 yöresinde eşim ve annem müşterek parasız ziyaretine gitmekteler ve alıcı kayıtlarından baktığımız kadarıyla 15 zaman daha sonra 2 hatun eve giriyor. Her dü aut kapıyı ve polat kapıyı açıyorlar. Daha sonradan kasanın bulunmuş yer aldığı odaya akıllıcasına yönelip kasanın anahtarını da bulup kasayı açıyorlar. Kasanın içinde kısaca 4 bin dolar ve kısaca 200, 250 gram denli altın, zira içinde yüzük, küpe, kolyeler vardı. Şimdi belirgin gramajını söyleyemiyorum fakat 200-250 gram ortada altın vardı. Hepsini alıp kaçıyorlar. Bir müddet alıcı kayıtlarında da görünüyor. 13 zaman sürüyor. Saat 4'e akıllıcasına eşim ve annem eve ulaştığında kasanın bariz bulunduğunu görüce beni aradılar. Acaba sen mi eve geldin diye. Olaydan müşterek haberim olmadığını, kasaya, tek yere dokunmamalarını ve doğrudan inanma birimlerine çav vereceğimi söyledim. Ben o tam Adana'daydım. Yolda gelirken inanma birimlerini aradım, bilgilendirdim. Eve vardığımda inanma çalışanları da evime gelip fenomen durumunda araştırmalar yaptılar. Sağolsun inanma yetkilileri aşırı alakalı oldular, kendileri çevredeki asayiş kameralarını inceleyip, fon topladılar. Kasadan inç izlerini de aldılar. Bütün birikimimiz gitti, kısaca 300, 350 bin teklik ortada müşterek paramız çalındı. Yıllardır biriktirmiş olduğumuz halis muhlis birikimimizi aldılar" dedi.

Emniyet birimlerine güvendiklerini tamlayan Aydemir, "İnşallah çelimsiz sürede bulunur, inşallah apayrı kimsenin başına hakeza müşterek fenomen gelmez. Kapıda tek zecir yok, kesinlikle açtıklarına ego de beklenmedik ediyorum. Ne aut kapıda, ne iç polat kapıda rastgele müşterek zorlanma yok. Sadece kasanın anahtarının hafi yer aldığı odada az buçuk karışıklık vardı, anahtarı bulup döşek odasındaki kasaya yönelip kasanın içindeki dolarları ve süs eşyalarını alıp apayrı tek yere dokunmamışlar. Kasanın içinde apayrı şeyler de vardı fakat elden döviz ve altınları alıp gitmişler. Yani gayrı tek şeye dokunup bozma bahis konusu fark değil. Her kimesne doğrudan bekçi atışı yapmışlar. Kimsenin günahını alamam, şüphelendiğim tek kimesne yok. Hepimiz nikbet ve fikir içerisindeyiz" sanarak konuştu.

Neriman Çelebi
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?