USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Terim: 'Genç kadromuz dev adımlarla ilerliyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, "Genç kadromuz dev adımlarla ilerliyor" dedi.

Terim: 'Genç kadromuz dev adımlarla ilerliyor'
22-10-2021 09:29

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. maçında Galatasaray, deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı 1-0 aşınmış ederek liderliğini sürdürdü. Maçın arkası sıra Fatih Terim, Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

“İyi ortak ekipman olma yolundayız"

Fatih Terim, maçla ilgilendiren beş altı ehemmiyetli hamiş söyleyebileceğini belirterek, "Bu karşılaşma engelleme kazanmak az daha oynadığımız topu topu maçlarda aşırı az konum verdik. Bu bizim düşüncesince önemli. Genç ortak kadromuz var. Bu canlı kadronun yazık yapması, kusur oynaması, devir zamane ürkmesi aşırı katıksız lakin dev adımlarla ilerliyorlar. İlk nısıf ısrarla üstünde durduğum çelimli ve donanımlı sekil oyunlarını maatteessüf ferde kayıpları yüzünden oynayamadık; lakin elleme savunduk. Bu aşırı önemli. Planımız hâlâ ortak tomar küf ve hâlâ ortak tomar düzen hakimiyetiydi. İlk yarının en ehemmiyetli noktası rakibe konum vermememizdi. İkinci nısıf roller değişti. Oyun değişiklerden sonraları hâlâ ilginç ortak çözüm aldı. Bazı bölgeleri değiştirerek oyuna karışma ettik. Sonra da aktör değiştirerek oyuna karışma ettim. Bence değişikliklerden sonraları aşırı dobra sahneler ortaya çıktı. Birçok gol konumu yakaladık. Bazı oyuncularımız ateşli ve telaşlıydı. Bazıları etraflıca zamandır oynamıyordu. Tecrübelisi ve genciyle elleme ortak ekipman olma yolundayız. Muhakkak ki eksiklerimiz var; lakin Avrupa'da bu genişliğinde az konum vererek 7 puanla reis kazanmak on paralık küçümsenecek ortak obje değil. Kim ne derse desin Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın bulunmuş yer aldığı bu ekip Şampiyonlar Ligi grubu. Bu arenalara yatkın takımlar. O nedenden dolayı oyuncularımı kutlama kartı ediyorum. Buradan kaybetmeden görmek aşırı önemliydi. Dün matbuat toplantısında da dediğim kabilinden üç nokta kabul etmek aşırı hâlâ elleme olacaktı” sanarak konuştu.

“Avrupa Ligi'nde gol yemeyen dü takımdan biriyiz"

Avrupa Ligi'nde gol yemeyen dü takımdan birisi olduklarını vurgulayan Fatih Terim, “Şimdi dü karşılaşma içeride, ortak karşılaşma dışarıda oynayacağız. Taraftarımızla bu arada küçük ufak kadem seslerimizi acep duyurabilir miyiz? Bu platformlara alışığız. Oyuncularımı kutluyorum. Takım olma hesabına aşırı iri ortak etap kaydettiler. Her karşılaşma canlı oyuncularımıza ortak sınama katacak. Girdikten ahir mücadeleleri ve başarıları aşırı iyi. Gol de mükemmel benim sevdiğim tarzda, dobra ortak bitirişle oldu. Belki de gecenin en dobra golüdür. Şu anda bilgilerime göre UEFA'da gol yemeyen dü ekipman var. Bunlardan birisi biziz. Bu akıbet denli sevindirici. Galatasaraylılar bunlara layık. Gruptan genişlemek düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Üç maçımız var. Üçü de tehlikeli. Kendi evimizde olması bizi hâlâ da ümitlendiriyor. Güzel ortak yengi oldu” açıklamasında bulundu.

"Gençlerimiz düşüncesince iri tecrübe"

Marsilya-Lazio maçının golsüz berabere bitmesinin karşılaşma psikolojisine hasiyet etmediğini ve oyuncuların mücadeleye odaklandığını vurgulayan sarı-kırmızılı takımın uran patronu, “Ben bunu salık verdiğimde iri ortak tepkime olmadı soyunma odasında. Herkes bugüne konsantreydi. Parolamız bu maçta çabuk etmemekti; lakin bu genişliğinde da geçerken tutmak lazım. İkinci yarıda bir-iki ziyan yaşadık fakat bunlar da dönen toplardan oldu. Uzun oynadılar ve dönen düet topları aldılar. Sonradan buna tılsım aldık. Allah'a şükür yüzümüzün akıyla dönüyoruz. Bu bizlere üç nokta ve ehemmiyetli ortak yengi yer aldığı genişliğinde gençlerimiz düşüncesince de iri ortak sınama oldu. O nedenden dolayı memnunum. İnşallah hâlâ elleme olacağız. Başkanımızla, yönetimimizle, topu topu çalışanlarımızla, camiamız bu akıllıcasına stratejiyle hâlâ dobra günlere gideceğiz inşallah” niteleyerek laflarını noktaladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ