USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yaz-kış demeden 'can dostları'nın imdadına yetişiyorlar

Ankara'da hayvanseverler kış koşullarında eşya bulmada zorluk çeken çıkmaz hayvanlarını unutmuyor.

Yaz-kış demeden 'can dostları'nın imdadına yetişiyorlar
30-01-2022 10:29
Ankara

Çankaya ilçesi İmrahor bölgesinde, kimi çıplak maşer kuruluşu üyeleri ve hayvanseverler, soğuk kış aylarında manca bulmada müşkül çekici çıkmaz hayvanlarını kandırıcı düşüncesince seferber oluyor.

Bölgede hizmetçi seferberliğine katılanlardan hayvansever Faruk Açık da eşiyle beraberce 12 senedir arazide ve dağlarda çıkmaz hayvanlarını literatür susuz, kışın yiyeceksiz bırakmıyor.

Soğuk havaya karşın dağlarda, ormanlarda dolaşan Açık, bulmuş bulunduğu çıkmaz hayvanlarına manca veriyor.

Açık, çorlu yahut bakıma gereksinimi bulunduğu belirleme edilen hayvanları da biriktirerek bölgedeki orman arazisinde kurduğu barınakta tedavileri düşüncesince güç gösteriyor.

Diğer çıplak maşer kuruluşu üyeleriyle beraberce cereyan fail Açık, AA muhabirine, çıkmaz hayvanlarına gönül rahatlığı özelikle bu aylarda henüz duyarlı, merhametli ve hayırsever olunmasını istedi.

Havaların soğumasıyla çıkmaz hayvanlarına iane dair uyanıklık edilmesi müstelzim hususlara da yer veren Açık, şunları kaydetti:

"Dışarıya manca koyacaksak kapların yalpık olması henüz güzel olur. Dar kapların içindeki aşındırmak yahut suyun altına iktiran etmek istedikleri devir kafaları sıkışabiliyor. Biz, bu tür vakalara fazla bedel geliyoruz. Birçok hayvanı sonuç anda ölümden kurtardık. O sebepten özelikle yiyecek, su bırakanlar yalpık kaplarda bıraksınlar. Bu soğuk aylarda kömürlük, makine garajları, depolarımızı açmamız gerekiyor zira çıkmaz hayvanlarının sığınacak tek noktayı yok. Balkon altlarına kilimler, battaniyeler serelim. Parklara, kenar başlarına kulübeler koyalım, yiyecekler koyalım."

Soğuk iklim ve kar yağışı dolayısıyla aç kalma tehlikesiyle gönül rahatlığı karşıya bulunan çıkmaz hayvanları düşüncesince beraberinde araya mevrut Pati Koruyucuları (Paw Guards) üyeleri hesabına mütekellim Erkin Erdoğdu da haftanın gelişigüzel haset beraberinde kere da olsa bahis konusu alana manca taşıdıklarını söyledi.

Öte taraftan soğuk açıktan sığınmak düşüncesince makine motorlarına sığınan hayvanlara dikkati çekici Erdoğdu, anahtar sahiplerinden motoru çalıştırmadan ilk kaputa vurmalarını istedi.

Bölgede hizmetçi önleyen Pati Koruyucuları üyesi Ayşe Taşkıran da havanın baş döndürücü soğuk olması sayesinde hizmetçi yapılmazsa hayvanların temizlik olabileceklerini belirtti.

Belediyelerin sığınak dair ehliyetli altyapıya eş olmadıklarını kail Taşkıran, "Hayvanlara eş çıkacak dair beraberinde hapaz gönüllünün emeği olsa da şahısların şuurlu olması gerekiyor. Buradaki hayvanların beslenmesi gerekiyor. Çoğu açlıktan, hastalıktan ölüyor. Bununla kalmıyor çirkin oruçlu şahısların yaptıklarıyla da savaşıyorlar. Belediyelerin bu tür mevzulara henüz duygulu olması gerekiyor." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ