USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkkan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş

Bingöl'de martir yakınına sövgücü İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri firari Can Dündar'dan hâlâ önce temin ederek toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu ortaya çıktı.

Türkkan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş
10-11-2021 16:49

Türkkan'ın 2014 senesinde içtimai iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği paylaşımın müşterek zeval bulunduğunu kail AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci, “Can Dündar'ın bire müşterek suçtan ukubet almasının karşılığında Lütfü Türkkan'ın bu mevzuda soruşturmaya editör tutulmaması yahut yargılanmaması, benim kanaatime layıkıyla hukuken muhtemel değildir” dedi.

İYİ Partili Türkkan'ın MİT TIR'ları belgelerini, "Devletin gizli kalması müstelzim detayları politikacı yahut askeri casusluk için temin etmek” suçundan ukubet meydan firari Can Dündar'dan önce temin etmiş olduğu ortaya çıktı. Şehit yakınına kalay ederek iri reaksiyon toplayan Türkkan'ın, Dündar'dan tahminî 8 ay önce detayları içtimai iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu belirlendi.

“Gizli kalması müstelzim müşterek belgeyi politikacı ve askeri casusluk gerçekleştirmek neredeyse servis etmiştir”

Konuyu gündeme getiren AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci “Şimdi Lütfü Türkkan'ın elbette akıbet günlerdeki vaziyetini gördük, biliyoruz. Fakat onu haricinde da müşterek konu var. Lütfü Türkkan, çabucak martir yakınına taşlama fail müşterek kişi değil, bire müşterek sürede MİT'e ilgili gizli kalması müstelzim belgeyi, tığ 2014'ün Eylül ayında yayma ettiğini öz tweetinden belirleme ettik. Bu hâlâ önce nite gözden kaçırılmış o editör müşterek istifham işareti. Ama bundan hakeza gözden kaçırılmamış ve ukubet devir aşımı, anket devir aşımı geçmemiş vaziyette. Tweeti 29.09.2014 günlü atıyor. Ben bunu öz içtimai medyamdan da yayınladım ve Cumhuriyet başsavcılarımızın dikkatine sundum. Ne diyor; ‘Adana'da durdurup aranan tırlara ilgili kontrol tutanağı' diyor. Tutanağı da yayınlıyor; ‘Bu silahlar El-Nusra'da mı? IŞİD'de mi? PKK'da mı şimdi?' sanarak istifham soruyor. Aynı hususla ilgili yargılanan şansları biliyoruz. Can Dündar örneğin yargılanmıştı. Çok enteresan bulunan bu Can Dündar'ın bunu yayınladığı tarih, 27 Mart 2015 bakın Lütfü Türkkan Can Dündar'ın bunu yayınlamasından hâlâ önce Twitter'dan gizli kalması müstelzim müşterek belgeyi yayınlıyor. Dolayısıyla bu suçtur. Bu T.C.K 328-(1) 329 noktasında benim kanaatime layıkıyla suçtur. Gizli kalması müstelzim müşterek belgeyi politikacı ve askeri casusluk gerçekleştirmek neredeyse servis etmiştir. Kamuoyunun uğrunda açıklamıştır. Dolayısıyla bu suçun müşterek karşılığı olması gerektiği kanaatindeyim. O sebepten dolayı ego bunu lüzum Twitter hesabımda gerekte demin yurttaşlarımıza duyuruyorum. Bunun müşterek suç duyurusu şekilde onama edilmesi geçişsiz Cumhuriyet Başsavcılarımız tarafından” dedi.

“Fikret Seçen'le Lütfü Türkkan'ın müşterek birlikteliği mevcut mıydı”

Türkkan'ında yargılanması icap ettiğini anlatım fail Birinci: “Belge ki çeşidinden servis edilmiştir. O aşırı enteresan bulunan müşterek nokta. O belgenin servis edilmesinin söyleyeceğim ihtimalden ayrıksı belki yok. Kim çeşidinden servis edilir biliyor musunuz? Gizli kalması müstelzim belgelerdir, kontrol tutanağıdır. Arama tutanağında kalemler tekerlek tekerlek zikredilmiştir. O tırın zarfında ne bulunmuş olduğu zikredilmiştir. O kontrol tutanağında imzası mevcut Türk üniformasını gasp etmiş alçakların tüm FETÖ soruşturmasından ByLock'çu şekilde şu anda ya mahkum ya firari. Dolayısıyla FETÖ mensupları, bunları onların haricinde elde etmesi aşırı zor, muhtemel değil. Şunu biliyoruz editör hani şu suali istimzaç etmek geçişsiz örneğin Fikret Seçen'le Lütfü Türkkan'ın müşterek birlikteliği mevcut mıydı? Fikret Seçen kimdir? Zekeriya Öz'ün başsavcı vekilidir. Dolayısıyla firaridir şu anda. Dolayısıyla bu Gebze'de de fariza yapmış müşterek savcıdır. Fikret Seçen firaridir mensuptur, örgüte mensuptur. Onla bulunan müşterek birlikteliği varmı bu suali kendini cevaplaması lazım. Onla bu meselelerle ilgili onla görüşmüş mü? üzere detayları namına açıklaması geçişsiz tığ namına bu açıklamayı bekleriz. Fakat onun haricinde bu istifham haricinde devir üzere açıkça bulunan bunu kamuoyuyla paylaşmış olması ve bu suçtur. Can Dündar, bundan ukubet almışsa Can Dündar'ın ukubet almasını biliyorsunuz ki 328-(1)'den ukubet aldı. 18 sene 9 ay ukubet aldı. Dolayısıyla Can Dündar'ın bire müşterek suçtan ukubet almasını karşılığında Lütfü Türkkan'ın bu mevzuda soruşturmaya editör tutulmaması yahut yargılanmaması benim kanaatime layıkıyla hukuken muhtemel değildir. mühim bulunan şu bunun soruşturmayı editör tutulması elzemdir. Can Dündar'ın bu aşamada soruşturulup bu şahsın, Can Dündar'dan hâlâ önce hakeza müşterek belgeyi açıklamış müşterek şahsın yargılamadan kurtulmuş tutulması doğruluk mekanizması incitir. Bundan sonraları müşterek açıklama doğacak mi ona bakacağız. Ama bu izahdan değişik müşterek gidişat bunun hesabını editör hür Türk yargıçları ve soruşturmayı örümcek savcıların verecektir” sanarak konuştu.



Sümeyye İnal - Emre Baba
 

İLGİLİ HABER
Türkkan ve Akşener martir annesine ya dayanak çektirdi Türkkan ve Akşener martir annesine 'ya sabır' çektirdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ