USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türk öğretim üyesi kemiğin sağlamlığını ölçebilecek tıbbi aygıt prototipi geliştirdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ünal, mızrap nesiç için gerçekleştirdiği faziletkâr kalitedeki ilmî emek harcamaları sonucu, kemiğin sağlamlığını ölçebilecek dünkü müşterek tıbbi aygıt prototipi geliştirdi.

Türk öğretim üyesi kemiğin sağlamlığını ölçebilecek tıbbi aygıt prototipi geliştirdi
25-12-2021 13:14
Karaman

KMÜ Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesinde fariza karşıcı akademisyen Doç. Dr. Mustafa Ünal, 6 sene ilkin taşınmazlar dışında mızrap erimesi ve mafsal kireçlenmesi kabilinden ortopedik rahatsızlıkların er tanısı düşüncesince tıbbi maşa ihya çalışmalarına başladı.

Sona geldiği ilmî çalışmalarında mızrap ve kakırdak dokulardaki ayrımlı yapılardaki su miktarını ve kolajen standardını ölçebilecek hassasiyete ehil toy müşterek yöntem ve maşa geliştiren Ünal, bu başarısı dolayısıyla Avrupa Kalsifiye Doku Derneği Akademisine (ECTS-European Calcified Tissue Society Academy) seçilen geçmiş ve müşterek tane Türk bilgelik insanı oldu.

Ünal, cihazın üretilecek kaslı geçmiş prototipini doğacak biraz sene içinde tamamlamayı planlıyor.

Doç Dr. Ünal, AA muhabirine, bilimsel çalışmalarının, rahatsızlıkların mızrap ve kakırdak dokunun esas bileşenlerini ne etkilediğini ortaya boşaltmak üstüne odaklandığını dile getirdi.

Kemik hastalıklarının hepsi dünyada en şişman keyif sorunlarından bir tanesi bulunduğunu tabir fail Ünal, şunları kaydetti:

"Ben de bu alandaki çalışmalarımla kemiklerimizin sebep kırıldığını, yada 'kemik sağlamlığını ölçecek toy müşterek tıbbi cihaz geliştirilebilir mi?' soruları üstüne ilmî çalışmalarımı sürdürüyorum. Çalışmalarımda dirim ilmi dokulardaki ayrımlı yapılardaki su miktarını ve kolajen standardını ölçebilecek hassasiyete ehil toy müşterek maşa ve yöntem geliştirdim. Bu özellik oldum muhtemel benim ilgimi çekici müşterek konuydu. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonradan erdemli lisans ve doktora eğitimi onama etmek düşüncesince büyüklük bursuyla taşınmazlar dışına gittiğimde bu keyif hastalığına kilitlenmek istedim. ABD'de erdemli lisans eğitimimi alırken geçmiş kere bu bölgeye antre yaptım. Bu alandaki en şişman eksikliklerden birinin de mızrap sağlamlığını en kırılan ve akilane halde ölçecek müşterek cihazın eksikliğini görmemdi."

"Bu cihazın geçmiş prototipini doğacak müşterek birçok sene içinde tamamlayacağız"

Ünal, kemiğin sağlamlığını ölçebilecek tıbbi maşa düşüncesince TÜBİTAK'a başvurduğunu dile getirerek, "Cihaz düşüncesince kısaca 6 senedir çalışıyorum. Son geldiğimiz noktada cihazın geçmiş prototipini yurtdışında kadavralar üstünde sınav ika şansımız oldu. TÜBİTAK'a gönderdiğimiz planların müspet sonuçlanmasıyla, bu cihazın güncellenmiş geçmiş prototipini doğacak biraz sene içinde vatanımızda tamamlayıp, hâlâ aşkın hastalanmış ve gönüllüler üstünde deneyerek, sonuncu yöntemini almasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bir insanoğlunun kemiğinin kırılıp kırılmayacağının bulunan teknolojiyle kırılan müşterek halde tespit edilemediğini tamlayan Ünal, açıklamasını şöyleki sürdürdü:

"Hastaların kullandıkları ilaçlardan yarar sağlayıp sağlamadıkları da kusursuz anlamıyla bilinmiyor. Cihazın tamamlanmasıyla, mızrap ilenç riski erdemli bulunan şahısların hâlâ kırılan müşterek halde belirlenmesi, hastaların da tedaviden ne kurda müşterek akıbet almış olduğu yahut alamadığı dair bizlere ehemmiyetli bilgiler verecek. Halen üstünde çalıştığımız cihazın dünyada müşterek benzer yok. Bu aleti vatanımızda üretebilirsek, bu hem memleketimiz düşüncesince bununla ortak dünyamız düşüncesince ehemmiyetli müşterek evolüsyon olacak."

Bu çalışmalarındaki başarısı nedeniyle, mızrap kontrolleri üstüne çalışkanlık yayınlayan Avrupa'nın en hatırlı bilgelik cemiyeti bulunan ECTS’nin bilgelik akademisine seçildiğini dile getiren Ünal, akademiye seçilmesinin bu bölgede meydana getirdiği çalışmaların mükemmeliyetinin müşterek işareti bulunduğunu bildirdi.

Akademiye bugüne derece Avrupa'daki 11 ülkeden 49 bilgelik insanının seçildiği bilgisini veren Ünal, "Bu sene bu Akademi'ye benim seçilmemle birlikte, memleketimiz bu hatırlı akademide özümleme edilen 12. iklim oldu. Bu benim düşüncesince hem alım çalım bununla ortak coşku donör müşterek durum. Çünkü memleketimiz benim Akademi'ye onama edilmemle beraberce özümleme edilmeye başladı. Omuzlarıma ayrı müşterek vebal yüklenmiş oldu. İnşallah artık da ülkemizi bu bölgede hâlâ dobra çalışmalarla özümleme etmeye şevkle bitmeme edeceğim." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ