USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TOGG CEO’su Karakaş: 'Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, “Önümüzdeki senenin ortasına derece tesislerin ekipmanları yapılmasından sonraları istasyon, izole bant bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız??

TOGG CEO’su Karakaş: 'Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız'
04-10-2021 20:15

Bursa Uludağ Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açma töreni Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, şehremaneti başkanları, TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş ve akademisyenler katıldı. Törenin açma konuşmasını önleyen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Üniversitelerin topluma sırtını dönen değil, topluma buyurgan tavırla yakın değil, camianın eş ferdi olan, camianın kuma aklı vazifesini ödeme fail eş darülfünun hedefliyoruz. Bunun düşüncesince de belediyelerle, merkezi yönetimlerle, STK'larla, kimden arzu gelirse bu taleplere ‘hayır' demiyoruz” niteleyerek toy terbiye talim yılının iyi olmasını dilek etti.

“Siber düzenlilik dair bilirkişi yok”

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş bilimsel nitelikli senenin açılışında evveli dersi verdi. Siber düzenlilik mevzusuna yer veren Karakaş, “Bu sayısal dünyada siber düzenlilik uzmanı şu anda kıt. Konuda bilirkişi bilmek zor, ağır eş açıklık var. Buraya odaklanmanızı referans ederim. Eğer nesnelerin internetine, endişe bilişimine, siber güvenliğe hakimseniz geriye biricik madde kalıyor; o da enerji. Temiz erke çözümü” niteleyerek konuştu.

Entegre pil üretim sisteminde çarpıcılık ve elektronikle birleştiği değme noktada dünyada ağır potansiyellerin bulunduğunu anlatım fail Karakaş, “Şöyle eş dayanıklı vereyim. Avrupa'da 3 sene evvela lityum pil kapasitesi 50 megawatt (MW) saatin altındaydı. Şimdi 600'ün üstünde ve bine akıllıcasına gidiyor” dedi.

“Dünyada anahtar üretiminde kamga krizi yaşanıyor”

Dünyada anahtar üretiminde kamga krizi yaşandığını aktaran Karakaş, "Eğer yetenek açıkları aldığı kadar aceleci kapatılmazsa kısa sürede göze krizi de çıkar. Çünkü elektrikli araçlara o denli aceleci transformasyon olmaktadır ki bunun altını imla etmek şu an ağır gözüküyor. Biz o sebeple akıllıcasına sürede akıllıcasına eş envestisman yaptığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz pandemi sürecinde değme muhtelif riyazi modelleme, öğrence ve açıktan düzentileme yöntemlerini sonuna denli kullanarak aracımızı uran tasarımlarına, kuma paydaşlarımızla beraber, geliştirdik” diyen Karakaş, “Numune ve seyyar icraat da bitmeme ediyor. Hatta eski günlerde cenk testleri müdahale icraat devam ediyor ve bu sürecin gücük ay sonuna denli bitmeme etmesini bekliyoruz. Her testten sonradan aldığımız raporlar sonunda aracımızı icabında optimize edeceğiz. Şu anne denli buna ihtiyacımız olmadı. O manada da enine boyuna keyifliyiz” dedi.

TOGG tesislerinde elden üretimin olmadığını laflarına ekleyen Karakaş, “Tesisimizde elden üretim yok. Bunun altını resmetmek istiyorum. ‘Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir' demiştik. O nedenden bu tesisin içinde dizayn merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapıldığı eş tarz bulunduğunu düşünüyoruz. Bir yapı altında dört başı mamur yetkinliklerini toplandığımız meydan planlanıyor. Burada drone ile çektiğimiz fotoğrafta da görüldüğü kabil boyahanenin çatısının ve taraf paletlerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde elhak tesisin içine ekipmanlar yerleşmeye başlanacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, senenin sonuna akıllıcasına imalat kısmının aşırı iri bölümü tükenmiş olacak. Önümüzdeki senenin ortasına denli da ekipmanlar yapılmasından sonradan istasyon, izole bant bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız” biçiminde konuştu.

Karakaş, şu an üniversitelerden toy izinli almadıklarını ancak önümüzdeki süreçlerde toy izinli ve yetişmen dair da alımların olabileceğinin mesajını verdi. İlk dersin peşi sıra onurluk töreni ile izlence sona erdi.

Samet Doğru - Abdullah Çibir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ