USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'de sakıncasız gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımlar atılacak

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü nasihat Köse, "Türkiye’de sakıncasız gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımların atılacağını öngörüyoruz." dedi.

Türkiye'de sakıncasız gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımlar atılacak
23-04-2022 12:13
İstanbul

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Köse, akıbet yıllarda sakıncasız gıdanın hem dünyanın bununla ortak Türkiye'nin gündeminde ehemmiyetli ortak yere erbap olduğunu, sakıncasız gıda zincirinin sakıncasız kaba maddenin istihsal ve analizi ile başladığını söyledi.

"Özellikle hayvani üretimde, kaba konu girdileri hayvanın ve en sonunda ürünü tüketen insanoğlunun sağlığını etkiliyor." diyen Köse şunları kaydetti:

"Toksin içeren yemle sönümsüz hayvanlarda, aktif ağırlıkta azalma, başarım kayıpları, sonuncu randıman kalitesinde aksaklık ve muafiyet sisteminin baskılanması kararı enfeksiyonlara gönül rahatlığı direncin azalması kabil negatif neticeler ortaya çıkabiliyor. Belirli küfler çeşidinden imal edilen mikotoksinler ile uğraş hile güvenliği ve zımnında metin gıda düşüncesince şişman ehemmiyet taşıyor.

Bu mevzuya itinayla eğilmek, sakıncasız hile ve gıda üretimini bitmeme etmesi müstelzim totaliter ortak süreç şekilde değerlendirmek gerekiyor. Artan mahveden bilincinin de etkisiyle elan ortak tomar ülkede üretimde antibiyotik kullanımına getirilen kısıtlamalar, efsanevi yemi ve bileşenlerini kontaminasyondan arkalamak düşüncesince sonsuz uygulanabilir yaklaşımları baş döndürücü elan lüzumlu bir duruma getiriyor.

Türkiye’de sakıncasız gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımların atılacağını ön görüyoruz. Hayvansal istihsal proseslerini imar etmek talip Türk üreticisinin indinde olduğumuzu ortak kere elan göstermek istiyoruz."

Köse şu biçimde bitmeme etti:

"Bir çiftlikte bereket sağlayabilmek düşüncesince biyogüvenlikten dobra idari uygulamalara, hile ve su yönetiminden bumbar sağlığının korunmasına, yapılacak desteklemelere genişliğinde katı baş döndürücü noktanın arama noktası şekilde belirlenmesi ve bu arama noktalarının ortak arada değerlendirilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda da elde edilmiş gelişmenin gözle görülmektedir bir duruma gelmesi düşüncesince kayıtların tutulması ve ölçümlenebilir parametrelerin sayılara dönüştürülmesi gerekiyor.

Biz de programımız kapsamında kâffesi bu emekleri etraflıca şekilde ele alacağız. Şimdilik önceki etapta kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara müteveccih istihsal işleyen çiftliklerdeki hali belirleyerek elan ortak tomar randıman düşüncesince hal önerileri sunmayı hedefliyoruz."

"2007'den beri Türkiye'de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz"

Trouw Nutrition’ın 100 salname tecrübesini domestik pazarın dinamiklerine bilgili olma yetisiyle birleştiren Trouw Nutrition Türkiye şekilde 2007 yılından beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdürdüklerini tamlayan Köse, "Global ağımız, çelimli AR-GE yapımız ve nitelikli randıman gruplarımızın yanı esna hal odaklı misyon ve servislerimizle de ayırt oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

Köse, "Ankara’da mevcut umumi merkezimiz, Zonguldak’taki istihsal tesisimiz, İzmir’deki Antrepo-Lojistik Merkezimiz ve yurt genelindeki 200’e yaklaşan bayimiz ile Türk hayvancılık dalının en çelimli aktörleri ortada bulunuyoruz. Bu kapsamda ruminant, balık, kanatlı ve pet kategorisinde vitamin ve mineral premiksleri ile toksin bağlayıcılar kabil hususi mahsulat üretiyor; uzvi hamız karışımları, mayalar ve nice hususi hile ulama ürününün de tedarikini sağlıyoruz." dedi.

Trouw Nutrition Türkiye şekilde doğacak çağda de efsanevi sağlığı ve refahı, hava değişikliği ve döngüsellik, sürdürülebilirlik ve sektörel toplumsal yazık sahalarına odaklanarak piyasaya efdal ekleme bedel sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Köse, küsurat girdi maliyetleri hayvancılık sektöründe hem ruminant bununla ortak kanatlı tarafında üreticiyi de tüketiciyi de zorladığının altını çizdi.

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Köse şunlara aksan yaptı:

"Çiftlik ve kümes hayvanlarının verimlilikleri, metin gelişebilmeleriyle koşut şekilde ilerliyor. Sağlıklı gelişmenin yolu ise başka kâffesi besinsel öğelerin yanı esna vitamin ve minerallerin emniyetli kaynaklardan ehliyetli ortak biçimde alındığı akıllıca hizmetçi şekillerinden geçiyor. Geniş randıman portföyümüz ile kümes ve kom hayvanlarının sağ esen gelişebilmelerine ve dirim boyu efdal başarım gösterebilmelerine ulama sağlıyoruz.

Gıda sağlığı ve güvenliği açısından antibiyotik direnci konusu da akıbet etap ehemmiyet taşıyor. Yoğun ve hata antibiyotik kullanması ilaca mukavemetli bakterileri hâkim bir duruma getiriyor. Antimikrobiyal dayanım şekilde isimlendirilen bu vaziyetten kurtulabilmek hesabına antibiyotik kullanımının sınırlandırılması hem efsanevi bununla ortak insanoğlu sağlığını doğrulamak düşüncesince şişman ehemmiyet taşıyor.

Sağlıklı sönümsüz hayvanların antibiyotiğe bulunan gereksinimi da azalabiliyor. Küçükbaş, kocabaş ve kanatlı kategorilerindeki hayvanların averaj verimliliğini artırmaya ulama ölçü hedefimizle inovatif ortak hal şekilde yaşama geçirdiğimiz LifeStart konsepti ile kom ve kümes hayvanlarının er devre tagaddi ve istihsal performansı standardını ilmî yöntemlerle geliştirerek kalıtım bilimi potansiyellerini en fevk düzeye çıkarıyoruz.

Hayvanların metin ortak biçimde gelişebilmeleri ve uygun ölçü randıman düşüncesince gerekseme duydukları gıda maddelerinin emniyetli kaynaklardan realizasyon edilmesi gerekiyor. Hayvan yemleri, Enterobakter, pas ve ferment kabil mikroorganizmalar çeşidinden aksaklık yahut kontamine olma riskiyle gönül rahatlığı karşıya bulunuyor. Bir bakteri çeşidi bulunan Salmonella hayvani ürünlerden şahıslara geçerek gıda kaynaklı hastalıklara hastalık olabiliyor."

Köse, yaşama geçirdiklerin randıman ve çözümlerle kontaminasyon seviyelerinin azaltılmasına asistan şekilde elan nitelikli hile üretimine, elan sakıncasız kaba konu ticaretine, elan metin hayvancılığa ulama sağlamayı ve üretimi baş döndürücü elan hesaplı ortak bir duruma getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye lüzum nüfusu lüzum jeopolitik önemi hasebiyle kendisiyle baş başa yer devletlerin de gıda kaynaklarına ulaşması yönünde ehemmiyetli ortak potansiyeli indinde getirdiğini tamlayan Köse, "Türk üreticiler düşüncesince dış satım fırsatları ehemmiyet sunma ediyor. Güvenli kaba madde, sakıncasız gıda kaynakları lüzum Türk ihracatının lüzum iç pazar fırsatlarının gelişim göstermesi hesabına anahtar ortak ciddiyete sahip." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ