USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye toptan lojistik üssü olma noktasında ilerliyor

Asset Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tekin, Türk Hava Yolları'nın uçtuğu noktalara ve Türkiye'nin pozisyonuna dikkati çekerek, "Türkiye esasta lehçe birlikte lojistik üssü olmaktan fazla toptan birlikte lojistik üssü olma noktasında ilerliyor." dedi.

Türkiye toptan lojistik üssü olma noktasında ilerliyor
19-02-2022 12:09
İstanbul

Uğur Tekin AA muhabirine lojistik sektörüne bağlı meydana getirdiği açıklamada İGA İstanbul Havalimanı üzere sonuç 20 yılda işlenmiş ehemmiyetli ve dev yatırımların sektörü heyecanlandırdığını söyledi.

Lojistik bu piyasanın açısından 2021 yılının 2020'ye mucibince hâlâ şen yanında ilerleyiş izlediğini tamlayan Tekin, şunları kaydetti:

"Burada icap aşının bulunması, dölleme faaliyetlerinin artması, limanlarımızda ve gümrüklü sahalarımızda önlemlerin artırılmasından kaynaklı yanında nebze olsun rahatlayan yanında ilerleyiş izledi. Onun haricinde 2021 yılı nice krizi de barındırdı.2021'de taşımalık eksikliği maatteessüf baş döndürücü koyu yanında akse noktasına geldi.Nakliye bedelleri hassaten Çin tarafında, Uzak Doğu taşımalarında taşımalık başına averaj bedeller 2 bin dolarlardan 14 bin dolarlara genişliğinde ilerledi ve şu anda hala bu seyirde."

"Fahiş değer uygulamalarının için gidilmesi sektörümüzce de takdirle karşılanıyor"

Tekin, nakil fiyatlarında yaşanmış olan ağır artışların enflasyona da negatif anlamda hasiyet ettiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Şunu açık açık ifşa etmek gerekiyor ki pandemi maatteessüf taşımacılar çeşidinden suiistimal edildi.Gemi sayısı ayrımsız kalmasına karşın yanında konteynerde ödenen rakamda tahminî 12 bin dolar çoğalma gözlemlendi. Bu da kilo başına gayrisıhhi dolarla yanında dolar ortada herkesin piyasada ödediği etiketlere maatteessüf yansıdı. Enflasyonun elbette ki nice ayrımlı öne sürülen sebebi mevcut şu anda ödediğimiz rakamlar bunun nedenlerinden birisi şekilde karşımıza çıkıyor maalesef.

2020 ve 2021 senesinde evren taşımasının tahminî yarısından fazlasını fail 2 adet geçek bilyon doların üstündeki karlılıklarla seneyi kapattılar doğrusu burada herkesin cebinden çıkan kilo başına gayrisıhhi dolar yanında dolarlık artışlar orada birilerinin cebine bilyon dolar şekilde yansıdı. Fahiş değer uygulaması maatteessüf burada da karşımıza çıktı.Bu arada Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'un önderliğinde, fahiş değer uygulamalarının için gidilmesi sektörümüzce de takdirle karşılanıyor."

"Türkiye'nin yatırımları lojistik sektörünü heyecanlandırdı"

Türkiye'nin lojistik sektöründe kürevi anlamda ehemmiyetli yanında aktör olması bu şeklinde meydana getirdiği yatırımların önemine aksan fail Tekin, "Açıkçası, Türkiye'nin kürevi aktör olma hedefiyle 20 salname envestisman zamanında hassaten İstanbul Havalimanı üzere ulaşımda gerçekleştirdiği dev ve ehemmiyetli yatırımlar lojistik heyecanlandırdı." dedi.

Tekin dijitalleşmenin lojistik sektörü açısından önemlice ciddiyete ehil olduğuna aksan yaparak,"Lojistik şirketleri uygulayım bilimi şirketine tahavvül etmek yerinde uygulayım bilimi şirketine dönüşemeyen kuruluşların maatteessüf ayakta kalmasının sonuç etap zorlaştığı dönemlere giriyoruz. Lojistik sektörü bu bölgede en baş döndürücü etkilenecek sektörlerin başlangıcında geliyor." ifadelerini kullandı.

Ticarette e-ihracat ile baş başa transformasyon yaşandığına dikkati çekici Tekin, şunları kaydetti:

"Burada ticaretin dönüşümünü baş döndürücü endamsız yanında algılarsak lojistiğin dönüşümü açısından fırsatları da öğrenme şansımız olur. 2021'de evren çapındaki e-ticaretin hep ücreti 5 trilyon dolara ulaştı. 2022 senesinde Türkiye icap sembol sırtçı havayolu Türk Hava Yolları ve Turkish Cargo'nun eriştiği 100'den yanında tomar diyar ve benek menfez uğrunda tutulduğunda, icap 3 sayaç pervaz mesafemizle 50'nin üstünde ülkeye değinme ettiğimiz düşünüldüğünde ve Türkiye'mize saf 3 kıtada akla yatkın yanında hars mozaiğimizin karşılığıyla bu arada Türkiye gerçekte lehçe yanında lojistik üssü olmaktan çok kürevi yanında lojistik üssü olma noktasında ilerliyor."

Tekin, Türkiye'nin gelişen e-ticaret pazarından hâlâ iri hisse alması gerektiğine aksan yaparak, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle E tecim tarafında gelişen pazardan ülkemizin yeteri kadar hisse alması yerine ortaklık şekilde eğitimlerimiz sonuç çabucak bitmeme etmekte. Bu mevzuda yanında baş döndürücü üniversitede, nice tecim ve uran odasında eğitimler, paneller düzenliyoruz.Bu çerçevede çağırma edilen herhangi yanında yere icabet etmeye çalışıyoruz.İhracatımızın artarak çoğalması memleketimiz açısından ehemmiyetli dış satım ve gezim haricinde depar belgesi noktası baş döndürücü yanında tomar yok. Burada defans sanayimizin ihracatı ve e-ihracatımız sonuç zamanlarda hücre çarpan düzeyde. Umuyoruz ki ihracatımızın artmasıyla hâlâ refah, hâlâ dobra yanında ülkeye ehil olacağız."

Türkiye'nin e-ticarette lojistik üssü olması noktasında e-ihracat meydana getirecek lojistik şirketlerinin desteklenmesinin önemine dikkati çekici Teken,"Son şekilde da yer için biraz cümlesinden konuşmak istiyorum. Bizim taşımalarımızın topu topu bu gezegende oluyor. Başka yanında gezegene nakil yapamıyoruz. Gezegenimize de ehil çıkacak yerine icap insanlığa, çevreye, doğaya bu çerçevede müstelzim şartlarda mürşit yanında ortaklık iktisap etmek yerine faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ