USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Zeytin ağacı yüzünden kardeşini öldüren ağabey, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde zeytin ağacı yüzünden yaşanmış olan ağız dalaşı sonra kardeşi Hüseyin Baran'ı tüfekle öldüren Mustafa Baran, duruşma heyeti çeşidinden önceki ‘Kardeşi düşünülerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış hayat boyu hapis cezasına

Zeytin ağacı yüzünden kardeşini öldüren ağabey, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı
21-10-2021 14:19

Manavgat Demirciler Mahallesi'nde zeytin ağaçlarının kesilmesi yüzünden aralarında çıkan tartışmada ağabeyi Hüseyin Baran'ı (64) tüfekle öldürmüş olduğu sebebi öne sürülerek tutuklanan Mustafa Baran'ın (62) yargılanmasına Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde bitmeme edildi.

Edinilen bilgiye göre, Demirciler Mahallesi Külcüler Sokak Kayabaşı mevki'inde mülkiyeti hazineye ilgilendiren araziye birlikte müddet ilk 5 kardeş çeşidinden zeytin ağacı dikildi.

16 Martta araziye mevrut Hüseyin Baran ile kardeşi Mustafa Baran ortada zeytin ağaçlarının kesilmesi zımnında ağız dalaşı yaşandı. Tartışma esnasında Mustafa Baran, ağabeyi Hüseyin'i av tüfeğiyle darbelemek şekli ile öldürdükten sonradan arabasıyla fenomen yerinden kaçtı.

Jandarma çeşidinden Sanayi Mahallesindeki evinde yakalanan Mustafa Baran, işlemlerinin arkası sıra gönderme edilmiş olduğu barış ceza hakimliğince 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Cinayete bağlı hazırlanmakta olan iddianame, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikrar edildi. İddianamede, vakaya özellik arazinin kullanımından kaynaklı çevre ortada mesail bulunmuş olduğu belirtilerek, cinayetin tasarlanarak işlendiğine ilişikli kanıt elde edilemediği kaydedildi.

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık davanın birlikte geçmiş duruşmasında esasi ile alakalı görüşünü açıklanan cumhuriyet savcısı, cinayetin nahak kımıldatma altında işlendiğini belirterek maznun Mustafa Baran'ın 18 yıldan 24 yıla denli cezalandırılmasını arzu etti.

Mahkemenin Salı haset meydana getirilen değişmeyen duruşmasına ise maznun Mustafa Baran, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) eliyle Alanya cezaevinden katılırken, yaşamını kaybeden Hüseyin Baran'ın kızı Damla Gül Yıldırım, tarafların yakınları ile avukatları murafaa salonunda müheyya bulundu. Savcılığın esasi ile alakalı görüşünde tamlanan nahak kımıldatma hükümlerine katılmadıklarını tabir fail şikayetçilerin avukatı Kenan Erdoğan, sanığın mahsus ve istekle düzenlenen birlikte biçimde cinayeti işlediğini, kanunda da kardeşe müteveccih bu eylemin kalifiye çözüm kendisine ikrar edildiğine ayraç etti. Erdoğan, kımıldatma hükümlerinin uygulanmasının akıllıca olamayacağını savunarak, sanığın en yukarı sınırdan cezalandırılmasını arzu etti.

“Babam katledilmiştir”

Hüseyin Baran'ın kızı Damla Gül Yıldırım'da, “Babam katledilmiştir. Sanığın doğranan birlikte ağacı yok tersine babamın ağaçları kesilmiştir. Sanığın tek rahatsızlığı da yoktur. Babamın 10 senedir kullandığı his sorununa bağlı ilaçları vardır, maznun isteseydi fenomen yerinden aşırı ferah ferah ayrılabilirdi” diyerek, sanığın babasını mahsus öldürdüğünü söyledi.

“Tanık yıldırma edildi”

Savcılığın esasi ile alakalı görüşünün ikrar etmediklerini tabir fail maznun avukatı Yusuf Pakır, sanığın yıldırma edilmiş olduğu düşüncesince duruşmada gerçekleri anlatmadığını doğacak sürerek, “Tehdit edildiğini de açık açık söyledi. Olayda müvekkilimize müteveccih öldürülen çeşidinden baltayla ansız meydana gelen birlikte atak bulunmaktadır, müvekkil anahtar çevresinde dolanarak kaçmaya çalışmıştır. Olayda müvekkil ile öldürülen gönül rahatlığı karşıya gelmişler, müvekkilim kendisini müdafaa etmek yerinde kalmıştır” dedi.

Sanık: “Keşke ego ölseydim”

Mahkeme Başkanının akıbet sözünü sordurulmuş olduğu maznun Mustafa Baran ise, “Beni aracın çevresinde kovaladı, apışık ve kudretsiz düştüm, meraklı kaldım. Ya, o beni öldürecekti ve ya ego onu. Keşke ego ölseydim. Başka da birlikte diyeceğim yoktur” ifadelerini kullanarak nadim bulunduğunu dile getirdi.

17 yıl 6 ay hapis cezası

Mahkemeye sunulan aranın arkası sıra kararını açıklanan yargıevi heyeti, oy çokluğuyla, maznun Mustafa Baran'a ilk ‘kardeşi mahsus öldürme' suçundan ağırlaştırılmış yaşam boyu hapis cezası verdi. Sanığın eylemi nahak kımıldatma dibine işlediğine uyanıklık çekici yargıevi heyeti cezayı ilk 21 yıl, arkası sıra ‘sanığın suçtan nedamet duyması' ve ‘verilecek cezanın sanığın geleceği üstündeki muhtemel etkisi' zımnında 6'da 1 oranında tenzilat yapılarak 17 yıl 6 taban indirdi.

“Tahliyesine değişmeyen verilmesi kanaatindeyim”

Oy çokluğuyla tahsil edilen karara Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı katılmadı. Mahkeme başkanı gönül rahatlığı oy yazısında, “Sanık Mustafa Baran'ın öldürülen Hüseyin Baran'a müteveccih mahsus cani eylemini, yasal savunmada sınırın mazeretli görülebilecek birlikte heyecan, düşünce ve telaştan doğacak neşet etmek şekli ile aşıldığı, bu yüzden sanığa ceza verilmesine arazi olmadığını ve tahliyesine değişmeyen verilmesi kanaatinde olduğumdan çoğunluğun sanığın cezalandırılması yönündeki görüşüne paydaşlık etmiyorum” dedi.

Arif Kaplan
 

İLGİLİ HABER
Kardeşini öldüren sanık: "Kaçmaktan usanmıştım, o çağ ya o ölecekti ya ben" Kardeşini öldüren sanık: "Kaçmaktan usanmıştım, o çağ ya o ölecekti ya ben"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ