USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom’dan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde yerlilik hamlesi

Türk Telekom, 5G'deki mühim çalışmalarında beraberce kere alacağı yerli şirketleri GSMA Mobil Dünya Kongresi öncesinde duyurdu.

Türk Telekom’dan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde yerlilik hamlesi
25-02-2022 17:47

Türkiye'nin enformasyon altyapısının kurucusu ve geliştiricilerinden Türk Telekom, dünyanın önde mevrut uygulayım bilimi şirketleriyle icra ettiği iş birliklerinin yanı esna yerli ve ulusal ekosistemi güçlendirecek ortaklıklara da imza atıyor. Şirket, İspanya'nın Barcelona kentinde uygulayım bilimi devlerinin buluşmuş bulunduğu GSMA Mobil Dünya Kongresi öncesinde, geleceği, 5G ve acemi çocuk teknolojilerle biçimlendirme amacında teşrikimesai icra ettiği yerli şirketleri duyurdu.

Türk Telekom CEO'su umut Önal mevzuyla ilişik icra ettiği açıklamada, ''Şirket olarak, dünya ekonomisine eklenmiş bedel üretecek ve ulusal kalkınmayı hızlandıracak yerli randıman ve planlar geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu hedefle yerli uygulayım bilimi girişimleriyle çelimli iş birlikleri sağlayarak, onların potansiyelini global arenada göstermeyi amaçlıyoruz. Türkiye'nin reis bilim ve enformasyon teknolojileri firması namına amacımız, ülkemizi Endüstri 4.0'a anık bir duruma bildirmek ve Türkiye'nin 5G'de uydurma sahibi ülkelerden bir tanesi olmasını sağlamak. Özellikle 5G, yazılım tanımlı ağlar, nesnelerin interneti, zeki şehirler, acemi çocuk enformatik teknolojileri ve bireşimli dirayet sahalarında planlar geliştirirken, altyapımız ve servislerimizde gerçekleştirdiğimiz dönüşümlerde yerli markalarla ortaklıklar geliştirmekten ötürü aşırı mutluyuz” dedi.

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, Türk Telekom, Türkiye'yi Endüstri 4.0'a alıştırmak ve yerli 5G sınai ekosistemini yetiştirmek neredeyse zeki ekincilik (Tarım 4.0) dalında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin uygulayım bilimi iştiraki TARNET ile anlaştı. Şirket, TARNET iş birliğiyle, 5G teknolojisiyle etkin kendiliğinden dümenleme sistemine eş traktör çözümü bulunan ATS-Akıllı Traktör Sistemi'nin ortalık testlerini muvaffakiyet ile sonuçlandırdı. Akıllı Traktör Sistemi kullanarak zirai faaliyetlerin verimini zait ve üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenen projede, şimdi kırılan ve akilane zirai işlemlerin yapılabilmesi 5G üstünden etkin özerk traktör yardımıyla sağlandı.

5G üstünden meydana gelen Akıllı Traktör uygulaması sayesinde, kendiliğinden dümenleme sistemine eş traktörle toprak sürülürken, bire yanında sürede bireşimli dirayet desteği ile videoteyp analitiği yapıldı. Sürücüsüz traktör rotası üstünde sapma belirleme edildiğinde, 5G irtibatlı taşınabilir infaz üstünden fellah enstantane namına bilgilendirildi.

TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz mevzuyla ilişik icra ettiği açıklamada şunları söyledi: ''Bugün Türk Telekom ile şirketimizin yapmış bulunduğu iş birliği, memleketimiz düşüncesince teknolojik yanında yeniliğin oluşturduğu sinerjiden aşırı ötesidir. Akıllı Traktör Sistemleri'nin Türk Telekom ve TARNET'in teşrikimesai ile 5G entegrasyonunda neticeye ulaşması, ekincilik dalının andıran gelecekteki girdi maliyetlerinin çabucak dun çekilmesini anlatım ederken; bire yanında sürede gündüz yüzüne çıkartacağımız acemi teknolojilerimizin de habercisidir. Şirketin 5G altyapısı ile bütünleşmiş bulunan TARNET ATS, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin şimdi az güç ile şimdi yanında tomar randıman almalarını ve gayrı girdi maliyetlerine odaklanmalarına punt verecektir.''

5G de nazik atom çekirdeği lağım döşemi fonksiyonlarında i2i ile iş birliği
Verilen bilgiye mucibince şirket, Çekirdek Şebeke'nin nazik sistemlerinden bir tanesi bulunan 5G engelleme tamamı teknolojileri destekleyen PCF/PCRF ürünü dair enfrastrüktür yazılımları geliştiren yerli ortaklık i2i Systems ile teşrikimesai yaptı. Bu teşrikimesai kapsamında, şimdi ilkin i2i ile beraberce başarıyla devreye tahsil edilen asıl zamanlı ücretlendirme sistemi Turkuaz çözümü gibi, PCF/PCRF ürünü de evvel kere Türk Telekom şebekesinde ticari namına sahn bulacak. Şirket, bu projeyle yaşama geçireceği enfrastrüktür üstünden müşterilerine aşırı şimdi elastik ve muhtelif paketler sunarken, Türkiye'de evvel kere yanında 5G atom çekirdeği lağım döşemi fonksiyonunu ticari namına yerlileştirmiş olacak.

i2i Systems CEO'su Ayhan Kapusuz teşrikimesai ile ilişik olarak, ''i2i Systems olarak, 2007 senesinde telekom sektörüne yerli yazılım ve eklenmiş kıymetli mahsulat peylemek neredeyse kurulan ağız ağıza yerli yanında Ar-Ge ve yazılım şirketiyiz. Türk Telekom'la Uçtan Uca Yerli Milli 5G projesinde dü kıtayı birleştiren 5G atom çekirdeği lağım döşemi bağlantılarını gerçekleştirdik başkaca 5G Radyo Erişim Şebekesinde yerli ulusal 5G temel istasyonu kullanımını sağladık. Yine akıbet namına Türk Telekom ile 5G şebekesine ahenkli PCF/PCRF projemizi başlattık. Tüm bu başarılarımız düşüncesince firmanın bizlere verdiği dayanak düşüncesince müteşekkiriz. Bundan sonradan da dünya ekonomisine bedel katacak yerli 5G planlarında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

5G düşüncesince kaygı tabanlı izlemsel dönüşüm
Yeni çocuk teknolojiler düşüncesince şebekesinde izlemsel dönüşümleri gerçekleştirmekte mürşit bulunan Türk Telekom, bu bölgede ehemmiyetli çatı taşlarından bulunan kaygı tabanlı sanallaştırma çözümleri dair icra ettiği çalışmalara yanında yenisini şimdi ekledi. Bu kapsamda Sanallaştırılmış ağ fonksiyonları ve enfrastrüktür entegrasyonları sahalarında kalburüstü yanında yerli ortaklık bulunan Odine ile teşrikimesai yaptı. Türk Telekom ve Odine, taşımalık mimarisi platformlarını beraberce imtihan ederken, bu platformlarda yerli çözümlerin entegrasyonu ve yönetimi düşüncesince beraberce çalışıyorlar.

Odine CEO'su Alper Tunga Burak şu açıklamayı yaptı: ''Telekomünikasyon fariza sağlayıcılarının ağırbaşlı yanında sayısal inkılap sürecinden geçmiş bulunduğu bu dönemde, kaygı tabanlı sanallaştırma çözümleri sürecin aslını teşekkül ediyor. Bulut tabanlı sanallaştırılmış analizör bekâr operatörlerin değil gayrı işletmelerin de IoT, 5G, Edge Computing (Sınır Bilişim), AI/ML kadar teknolojileri kullanarak yapacakları çalışmalarda telekom operatörlerini en ehemmiyetli uygulayım bilimi sağlayıcısı özelliğine getiriyor. Şirket ile yaptığımız izlemsel iş birlikteliğiyle ülkemizin uz iletişim altyapısının sayısal dönüşümüne katkıda bulunmaktan alım çalım duyuyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ