USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkçe aşkı, İranlı anne-kızı İstanbul'da üniversite arkadaşı yaptı

Türkçeyi izlediği dizilerden öğrendikten sonraları üniversite düşüncesince İstanbul'a mevrut İranlı canlı kız namına özengen 49 yaşındaki anası ile bire bir üniversitede okumanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkçe aşkı, İranlı anne-kızı İstanbul'da üniversite arkadaşı yaptı
08-11-2021 12:00
08-11-2021 12:00
İstanbul

Turist şekilde geldiği Türkiye'nin diline ve kültürüne uyanıklık duyan, giderek Türk dizilerinden Türkçe öğrenen İranlı 19 yaşındaki Sara Shekarchi, aralarında 30 gözyaşı mevcut anası Maryam Mirzahashemi ile kısaca 2 bin 500 kilometre katederek İstanbul'da üniversite arkadaşı oldu.

Küçük yaşlarından itibaren dinlence düşüncesince ailesiyle geldiği Türkiye'ye dirlik ayrımlı birlikte sevgi besleyici Sara Shekarchi, Türk dizilerini seyrederek Türkçe öğrenmeye başladı. Ailesinin de yardımı ile üniversite eğitimini Türkiye'de almaya değişmeyen sağlayan Shekarchi, endamsız birlikte müddet gittiği Türkçe kursu sonrası 2020 senesinde Yabancı Uyruklu talebe Sınavı'na (YÖS) girdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü ele geçiren Shekarchi, elleme ölçüde Türkçe bilmiş bulunduğu ve tedarik imtihanını geçtiğini düşüncesince aracısız başladığı birlikte numara sınıfı, acemi insan koronavirüs (Kovid-19) salgını zımnında açıktan tamamladı.

Bu süreçte Shekarchi'in anası Maryam Mirzahashemi de kızından sabah yeli alarak 49 yaşlarında eğitimine bitmeme ika sonucu aldı. Kızının açıktan terbiye görmüş bulunduğu müddet içinde onun da sebebiyle sınava hazırlanmakta olan Mirzahashemi, ayrımsız üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Acil Tıp Teknikerliği Bölümü'ne yerleşti.

2021-2022 terbiye tedrisat senesinde üniversitelerde beniz yüze öğrenime geçilme kararının alınmasının ardından, 2 ay evvel İran'ın Mehrşehr Karaj şehrinden gelmiş şekilde İstanbul'a yerleşen ana kız, ayrımsız üniversitede okumanın mutluluğunu yaşıyor.

İyi ölçüde Türkçe bilmesi online terbiye dönemini kolaylaştırdı

AA muhabirinin sorularını cevaplayan 19 yaşındaki Sara Shekarchi, Türk dizilerinin İran'da aşırı izlendiğini, kişi kendine, dizilerin de sebebiyle Türkçeyi kolaylıkla öğrendiğini söyledi.

Türkçeyi ölçülü ölçüde öğrendikten sonraları Türkiye'de üniversite kıraat sonucu aldığını, dilini ilerletmek ve üniversite sınavına tahavvül kılmak düşüncesince endamsız birlikte müddet kursa gittiğini özetleyen İranlı genç, 2 maaş kursun peşi sıra girmiş bulunduğu üniversite sınavında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandığını dile getirdi.

Üniversiteye başladıktan sonraları Türkçeyi elan da ilerlettiğini tamlayan Shekarchi, "Türkiye'de üniversitelerin bilimsel nitelikli seviyesi aşırı yüksek. Ben de aşırı araştırdım ve aşırı hoşuma gitti. Türkiye'de terbiye kabul kılmak düşüncesince babam da aşırı isteklendirme etti. Babamla araştırdık ve olsa olsa değişmeyen verdik. Türkiye'ye geldiğimizde annem beni görür görmez heveslendi, o da burada okumaya değişmeyen verdi." niteleyerek konuştu.

Sara Shekarchi, güzeşte sene online terbiye gördüğünü, 2 aydır ise Türkiye'de bulunduğunu aktararak, annesinin de kendisiyle geldiğini ve üniversiteye kaydığını yaptırdığını kaydetti.

Online eğitimde zorlanmadığını anlatım fail Shekarchi, "Çok elleme planlanmış. Online derslerde aşırı efdal uygulayım bilimi kullanılıyor. Bu sebepten dolayı tek zorlanmadım. Çok havadan birlikte biçimde derslerimi izleme ettim." ifadelerini kullandı.

"Birlikte öğüt çalışıyoruz"

Annesiyle ayrımsız üniversitede okumanın aşırı sevinçli bulunduğunu tamlayan Shekarchi, "Birlikte gidip geliyoruz. Birbirimize iane ediyoruz. Birlikte öğüt çalışıyoruz. Kütüphaneye gidiyoruz." dedi.

Shekarchi, Türkiye'ye geldikten sonraları İran'a gidemediklerini, babasının menfaatlerini görüşme kılmak düşüncesince geldiğini anlatarak, "Babam aşırı mutlu. Çünkü ego ve annem acemi anahtar öğreniyoruz. Ayrıca ayrımlı birlikte kültürle tanışıyoruz. Yeni birlikte repertuvar oluyor. Babam bizlere bu yolda aşırı dayanaklık kılmak verdi ve iane etti. Babam İran'da üniversitede hoca, öğüt veriyor. Babam da öğretmen şekilde buraya başlamak istiyor." niteleyerek konuştu.

Shekarchi, Türkçede kimi kelimeleri anlayamadığı düşüncesince derslerde zorlandığı mevzularda dostlarının ve öğretmenlerin namına aşırı araştırma görevlisi bulunduğunu anlatım etti.

Fizyoterapi ve iyileştirme dalında terbiye kabul kılmak istediğini, bundan dolayı bu kısmı yeğleme ettiğini dile getiren Shekarchi, yaşlılara, engellilere ve başta çırılçıplak mânialı ufaklıklara iane kılmak istediğini belirtti.

"Türkiye'de kendimi tek ecnebi hissetmedim"

Türkiye'de okumaktan şişman birlikte sağlık duyduğunu dile getiren Shekarchi, "İstanbul, en dobra yerlerden birisi bence. Daha evvel 4-5 kat gezmen şekilde Türkiye'ye gelmiştim. Burada hayatta olmak gezmen olmaktan elan güzel. Çünkü birlikte hafta gezmen oluyorsun, sonraları art döndüğünde üzülüyorsun. Burada hayatta olmak hakkıyla aşırı keyifli." ifadelerini kullandı.

Sara Shekarchi, Türk ve İran kültürlerinin benzeri olduğuna değinerek, "Türkiye'de kendimi tek ecnebi hissetmedim. Türkiye'deki insanoğlu aşırı misafirperver. Bize aşırı dayanaklık kılmak verdiler, iane ettiler." dedi.

Shekarchi, Türkiye'de kemirmek şekilde en aşırı Adana kebabını sevdiğini, İran'da da benzeri birlikte kavrulmuş olduğunu, Türkiye'de yemeklerin aşırı içimli bulunduğunu laflarına ekledi.

Acil Tıp Teknikerliği Bölümü'nde tedarik okuduğunu, Türkçeyi aşırı sevdiğini, bundan dolayı Türkiye'de eğitimine bitmeme ettiğini kail ana Maryam Mirzahashemi ise kızıyla ayrımsız üniversitede bulunduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ