USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yurt dışı temsilciliklerde elektronik ortamdan 19 ecnebi dilde sabıka kaydı veriliyor

Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının çalışmasıyla diyar dışı temsilciliklerde elektronik ortamdan çabucak alınabilen çevirme edilmiş sabıka kaydındaki kıstak sayısı 8'den 19'a yükseltildi.

Yurt dışı temsilciliklerde elektronik ortamdan 19 ecnebi dilde sabıka kaydı veriliyor
05-02-2022 11:20
Ankara

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Adalet ve Dışişleri bakanlıkları, 8 Temmuz 2019'da adli sicil kaydı yok vatandaşlara Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca ve Portekizce dillerine çevirme edilmiş sabıka kayıtlarının diyar dışı temsilciliklerde "Konsolosluk.Net"ten aceleten verilmesine müteveccih uygulamayı başlattı.

Adalet Bakanlığının yürüttüğü Adli Sicil Bilişim Sistemi Projesi ile de yürütüm endüstrisi ve ecnebi gönül sayısının kapsamının genişletilmesine müteveccih icraat gerçekleştirildi.

Dışişleri ve Adalet bakanlıklarınca dünkü geliştirilen yazılımlarla 2 Şubat 2022 bakımından adli sicil kaydının çevirme edilmiş olduğu gönül sayısı 8'den 19'a yükseltildi. Ayrıca "Konsolosluk.Net" uygulamasından sabıka kaydı verilebilecekler arasına "sicil kaydı olanlar" eklendi.

Böylece diyar dışı temsilciliklerde İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca ve Portekizce'nin birlikte Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca, Arnavutça ve Arapça edinmek gibi 19 ecnebi dile çevirme edilmiş adli sicil belgesinin alınmasına başlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ