Gündem

2 bin yıllık çarşı ziyaretçi akınına uğruyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesine ilişkin Marmaracık köyünde mevcut 2 bin yıllık çarşının kalıntılarının bulunduğu arazi tabiat gezginlerinin yol uğrağı noktayı biçimine geldi.

2 bin yıllık çarşı ziyaretçi akınına uğruyor
14-12-2021 18:29

Olimpos Doğa Gezginleri kadro önderi Levent Erbab, “2 bin yıllık zamanı bulunan bu iyi yere 40 şahsiyet grubumuz ile geldik. Gerçekten görülemeye bedel yegâne ortak yer. Türkiye'deki doğaseverleri buraya çağırma ediyorum“ dedi.

Levent Erbab, “Burası Marmaracık köyünün tahminî 3 kilometre güneyinde arazi alıyor. Ermenilerle Türkler ortada meydana getirilen savaştan sonradan alanı vazgeçme fail Ermenilerin evlerinin bulunmuş yer aldığı karye hala ziyaret edilebilmektedir durumda. 2 bin yıllık çarşının kalıntıları bölgenin en canlı iskân noktayı bulunduğunu gösteriyor. Fikirtepe şekli çömlekçilik kumkuma parçalarının beraberinde İlk Tunç Çağı'na tarihlenen Yenişehir ve İnegöl boz türlerin çömlekçilik kumkuma parçaları da gene bu köyde bulundu. Bizler de zamanı manada iri ehemmiyet sunma fail bu iyi yerde buluştuk. 2 bin yıllık çarşının yer aldığı burada ağız ağıza saf ürünlerden oluşan ortak kahvaltı yaptık, seyran fırsatı yakaladık. Bizlere bu fırsatı sunan Fahri Çelebi kardeşimize de teşekkürname ediyoruz” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?