Gündem

11 yıldır yatalak olan Ömer'in tek istediği ziyaret edilmek

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde doğduğu günden itibaren yatağa mahkum olan Ömer Aktaş, 11 yıldır göbekten şırıngayla beslenerek yaşamaya çalışıyor. 7 güneş 24 vakit aspirasyon cihazına ilişkin yerine yaşama tutunmaya etkin küçük Ömer'in tek arzusu ise henüz aşırı ziy

11 yıldır yatalak olan Ömer'in tek istediği ziyaret edilmek
26-12-2021 12:30

Tekstil emeklisi Saffet - hasret Aktaş çiftinin oğlanları Ömer Aktaş, 11 yıl evvel Tavas Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi. Doğuştan mevrut hastalığı kararı gırtlağı çalışmayan Ömer, tükürüğün ciğerlere gitmesi biçiminde dirimsel muhatara yaşayabileceğinden çevre yatağa mahkum kaldı. Vücutta oluşan tükürüğün daima adına boşaltılması düşüncesince 7 güneş 24 vakit aspirasyon cihazına ilişkin adına hayatını sürdüren Ömer, günde 8 kat hususi adına imal edilen ve bedeli mevki kabilinden karşılanan mamayla gömlek deliğinden şırıngayla besleniyor.

Ömer ziyaretçilerle maneviyat buluyor

Yeme içmenin beraberinde hitabı da tek sıfır 11 yaşındaki Ömer Aktaş, sema ve görmede yaşamış olduğu sıkıntılara karşın etrafında olanları algılayabiliyor. Sürekli gözaltı altında tutukları ve “Cennet Kuşu Ömer” adına seslenme ettikleri evlatlarına dizi film cenah geren Saffet - hasret Aktaş çifti, evde çarpıcılık kesilmesi yerinde otomobilden çekilen ve 12 volt çarpıcılık üreten düzene bağlanarak aspirasyon aletinin emek harcaması sağlanıyor. Bu sebeple içtimai tek faaliyete katılamayan aileyi, en aşırı evlerine mevrut ziyaretçiler sevindiriyor. Oğullarının da eve mevrut ziyaretçilerle bahtiyar olup maneviyat kazandığını tabir fail Aktaş ailesi, tek dilek adına evlerine hâlâ aşırı ziyaretçinin gelmesini istiyor.

Dünyaya sakat adına mevrut Ömer'in babası Saffet Aktaş, evlatlarının bu rahatsızlığını Allah'ın takdiri adına görüyor. En ehemmiyetli isteklerinin ziyaret edilmek bulunduğunu ve bu ziyaretlerin önemsiz Ömer'i ince bahtiyar ettiğini kail ağababa Aktaş; “Bizim en ehemmiyetli eksiğimiz ziyaretçi olmaması. Biz aşina sebeplerden çevre ziyarete gidemiyoruz. Ancak bizlere ziyarete mevrut olursa aşırı güzel olur. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Fırsat buldukça Aktaş ailesini ziyaret fail martir kardeşi Feridun Öztürk ise, Türk topluluğunun temelinde binlerce yıldan mevrut içtimai el birliği ve paylaşma geleneği olduğuna özen çekerek; "Ailemizin de söylediği kadar yaşamda maddiyattan aşırı hâlâ ehemmiyetli şeyler var. Toplumumuzun bunun bilincine varması gerekir. Bu ailemiz de tek obje beklemiyor, hemen ziyaret edilmek istiyor" şeklinde konuştu.

Atilla Özer - Ömer Beyazoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?