USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yerli oyun firması Spyke Games, almış olduğu yatırımla sektördeki etkinliğini artıracak

Alınan 55 milyon dolarlık yatırımla ekibin büyütülmesi, firmanın önce oyunu Royal Riches'ın tanıtımının yapılması ve bu oyunun mahsus ortak seviyeye ulaşmasının arkası sıra toy oyunlara odaklanılması planlanıyor.

Yerli oyun firması Spyke Games, almış olduğu yatırımla sektördeki etkinliğini artıracak
18-01-2022 12:54
İstanbul

Merkezi ABD'de mevcut teşebbüs sermayesi firması Griffin Gaming Partners'tan 55 milyon dolarlık ekecek yatırımı düzlük evcil oyun ihya firması Spyke Games, bu yatırımla oyun sektöründeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Oyun sektöründe tecrübeli dinç müşterek yatırımcı grubu kabilinden İstanbul merkezli kurulan Spyke Games, güzeşte sene Griffin Gaming Partners'tan 5 milyon dolarlık ekecek evveliyat yatırım almıştı. Geçen aylarda "Royal Riches" adlı hareketli oyununu Google Play ve App Store'da kullanıma sunan şirket, Griffin Gaming Partners'tan 50 milyon dolarlık müşterek ekecek yatırımı şimdi aldı. Böylece Spyke Games, mecmu 55 milyon dolar yatırım ile Türkiye'nin en şişman ekecek yatırımına nail oldu.

Spyke Games'e yatırım önleyen Griffin Gaming Partners, global oyun yatırımına odaklanan müşterek teşebbüs sermayesi firması adına öne çıkıyor. Griffin Gaming Partners'in, aralarında Discord, Overwolf ve WinZO kadar firmaların de toprak almış olduğu serbest müşterek yatırım portföyü bulunuyor.

İlk süreçte grup büyütülecek ve oyunun tanıtımı yapılacak

Mobil oyun pazarına odaklanan Spyke Games'in yöneticilerinin verdiği bilgilere göre, tahsil edilen yatırımla ekibin büyütülmesi, firmanın önceki oyunu Royal Riches'ın tanıtımının yapılması ve bu oyunun muhtemelen müşterek seviyeye ulaşmasının arkası sıra toy oyunlara odaklanılması planlanıyor. Bu adımlarla Spyke Games, oyun sektöründeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Spyke Games Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Rina Onur Şirinoğlu, ABD'li uygulayım bilimi sitesi Venture Beat'e icra ettiği açıklamada, Spyke'ı hemen müşterek oyun içinde ne olduğu geliştiricisi adına değil, bire müşterek sürede toplumsal oyunlar oynanabilen müşterek toplumsal ortam adına gördüklerini belirtti.

Kullanıma sundukları önceki oyunları bulunan Royal Riches'ın sürecin başlangıcında bulunmasına karşın çelimli müşterek sürekli kullanıcı sayısına ulaştığını aktaran Şirinoğlu, tahsil edilen yatırımla beraberce şirketteki topu topu departmanların ikiye katlanacağını kaydetti.

"Türkiye, girişimler düşüncesince biçim biçimine geliyor"

Yatırımcı şeriklik Griffin Gaming Partners'in Genel Müdürü Phil Sanderson da güzel firmaların gelişigüzel yerde ve başta Türkiye'de büyümeyi sürdürdüğünü anlatım ederek, "Türkiye, büyümekte bulunan girişimler düşüncesince merkezi müşterek toprak biçimine geliyor. Türkiye'de iyice deli dolu müşterek oyun sahnesi var." dedi.

Spyke Games'in CEO'su Şirinoğlu'nun faziletkâr talimli ve tecrübeli insanları işe kabul etme ait zeki bulunduğunu aktaran Sanderson, "Ekip, bilyon dolarlık mahsulat ve oyunlar üretmeyi biliyor. Aynı potansiyeli Spyke'ta da gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Sanderson, bire müşterek ekip, bire müşterek metodoloji, kararlı müşterek tutum ve "inanılmaz" grafiklerle gır gır müşterek oyunun kesinlikle oluşturulacağına değgin bilginin olduğuna ayraç ederek, bunların müşterek oyunu güzel kılan akıllıca unsurlar bulunduğunu vurguladı.

Girişimciliği heveslendirme fail politikalar ehemmiyetli gösteriş oynuyor

Çeşitli sektörlerdeki evcil şirketlerin, evcil ve global ölçekte etkinliklerini artırmalarında girişimciliği heveslendirme fail politikalar ehemmiyetli gösteriş oynuyor. Bu noktada oyun şirketleri, aldıkları yatırımlar ve ulaştıkları değerlemelerle öne çıkıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mevzuya bağlı toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği açıklamada, geliştirdikleri oyunları milyarlarca insanoğlunun oynadığı Türk oyun piyasasının gelişigüzel güzeşte çağ büyümeye bitmeme ettiğine dikkati çekti. Türk oyun firması Spyke Games'in 55 milyon dolarlık ekecek yatırım aldığını aktaran Varank, bunun Türkiye'nin girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemi düşüncesince alım çalım donör bulunduğunu vurguladı.

Geçen zamanlarda da Türk oyun şirketleri arsıulusal çapta başarılarıyla gündeme gelmiş, Peak Games, 2020 senesinde 1 bilyon dolar değerlemeyi aşarak Türkiye'nin önceki "unicorn"u olmuştu. Benzer şekilde, güzeşte sene İstanbul merkezli hareketli oyun geliştiricisi Dream Games, 1 bilyon dolardan aşkın değerlemeyle "unicorn" olmayı başarmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ