USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına bağlı standartlar belirlendi

Türk Standardları Enstitüsü kabilinden "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı" hazırlandı.

TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına bağlı standartlar belirlendi
04-11-2021 16:17
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın hazırlandığını duyurduğu elektrikli araç şarj üniteleri ve istasyonları ile alakalı dü standardın bilgileri anlaşılan oldu. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) kabilinden hazırlanmakta olan "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı"nda, şarj üniteleri ve istasyonların kurulumu düşüncesince elektriksel gerekler, ünitelerin yerleştirilecekleri yerlerle ilişik konum, şarj yönteminin seçimi, ünitelerin montaj yapılması ile ilişik öneriler ve ima gerekleri arazi alıyor.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Türkiye'nin Otomobili planlanan takvim doğrultusunda ilerlerken, Bakanlık da muktezi enfrastrüktür hazırlıklarını yapıyor.

TOGG, istihsal bandından indiğinde, şarj altyapısının Türkiye genelinde elektrik araç kullanımını destek sunar ölçüde olması düşüncesince icraat bitmeme ediyor. 2030 yılına derece TOGG özellikle edinmek neredeyse 2 milyondan müşterek tomar elektrikli otomobilin yollarda olabileceği öngörülüyor. Artan elektrikli araç kullanımına koşut adına 250 binden müşterek tomar kamuya belirgin şarj noktasına gerekseme duyulacağı tabir ediliyor. Böylece doğacak senelerde elektrikli araçlarla beraberce şarj altyapısının da aşırı aceleci biçimde büyümesi bekleniyor.

Bu kapsamda şarj ekosistemini endamsız sürede mergup seviyeye yaymak amacıyla uygulayım standartlar, mevzuat düzenlemeleri ve envestisman destekleri kabilinden ehemmiyetli başlıklarda atılacak adımlar yaşama geçirilmeye başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda "Elektrikli araç şarj üniteleri ve istasyonları üzerine 2 ehemmiyetli ölçün yayımladık" sanarak tabir etmiş olduğu standardın bilgileri oluşturuldu.

İlke ve öneriler arazi alıyor

Elektrik şarj istasyonlarının tehlikesiz kurulumları düşüncesince uygulayım kriterleri içeren "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri" standardı TSE kabilinden hazırlandı. Standart, şarj üniteleri ve istasyonların kurulumu düşüncesince elektriksel gerekleri, ünitelerin yerleştirilecekleri yerlerle ilişik konumu, şarj yönteminin seçimini, ünitelerin montaj yapılması ile ilişik tavsiyeleri ve ima gereklerini içeriyor.

Standart, şarj sistemlerinin, şebekeye bağlanmasını sağlayıcı elektrik tesislerinin tasarımı, kurulumu, kurgu edilmesi, doğrulanması ve düzenlilik gereklerini kapsıyor. Şarj yöntemleri, durum tarzı kabilinden öncü bilgiler de standardın muhteviyatında arazi alıyor. Standart, şarj ünitelerinin yerleştirilecekleri bölgeler ile ilişik gerekleri, prensipleri ve tavsiyeleri de barındırıyor.

Mayıs ayında da elektrikli vasıtalar ve şarj sistemleri ile ilişik üreticiler, tüketiciler ve mevzuat yapıcıları düşüncesince kuma müşterek kıstak oluşumuna ulama getirmek düşüncesince asliye terimleri ve tanımları havi "Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri-Temel Terimler ve Tanımlar" standardı TSE kabilinden hazırlanmıştı.

"Gerekli enfrastrüktür hazırlıklarını yapıyoruz"

Bakan Varank, mevzuya bağlı meydana getirdiği değerlendirmede, "Türkiye’nin Otomobili'nin sınav süreçleri planlanan takvim doğrultusunda ilerliyor. Bakanlık adına biz de muktezi enfrastrüktür hazırlıklarını yapıyoruz. TOGG, istihsal bandından indiğinde, şarj altyapısının Türkiye genelinde elektrik araç kullanımını destek sunar ölçüde olması düşüncesince çalışmalarımız sonuç hızlılık bitmeme ediyor. Bu erek doğrultusunda hazırlanmakta olan standartlar, elektrikli araçlara müteallik müşterek ekosistem ile enfrastrüktür ve taraf sanayisinin aceleci müşterek halde oluşumuna ulama sunacak." ifadelerini kullandı.

TSE'nin hazırladığı ulusal standartların ekosisteme birtakımı kolaylıklar getireceğini bildiren Varank, "Öncelikle vatanımızda hepsi paydaşların ayrımsız dili kullanmaları sağlanarak uygulayım düzenlemelerde kuma kıstak oluşumuna ulama sunuldu. Şimdi Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı ile de elektrikli araç şarj istasyonlarının arsıulusal standartlara uygun, kullanıcı açısından güvenli, üreticiler açısından da çalışan biçimde kurulumunun sağlanması gerçekleştirme edilecek." değerlendirmesinde bulundu.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ