Sağlık

2 aylık Ecrin bebeğe hayat veren 'kalp' ameliyatı

Fatma ve Nurtekin Coşkun çiftinin 9 sene sonradan mevrut geçmiş bebeğinin ultrasonda ağır birlikte kalp hastalığı bulunduğu ortaya çıkınca ailenin luğu endişeye dönüştü. 2 aylıkken Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'nde meydana getirilen operasyonla yaşama tutunan Ecr

2 aylık Ecrin bebeğe hayat veren 'kalp' ameliyatı
29-11-2021 11:04

İstanbul'da canlı Fatma ve Nurtekin Coşkun çifti geçmiş bebeklerini 9 sene sonraları kucaklarına almaya hazırlanırken arama düşüncesince gittikleri hastanede bebekte ağır müşterek kalp anomalisi bulunduğunu öğrendi.

Yıllar sonraları nesil sahibi olma heyecanları çabucak endişeye dönüşen çiftin bebeği, veladet dönemine denli etibba kabilinden izlendi. Ardından doğumun gerçekleşmesiyle nesil hali izleme yapılmak az daha evine gönderildi. Kısa müddet sonraları Ecrin bebekte öksürük, dirliksizlik ve kilogram kaybı derin biçimde yaşanınca karı baştan hastaneye başvurdu.

Hamilelik ve veladet sonrası döneminin çoğunu hastanede nâkil çift, bu el de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'ne geldi.

Ameliyat kalburüstü geçti, Ecrin nesil evine kavuştu

Aile, buraya ulaştığında meydana getirilen tetkiklerle Ecrin bebeğin doğrudan ameliyata katılması icap ettiğini öğrendi. Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karacı ve kadrosunun gerçekleştirdiği kestirmece 4 zaman devam eden güçlü ameliyat kalburüstü geçe Ecrin bebeğin de şikayetleri azaldı. Prof. Dr. Karacı ise çoğu el bu vaziyetteki bebeklerin doğumdan 6 ay sonraları ameliyat edildiğini fakat Ecrin bebeğin durumunun doğrudan ameliyat gerektirdiğini belirtti. Başarılı otama periyodunun arkası sıra Ecrin bebek, taburcu edilerek ailesine kavuşurken, karı iri şenlik yaşadı.

“Ameliyat sonrası bakımları da aşırı önemli”

Ecrin bebeğin hali karşı bilim veren Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karacı, “Bebeğimiz 2 aylık, kalpten çıkan damarlarında sapaklık vardı. Bunlar aşındırmak borusuna ve dem borusuna edisyon uyguluyorlardı, bunu onarım ettik. Genelde beşinci, altıncı aylarda mümkün yahut ameliyatları yapılıyor gücün bu nesil doğduğundan bu yana şikayetleri bulunan tükürüğünü çıkaramayan müşterek çocuktu. Öksürüyordu, müşterek iki el enfeksiyona verilen kaldı o sebeple erken, 2 aylıkken ameliyatını gerçekleştirmek yerinde kaldık. 3,5 kilogram, beslenemediği düşüncesince kilogram alamıyordu. Ameliyatı aşırı dobra geçti, bu bebeklerin yayımcı ameliyat sonrası bakımları da aşırı önemli, ıvır zıvır nesil oldukları düşüncesince beslenmeleri, solunumla ait sıkıntıları aşırı oluyor. Ameliyat sonrası şikayetleri doğrudan düzelmiyor. 1-2 ay içinde normalleşiyor. Hasta kestirmece 1 aydır hastanede yatıyordu, doğduktan sonraları yoğunlaştırılmış pıtrak hastaneye mevrut müşterek çocuk. Enfeksiyonu düzelince ameliyat etmeye değişmeyen verdik. Bu hastamızda beklemiyoruz gücün encam ki zamanlarda meydana getirilen ameliyatlarla ait yahut ikinci ameliyata gereksinim duyan hastalarımız çok. Bu bebeklerin operasyonları dobra geçince aşırı seviniyoruz, şvester ihvan da ıvır zıvır nesil olunca aşırı seviyorlar. Bu ayrı müşterek mevki yayımcı ki ıvır zıvır bebekleri sağlığına kavuşturmak, erişkinlerden az buçuk şimdi farklı” ifadelerini kullandı.

“İyi ki de gelmişiz, dobra ki ameliyat olmuş”

Kızının rahatsızlığının ana karnındayken ortaya çıktığını özetleyen 30 yaşındaki Fatma Coşkun, “Normalde ana karnında ortaya çıkmıştı gücün ego hususi hastanede veladet yaptım orada kilogram kaybından gine kuvöze yatırdılar. Bize bu hastalığın doğrudan bu biçimde ortaya çıkabileceğini söylemediler. 5-6 aylıkken ortaya çıkabileceğini söylediler gücün kilogram kaybı, öksürük, dirliksizlik oldu. Kesinlikle dirliksizlik geçmedi, abla yerken aşırı zorlanıyordu kılıç de buraya geldik. Hocamızla görüştük doğrudan ameliyat olması icap ettiğini söyledi. Çok şükür şu anda hali aşırı iyi. İyi ki de gelmişiz dobra ki ameliyat reşit çocuğum. O hırıltısıyla aşındırmak yerken onun acısı şimdi iri dobra ki de ameliyat oldu, şu an aşırı iyi” halinde konuştu.

“Güçlüydüm gücün ta ki çocuğumun başına bunlar gelene kadar”

Ameliyatın dobra geçtiğini öğrendikten sonraları iri mevki yaşadıklarını kail Coşkun, “Doğumdan sonraları 10 güneş falanca evde durdum, çabucak kötüleşti. Ameliyat 4 zaman falanca sürdü. Çok ağladım normalde tek ağlamazdım güçlüydüm gücün ta ki çocuğumun başına bunlar gelene denli rastgele şeye ağlıyordum. Temizlikçi ‘nasılsın' sanarak soruyordu ağlıyordum. Çocuğumu anlatırken üstelik ağlıyordum. O dobra olsun bambaşka müşterek obje istemiyorum. ‘Ameliyatımız aşırı dobra geçti, ihvan size müstelzim bilgiyi verecek' dedi onu dedi doğrusu ego o kapıdan tek ayrılmadım. 9 sene sonraları geçmiş çocuğum. Hamile olduğumu öğrendim, ayrıntılı ultrasonda da çocuğumun hakeza bulunduğunu öğrendim” sanarak konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?