USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yarını Kodlayanlar’da ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle planlı toplantıya 50 köy öğretmeni katıldı. Online adına meydana gelen gör?

Yarını Kodlayanlar’da ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı
23-11-2021 14:46

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği çeşidinden evlatları sayısal geleceğe istihzar hedefiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesinde ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle meydana gelen toplantıya, ‘Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında 30 köy mektebinde oluşturulan uygulayım bilimi sınıflarında yetişek vermekte bulunan 50 öğretmen katıldı. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve Bilişim Garajı Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir'in de katılmış olduğu online toplantıda, köy öğretmenleri sahada yaşadıkları deneyimleri ve çocuklarla ilgilendiren gözlemlerini paylaştı. Öğretmenlerin paylaşımlarının arkası sıra Prof. Dr. Selçuk Özdemir de kodlamanın ayrıntılar düşüncesince önemine ve eğitimde yaşanmış bulunan sayısal uçurumun ne kapatılabileceğine değgin müşterek musahabe yaptı.

Konu kendince değerlendirmede mevcut Hasan Süel, “Vakıf ve Habitat Derneği şekilde 5 sene önceki başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projemizin kapsamını rastgele güzeşte devir büyütmenin mutluluğu içindeyiz. Bugüne denli 81 ilde 210 binden müşterek tomar çocuğumuza kodlamayı öğrettik. Bu projemizi başlatarak ne denli durumunda ve ehemmiyetli müşterek aşama attığımızı bugün şimdi dobra anlıyoruz. Pandemi, hepimize dijitalleşmenin önemini müşterek defa şimdi hatırlattı. Bununla baş başa pandemi, dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın yaşamış olduğu eğitimde vesile eşitsizliğini de şimdi belirginleştirdi. Hem bu içtimai ihtiyaca cevap vermek, bununla beraber tesisat ve yetişek yönünde köy okullarındaki çocuklarımıza yarar iletmek amacıyla harekete geçtik. Bugün 30 köy mektebinde kurduğumuz uygulayım bilimi sınıflarında eğitimlerini aksatmadan sürdürebilmeleri düşüncesince çocuklarımıza dayanaklık etmek oluyoruz. Dijitalleşmeye gereksinim duyan fakat ulaşım imkânı sıfır öğrencilerimiz düşüncesince müşterek vesile penceresi açıyoruz. Çocuklarımız düşüncesince kurduğumuz doğacak düşlerini öğretmenlerimizin yardım ve desteğiyle gerçeğe dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu bilgi ve sezme önünde kıymetli öğretmenlerimizle baş başa sakıncasız adımlarla ilerliyoruz. Amacımıza kuma bulunan ve cansiparane dayanaklık etmek verici köy öğretmenlerimiz özellikle peyda etmek neredeyse hepsi öğretmenlerimize baş döndürücü teşekkürname ediyoruz” halinde konuştu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyleki konuştu: “Türkiye Vodafone Vakfı teşrikimesai ile başlattığımız ve rastgele güzeşte devir kapsamını büyüttüğümüz ‘Yarını Kodlayanlar' projesinin oluşturduğu etkinin sahada artarak bitmeme etmesi bizleri gururlandırıyor. Proje kapsamında ülkemizin ayrımlı noktalarındaki 30 köy okuluna dört dörtlük kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açtık. Özellikle pandemi devrinde dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın yetişek ve teknolojiye ulaşım halleri şimdi da zorlaştı. İnanıyoruz ki bu sınıflar vesilesiyle evlatlarımızın bilgiye erişimi, teknolojiyle öğrenme metodları kolaylaşacak ve 21'inci asrın gerektirdiği yetkinlikleri kazanabilmek namına olanakları artacaktır. Çünkü biliyoruz ki 21'inci asır mükemmellik sahibi bireylerin toplumları dönüştüreceği müşterek devir dilimi olacaktır. Projemizdeki en ehemmiyetli biçim ortaklarımız öğretmenlerimize en ahbapça teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yeni döl siz kıymetli ziyaretçilerimizin yapıtı olacaktır' sanarak şişman ehemmiyet verdiği ve Cumhuriyet kazanımlarımızın baş yapıcılarından birisi bulunan özverili öğretmenlerimiz ile projemizi yürütmekten rastgele devir şişman müşterek övünç duyduk. İçerikleri zenginleşen ve şimdi müşterek tomar çocuğun yararlanacağı bu kıymetli plan ile toplumları muhavvil ve önderlik fail bireylerin ortaya çıkmasına dayanaklık etmek olmaya bitmeme edeceğiz.”

210 bini müşterek tomar çocuğa ulaşıldı
Verilen bilgiye göre, ‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle Türkiye'nin ciharıyek indinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil ufaklıklara fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, yürütüm yapma, hikâyeleme tevlit ve hile ika kabilinden mevzularda kuramsal ve kullanışlı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde ufaklıklara programlama kendince düşünüm sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, öz hayalet dünyalarını oluşturma, öz oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Bugüne denli projeyle 81 ilde 210 binin üstünde çocuğa ulaşıldı.

30 köy mektebinde uygulayım bilimi sınıfı kuruldu
Proje kapsamında sonuç olarak, rustik bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini tasarruf etmek amacıyla 30 köy mektebinde dört dörtlük kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, yetişek ve STEM kitleri, Zoom enformasyon ve aktiflik araçlarının toprak almış olduğu sınıflarda öğrencilere kodlama özellikle peyda etmek neredeyse ayrışık uygulayım bilimi eğitimleri veriliyor. Teknoloji sınıflarında planlı eğitimlerle müşterek yılda mekân köyler karışma peyda etmek neredeyse mecmu 6 bin çocuğa ve tahminî 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ