USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli arabanın cenk testleri bitmeme ediyor

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, evcil aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonradan aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz." dedi.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli arabanın cenk testleri bitmeme ediyor
04-10-2021 20:55
Bursa

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, domestik arabanın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonradan aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne derece buna ihtiyacımız olmadı. O açıdan da iyice keyifliyiz." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde planlı 2021-2022 Akademik Yılı açılış törenine eklenen Karakaş, sayısal dünyada siber düzenlilik dair ağır birlikte boşluğun olduğuna dikkati çekerek, gençleri buraya odaklanmalarını haber mektubu etti.

Nesnelerin interneti, siber düzenlilik konularının dışında ak pak erke çözümlerinin de ehemmiyetli birlikte bap bulunduğunu vurgulayan Karakaş, ak pak erke çözümleriyle ilişik TOGG'un güzeşte hafta ecnebi ortakla birlikte iştirak kurduğunu anımsattı.

"Doğru sürede akla yatkın yatırım"

Aracın malzemesinden anahtar entegrasyonuna ve pil idare sistemlerine derece rastgele noktada dünyada ağır potansiyelin bulunduğunu tamlayan Karakaş, "Avrupa'da üç yıl geçmiş oturmuş lityum pil kapasitesi 50 megavat (MW) saatin altındaydı. Şimdi 600'ün üstünde ve bine akla yatkın gidiyor. Geçen birlikte görüşmede sorulmuş olduğu düşüncesince o halde tabir etmiştim. Bugün birlikte çıpır krizi var. Eğer yetenek açıkları aldığı kadar aceleci kapatılmazsa yakız sürede göze krizi de çıkar. Çünkü elektrikli araçlara o derece aceleci dönüşülüyor ki bunun altını beslemek şu an az buçuk ağır gözüküyor fakat tığ akla yatkın sürede akla yatkın birlikte envestisman yaptığımızı düşünüyoruz." sanarak konuştu.

Karakaş, pandemi sürecinde rastgele çeşitli riyazi modelleme, öğrence ve engin düzentileme yöntemlerini sonuna derece kullandıklarını vurguladı.

Aracın uygulayım tasarımlarını eş paydaşlarla geliştirdiklerini özetleyen Karakaş, "Numune ve ilk örnek emekleri da bitmeme ediyor. Hatta gelecek günlerde cenk testleri müdahale icraat bitmeme edecek ve bu sürecin gücük ay sonuna derece sürmesini bekliyoruz. Kış testleri de var. Her testten sonradan aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne derece buna ihtiyacımız olmadı. O açıdan da iyice keyifliyiz." sanarak konuştu.

"Gelecek yılın sonuna akla yatkın disiplin üretime başlarız"

TOGG tesislerinde çabucak üretimin olmayacağına dikkati çekici Karakaş, şu halde konuştu:

“Tesisimizde çabucak istihsal yok. Bunun altını resmetmek istiyorum. 'Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir' demiştik inşaata başlarken. Tesisin içinde dizayn merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapılabildiği birlikte özek yerine düşünüyoruz. Bir yapı altında eksiksiz yetkinliklerini toplandığımız birlikte arazi yerine düşünüyoruz. Boyahanenin çatısının ve taraf panellerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde doğrusu tesisin içerisine ekipmanlar yerleşmeye başlayacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, yılın sonuna akla yatkın imalat kısmının aşırı iri bölümü tükenmiş olacak. Önümüzdeki yılın ortasına derece da ekipmanları yapılmasından sonradan geriye istasyon ve güzergâh bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Burada da planladığımız üzere ilerliyoruz. Gelecek yılın sonuna akla yatkın disiplin üretime başlarız."

Karakaş, TOGG bünyesine şu an üniversitelerden dünkü yetkilendirilmiş almadıklarını fakat ilerleyici süreçlerde dünkü yetkilendirilmiş ve yetişmen dair da alımların olabileceğini laflarına ekledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da üniversitelerin topluma sırtını dönen değil, camianın birlikte ferdi bulunan ve camianın eş aklı vazifesini ödeme fail birlikte darülfünun olması icap ettiğini belirtti.

Konuşmaların peşi sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Kılavuz, Karakaş'a onurluk ve çiçek sunma etti.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, şehremaneti başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ