USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Yeni teşri yılı ortak ıslahat yılı olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'Şu anda alçalma yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış olduğu yegâne müşterek obje vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır.' dedi.

'Yeni teşri yılı ortak ıslahat yılı olacak'
29-09-2021 16:31
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun siyasal ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu yegâne müşterek obje vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır." dedi.

Özkan, Mecliste düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, toy insan koronavirüs (Kovid-19) salgını özellikle edinmek üzere, âşık ve baskın felaketleriyle uğraş ederken muhalefetin daima yalanlarla milletin gündemini çalışır ettiğini, buna karşın devlet-millet dayanışmasının en dobra halde ortaya konulduğunu söyledi.

Muhalefetin, hükûmetin kalburüstü mücadelesine saye düşürme çalışmalarının, toplumda ve zat tabanlarında yanıt bulmadığını tamlayan Özkan, "Orman yangınlarında; THK'nin çalışmayan uçaklarını, 'Yanan ormanlar imara açılacak.' iftiralarını ortaya atarak mücadeleyi sulandırmışlardır. Sel felaketinde; 'HES patladı, karışma edilmedi.' yalanlarıyla tahrik oluşturdukları güneş yüzüne çıkmıştır. Musluk açmayı, esas atmama törenlerini, gömütlük bidonunu işlev sanan ve kendilerine millete işlev buyurmak namına tatili yakıştıranlara yanıt düzelti ve envestisman seferberliğimiz yaz ayında da sürmüştür" diyerek konuştu.

"Yeni teşri yılı müşterek düzelti yılı olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, toy teşri yılının, müşterek düzelti yılı olacağını dile getirerek, "Yasamada toy reformlarla milletimizi dünyayla rekabette aşırı elan ileriye taşıyacak müşterek zamanın arifesinde olduğumuzu ve bugüne denli sürdürdüğümüz anayasal ve kanuni düzelti periyodunu inşallah 2021 ve 2022 teşri devrinde de bitmeme ettireceğimizi milletimize aksettirmek isteriz." dedi.

İlk adına Vergi Usul Kanunu Teklifi'nin TBMM'de görüşülmeye başlanacağını bildiren Özkan, "Teklife göre; sade usulde vergilendirilen ticari çıkar mükelleflerinin kazançları, dirimsel vergisinden ayrıklık tutulacak. Sosyal iletişim araçları üstünden elde edilmiş gelirler anlaşılan ücrete denli ayrıklık kapsamına alınacak. Tarımsal terviç ödemeleri dirimsel vergisinden ayrıklık edilecek. Son eğreti vergilendirme devri kaldırılacak. Yıllık dirimsel vergisi beyannamesi bırakma ve vergilerin ifa süresi müşterek ay öne çekilecek." bilgisini paylaştı.

Paris İklim Anlaşması'nın, arsıulusal topluluğun üstüne sakıt müşterek vecibe bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu anlaşmanın bu teşri senesinde parlamentoda ikrar edileceğini söyledi.

Özkan, levent boylu zamandır parlamentonun gündeminde bulunan spor kulüplerine müteveccih düzenlemeyi de gündeme getireceklerini, bu sayede sportif başarıların da önünü açmış olacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin ve ümranlı günindi demokrasilerinin gündeminde"

Sosyal iletişim araçları alanındaki yayınların, vatandaşların çav ikrar etme hafriyat ve özgürlüğünü ağırbaşlı manada gözdağı ettiğine dikkati çekici Özkan, vatandaşların akilane habere ulaşmadaki sıkıntılarının, hem Türkiye'nin tıpkı zamanda ümranlı günindi demokrasilerinin gündeminde bulunduğunu anlattı.

Avrupa'da maşeri iletişim araçları üstünden imal edilen esassız haberlerle uğraş bağlamında kanuni düzenlemelerin yaşama geçirilmeye başladığını aktaran Özkan, maşeri medyadaki yayınların vatandaşlarını akilane habere vusul hakkını gözdağı etmesi zımnında müşterek düzenlemeyi Meclisin gündemine getireceklerini belirtti.

Özkan, tarafın devlet, dümen bulunduğu ihtilaflarda, rastgele müşterek ilde oluşturulacak barış komisyonlarıyla vatandaşların, zat ihtilaflarını, idareyle gürültü etmek, murafaa kapılarında bekleyivermek namına oluşturulacak barış komisyonlarıyla elan hızlı, adaletli sonuca ulaştırmayı sağlayacaklarını bildirdi.

"Yeni müşterek düzen süreciyle huzur karşıyayız"

Özkan, açıklamalarının arkası sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, "Anayasa'nın önce dört maddesi değiştirilmezse, kimi kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt problemininin çözülmesi tartışılamaz da." açıklamasının sorulması üstüne Özkan, "Taşçıer'in ifadesinde de kemiksiz müşterek halde görüldüğü az daha maslahat Kürt yurttaşlarımızın hafriyat ve hürriyet noktasında müşterek mağdurluk yaşamış bulunduğu değil, PKK'nın meşruluk kazanması ve meşrulaştırılmasından ibaret bulunan müşterek idrak operasyonuyla huzur karşıyayız." cevabını verdi.

"İYİ Parti, CHP ve HDP'nin, ittifaklarını duyurulmayan uyuşma adına sürdürecek olmalarının, milletin gözetiminde karşılıklarının bulunmadığını gösterdiğini" tamlayan Özkan şu halde bitmeme etti:

"Milletimizde rastgele müşterek yanıt bulamadıkları, zat kurmuş oldukları bu ziyasız ve duyurulmayan ittifakla milletimizin huzuruna çıkıp desteğini alamayacaklarını bildikleri düşüncesince şu anda toy müşterek düzen süreciyle huzur karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır. Yapmaya çalıştıkları; milletin huzuruna şeffaf, demokratik müşterek halde cesurca genişlemek yerine, milletin iradesini dolanmak, milletin iradesini ziyasız ve duyurulmayan odalarda icra ettikleri toplantılarla zat aralarında pazarlığa çıkarmaktır."

"Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız"

Özkan, HDP'nin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı davranış belgesinin rastgele müşterek satırında, dobra müşterek ambalaja sarılmış, terörün meşrulaştırılmasını gördüklerini vurguladı.

Deklarasyonda toprak meydan "güçlü demokrasi" ve "barışçıl aut politika" başlıklarına dikkati çekici Özkan şunları kaydetti:

"Demokrasiye, sizler, bu yetkiyi yıldırı örgütünün gösterdiği eş başkanlara dönmek vasıtasıyla yezitlik ettiniz. Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız. Sizin barışçıl, canlı aut siyasa dediğiniz acep Kuzey Suriye'de oluşturulmak maksut yıldırı koridoruna, ülkemizin birlik, el birliği ve kardeşliğine huzur girişilen bu bölen eylemlerin bitmeme ettirilmesine izin edilmesi midir? Buna izin edilmeyecek. Bu bağlamda Afrin, İdlib, Cerablus'ta verdiğimiz, Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya denli bulunan alanda ortaya koyduğumuz barış ve balans mücadelemiz hamd olsun ülkemizin huzuru, bölgemizin istikrarı düşüncesince yapılırdı ve barışçıl müşterek diplomasidir. Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun siyasal ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu yegâne müşterek obje vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır."

"Evrensel değerlere akla yatkın adına yaşama geçirmek"

Özkan, 3600 ek belirtke beklentisine bağlı müşterek soruya, "Adaletsizlikleri ortadan dağıtmak ve emek vermek hayatındaki barışı kuruluş buyurmak en iri siyasal amacımız oldu. Bugüne denli yaptığımız bu çalışmaları, toy teşri devrinde de akilane ve âlemşümul değerlere akla yatkın adına yaşama geçirmeye bitmeme edeceğiz." karşılığını verdi.

Barışçıl emek vermek yaşamı düşüncesince toy reformları doğacak devirde strateji ederek yaşama nakil gayreti süresince olacaklarını vurgulayan Özkan, "Çalışmayı anca müşterek umde ve umde arasında gerçekleştirmek geçişsiz ki bugüne denli onlarca yıldan buyana yaşama geçirilmiş farklılıkları ağız ağıza ortadan kaldıracak ve bu çerçevede evrensel, her insanın hafriyat ettiğini aldığı, bu aşamada da maşeri huzur, emniyet ve doğruluk duygusunun pekiştiği müşterek düzenlemeyi tabii yaşama geçireceğiz." dedi.

"Üzerinde uzlaştıkları müşterek insan yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, aya tabana aksi unsurlarının bire müşterek uyuşma çatısı altında müşterek araya getirildiğinde, çatışmaların sonlandırılamayacağına dikkati çekerek şu halde bitmeme etti:

"Belki şu anda, müşterek yandan HDP'nin davranış belgesiyle, öteki yandan İYİ Parti Genel Başkanı'nın 'Başbakan adayıyım.' ifadesiyle, öteki yandan da CHP Genel Başkanı'nın halis muhlis problemlerin çözümüyle ilişik HDP'yi bulunak göstermesiyle, elden cumhurbaşkanlığı ile ilişik namzetlik problemlerini azda olsa çözmüş kabilinden görünüyorlar. Ancak aya tabana aksi unsurlar, öylesine ayrı hedefler, öylesine ayrı istikametlere yelkenli açmışlar ki zat aralarındaki çelişkileri çözebilmeleri muhtemel değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilişik üstünde uzlaştıkları müşterek insan yok. Sadece zat yukarı akılları, bunları, zat piyonları adına kullananlar, zarfa kimin adını koyup gönderirlerse o başbakan, cumhur reisi talibi adına onu destekleyecekler. Zillet ittifakının zat arasındaki elan iri çatışmaların başlamış olacağı müşterek çağa akilane giriyoruz. Çünkü 2023 hedefinde zat eteğinde ne var ise bu benzemez unsurlar ortaya atacak. Bu uyuşma önümüzdeki süreçte aşırı elan iri çatışmalara gebedir. Bu uyuşma 2023'te iri müşterek hezeyanla akıbet bulacaktır."

Bir istifham üstüne Özkan, Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ