USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk mühendislerin geliştirdiği metaverse projesi 'Metapotamians' tanıtıldı

Türk mühendislerin geliştirdiği, BTCBAM'ın mali hal iş ortağı bulunduğu ve Gamerpear'in teşrikimesai ile yaşama geçirilen Metapotamians projesi kullanıcılarına mevhum parsel alımı ile beraberce NFT alıp satabilecekleri ortak NFT market deneyimi sunacak.

Türk mühendislerin geliştirdiği metaverse projesi 'Metapotamians' tanıtıldı
08-02-2022 11:34
İstanbul

Türk mühendislerin geliştirdiği, dünyanın ehemmiyetli saklı yazı marketlerinde listelenen BTCBAM'ın mali hal iş ortağı bulunduğu ve Gamerpear'in teşrikimesai ile yaşama geçirilen Metapotamians projesi, kullanıcılarına mevhum parsel alımı ile baş başa NFT alıp satabilecekleri ortak NFT market deneyimi sunacak.

Türkiye'nin ilk metaverse projesi Metapotamians'ın tanıtımı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Verilen bilgiye göre, Metapotamians, "medeniyetler arası metaverse köprüsü" sloganıyla blockchain yaşamına hamle attı. Medeniyetler arası ortak meta güreşçi köprüsü olma iddiasıyla yaşama geçirilen proje, her insana yeni ortak metaverse evreni ile tanışmayı vadediyor.

Erc-20 tabanlı ortak metaverse projesi bulunan Metapotamians, kullanıcılarına mevhum parsel alımı ile baş başa NFT'leri alıp satabilecekleri ortak NFT market deneyimi sunuyor. Ayrıca, VR çözümleri ile gelişecek proje; yanı sıra alıntı satım imkanı, konuşma gösterileri, konserler, derinti ve iş görüşmeleri kabil uygulamaları AR hile deneyimi ile bütünleşmiş ederek yevmi yaşamı da bütünleşmiş edecek.

Şu anne denli 1,2 milyon dolar envestisman düzlük ve 21 şahsiyet ortak ekibin 8 ay fiilen yaşama geçirdiği Metapotamians projesinin amacı, eski değerleri geleceğe uygun olmak yerine belirlendi.

İlk Türk metaverse hile projesi Metapotamians, bahis konusu amaçları yaşama kılmak neredeyse özlük proje fikirlerini yaşama kılmak arzu edenler ve hile geliştiricilerine de kapılarını açtı.

Metaverse emlakçılık

Metapotamians projesi içinde toprak düzlük evrendeki arsaların alıntı satımları düşüncesince DOĞRU dünyada taşınmazlar sektöründe dünya malı yayınlayan taşınmazlar firmaları ile teşrikimesai anlaşması imzalanacak. Böylece sayısal dünyada toprak düzlük arsaların alım-satımı, çelimsiz ortak müddet sonradan DOĞRU dünyada taşınmazlar sektöründe gır sahibi bulunan şirketler üstünden gerçekleştirilebilecek.

TÜMMİAD ile meydana getirilen anlaşmaya göre, Metapotamians metaverse evreni, hem mali bununla müşterek teknolojik yerine gençlere dayanak noktası olacak. Her ay derneşik yerine gerçekleştirilecek buluşmalarda proje ve efkâr değerlendirilerek, lazım destek sunar sağlanarak Türkiye'nin metaverse dalında kılavuz gemisi ortak yurt bulunmasına dayanak noktası sağlanmış olacak.

Projenin tanıtımında mütekellim TÜMMİAD Başkanı Bülent Kavaklı, metaversenin sonuç yıllarda baş döndürücü ortak tomar duyulmaya başlandığını, seneler ilkin mevcud ortak hızla gelişen teknolojinin ambalajlı halinin gine duyulduğunu söyledi.

Kavaklı, "Bazı teknolojiler yaşamımıza tahavvül etmek düşüncesince muhtemelen vakte gerekseme duyar. Metaverse teknolojisi de onlardan ortak tanesiydi. Teknolojinin hala gelişmeye başladığı dönemdeyiz." dedi.

Çok ehemmiyetli markaların metaverse dünyasında mevcut olmaya çalıştığına ayraç fail Kavaklı, "Her yeni hızla gelişen teknolojinin yaşamımıza girmiş bulunduğu kabil bu alemden yeni aleme geçişinin tahminî 5-6 sene sürmesini bekliyorum. Eskiye uyarınca hızla gelişen teknolojinin evrilme süresi şimdi kısa. O sebeple az buçuk şimdi aceleci olması umuyorum." sanarak konuştu.

"Oyun geliştiricilere parasız düzlük sağlayarak özlük projelerini geliştirmelerine dayanak noktası sağlayacağız"

Metapotamians Teknolojiden Sorumlu Direktörü (CTO) Buğrahan Çakır da projede NFT market, AR ve VR çözümlerinin olacağını bildirdi.

Çakır, "Sistemimiz içinde esenlik sektörü, konuşma alanı ve metaverse taşınmazlar alanı ortak arada bulunacağı düşüncesince kişilerin hukuk, esenlik ve başka alanda, alışılagelen yaşamda yaşadıklarını metaverseye taşıyarak çıkar sağlayabilecekleri ortak düzlük hedeflemeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kullandıkları hızla gelişen teknolojinin Erc-20 bulunduğunu bildiren Çakır, "Projemizin adını hastalık Metapotamians bulunduğu esasta baş döndürücü önemli. Mezopotamya ve metaverse birleşimi yerine bakıyoruz kılıç bu olaya. İlk medeniyetlerin kurulduğu yerden, Mezopotamya'dan yola çıkarak ilerlemeye çalışıyoruz." dedi.

Oyun geliştiricilere parasız düzlük sağlayarak özlük projelerini geliştirmelerine dayanak noktası sağlayacaklarını kaydeden Çakır, buradan mevrut fonlarla hem startuplara hem hile geliştiricilere ve özlük teknolojilerini geliştirmeye dayanak noktası sağlayacaklarını söyledi.

"Sanal dünyayla esas dünyanın bütünleşmiş bulunduğu ortak yapıyı görüyor olacaksınız"

BTCBAM Mali İşler Direktörü (CFO) Serkan Yorulmaz ise metaverse evrenine sonuç çağda baş döndürücü ağırbaşlı özen olduğunu, bunun Türk girişimcileri baş döndürücü heyecanlandırdığını anlatım etti.

Metapotamians projesinde artık yapılacaklar ve sefer haritasında atılacak adımların baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu tamlayan Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Metaverse, esasasında kişilere mevhum dünya kabil geliyor. Ama gelecekte mevhum dünyayla esas dünyanın bütünleşmiş bulunduğu ortak yapıyı görüyor olacaksınız. Metapotamians projesinin de rüçhan hedefi, bu aradaki bağı kurabilmek ve bunu oldukça aceleci ortak halde gerçekleştirmek. Özellikle dinç girişimciler ve dinç hile yazarları, NFT yaratıcılarına bu projenin içinde geliştirebilecekleri alanları kişilerin zevkine sunabilecekleri ortak vesile sunabilmek önemli."

Yorulmaz, Türkiye'de gençlerin teknolojiyle baş döndürücü ilgilendiren bulunduğunu anlatım ederek, "Özellikle Cumhurbaşkanımızın da baş döndürücü ağırbaşlı bedel verdiğinin farkındayız. Dolayısıyla bizim ikinci maksadımız de gençlerin bu proje içinde etraflı girişimlerini, teknolojilerini yaşama geçirebilecekleri fırsatları sunmaya çalışmak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ