USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Yanlış diş tedavisi yaptıran kadın yüz felci geçirdi

İstanbul'da canlı Yasemin Törü, 16 bin liraya anlaşarak diş tedavisi düşüncesince gittiği hastanede, iddiaya layıkıyla hata tedavi uygulanınca mihman yüz felci geçirdi. Tedavi esnasında beğenilen aletin parçasının dişinde kalmasıyla yüz felci nâkil ve dinmeyen ağrılar canl

Yanlış diş tedavisi yaptıran kadın yüz felci geçirdi
01-12-2021 10:28
Olay, geçtiğimiz aylarda Pendik'te hususi müşterek diş hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul'da canlı 32 yaşındaki düzenlilik görevlisi Yasemin Törü, dişlerini yaptırmak düşüncesince 16 bin liraya anlaştığı hususi müşterek diş sağlığı hastanesine gitti. Hastanede, iddiaya uyarınca tedavi uygulanmış olduğu olgun Yasemin Törü'nün dişinde müşterek aygıt parçası kaldı. Yapılan müdahalelere karşın dişin işlevini kaybetmiş olduğu anlaşılınca Törü'nün dişi, etibba çeşidinden çekildi. O anlarda kabusu canlı Törü, ağrılar zarfında gittiği apayrı müşterek mevki hastanesinde sürekli yüz felci bulunduğunu öğrendi. Diş tedavisi düşüncesince gittiği hastanede yüz felci nâkil Yasemin Törü, ayrımsız sürede tedavisi yapılmayan dişleri düşüncesince toplamda 16 bin lirayı ödediğini belirtti.

“İşlem esnasında kullanmış oldukları alet, dişimin zarfında kaldı”

Yasemin Törü, “İstanbul'da hususi müşterek diş hastanesine başvurma ettim. Ağız zarfında kalıtım bilimi yapıdan çevre müşterek dava vardı. Dişlerimi yaptırmak düşüncesince başvurma ettim. İlk ilkin çekimlerime başlanıldı. O an on paralık rastgele müşterek sorunum yoktu. Çekimlerden sonraları biçim tedavisi süreçlerine girdik. Kanal tedavisi yapılması müstelzim dişlerime karışma edildi. Kanal tedavisi düşüncesince meyve nazar boncuğu dişim kalmıştı. Doktora bu dişin çekilmesi icap ettiğini söylemiştim. Ama biçim tedavisiyle kurtarabileceklerini dile getirdiler.

O esnada el işi başladılar. İşlem esnasında kullanmış oldukları aygıt dişimin bünyesinde kaldı. Hatta çıkartırken sıradan müşterek uğraştılar. O an ego canımın yandığını doktora söyledim fakat elbette ki hekim buna aldırış etmedi. Daha sonraları cihazı çıkarttıktan sonraları dişime müşterek obje enjekte ettiler. Onu enjekte etmeye başladığı andan itibaren neymiş dünyam karardı. Artık yolun sonu buraya denli Yasemin dedim. Çünkü güvenilmez müşterek biberli vardı o an suratımda güvenilmez müşterek biberli oluştu. Doktoruma bunu dile getirdim. Ama on paralık umursamadan el işi bitmeme etti. Daha sonraları baktı olmuyor. Suratım zira bakımsız müşterek çözüm aldı. Kanal tedavisi icra ettiği dişin, içerisini kapatıp eks dedi, çekime gidecek dedi. O acıyla, ego o denli çirkin müşterek haldeydim ki ne yapacağımı, ne edeceğimi bilmiyordum.

Eve geldikten sonraları doğrusu akrabalarım suratımın vaziyetini görür görmez baş döndürücü şaşırdı. Ama muammer olduğum acılara şimdi müşterek tomar dayanamadım. Gecesinde Sultanbeyli Devlet Hastanesi aceleci servisine gittiğimde, oradaki doktorların yüz felci nakil hali bulunduğunu dile getirdiler ve bana orada ağrılarımı kesmeleri düşüncesince serum taktılar. Biz diş hastanesiyle irtibata geçtik. Doktora ulaşamadık. Hasta sorumlusu asistanla görüştük. Sabaha nazar boncuğu obje kalmayacağını bizlere söylüyorlar. Ama söyledikleri denli nazar boncuğu obje olmadı maatteessüf ki, ego dört dörtlük o şişliklerle o ağrıyla dü buçuk ay denli gezdim.” dedi.

“Sonuç adına yüz felcimin kalıcılığını öğrendik”

Törü, “Ben kişi imkânlarımla şimdi müşterek tomar dayanamayarak Sultan Abdulhamit Han Devlet Hastanesi Eğitim Araştırma Hastanesine başvuruda bulundum. Doktorlar esen olsun baş döndürücü iyi ilgilendiler. Yapılması müstelzim tedavileri uyguladılar. Ve meyve adına kılıç yüz felcimin kalıcılığını öğrendik. İlk ilkin yüz felci geçirdiğimi etibba söyleseydi eğer sunulan müşterek kortizon o anki hali kurtarabilecekti fakat maatteessüf ki proses uzadığı düşüncesince ego geç öğrendiğim düşüncesince hali bundan böyle yapılabilecek nazar boncuğu obje olmadığını söylediler. Bugün yeniden ego 2.Abdülhamid Han Devlet Hastanesi'nde sinir bilimi bölümündeydim.

Doktorun söylediği nazar boncuğu obje Yasemin maatteessüf yapılabilecek nazar boncuğu obje yok. Çok geç kalınmış müşterek tedavi, dirim boyu izleri suratını da taşıyacaksın dediler. Maalesef ki ego yüz felci geçirdiğimi öğrendiğimde elimdeki raporlarla beraberce diş hastanesine gittim tekrar. Oradaki beni bu bir hale getiren doktorla görüştüğümde bu vakte denli ikrar etmemişti zira kendisi yüz damla geçirdiğimi, elimde raporumla gittiğimde bana gülerek ha sen yüz felci geçirdin dedi. Ben de 'neden önceki ilkin bana asistan olmadınız' dedim. Neden beni tedavi etmediniz dediğimde ego bu mevzuda yanıtsız kaldım.” sanarak konuştu.

“Yapılma etabında bulunan fakat yapılmayan dişlere ego 16 bin teklik sevap ödedim”

Törü tedavisi gayrisıhhi küsurat dişlere 16 bin teklik ödediğini belirterek, “Ben o hastaneye başvurma ettiğimde keyif kredisi kullanarak başvurma ettim. Ve şu an yapılmış etabında bulunan fakat yapılmayan dişlere ego 16 bin teklik sevap ödedim. Şu an doğrusu dişlere kaplamalara karışma etmeleri gerekiyor. Ama nazar boncuğu biçimde karışma etmiyorlar. Geçici adına yapıştırdı. Maalesef ki bütünü tekerlek tekerlek düştü. Şu an baştan sona dişsiz müşterek biçimde görünürlerde geziyorum. Ben hakkımı sonuna denli arayacağım. Ben nazar boncuğu biçimde vazgeçmiyorum. Davamın sonuna denli arkasındayım.” ifadelerini kullandı.

Enes Şamil Gönenç - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ