USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Temizlik görevlisinden örnek davranış, içi para dolu çantayı polise teslim etti

Güngören Belediyesi'nde etkin 38 yaşındaki harbilik işçisi Adem Cevahir, sokakta bölgeleri süpürürken yolun ortasında zarfında 500 bin liralık bulunan çanta buldu. Temizlik işçisi Cevahir, örnek ortak davranış sergileyerek çantayı polise teslim etti.

Temizlik görevlisinden örnek davranış, içi para dolu çantayı polise teslim etti
16-10-2021 10:15
Güngören Merter Ali Rıza Gürcan Caddesi üstünde harbilik işleyen Adem Cevahir, sabahleyin saatlerinde vazifesini meydana getirdiği tam yolun ortasındaki çantayı ayırt etti. Çantanın arasında hamile oranda para bulunduğunu gören harbilik işçisi, vaziyeti ilk amirine elan sonradan da polise bildirdi. Olay hesabına mevrut polis ekibi, para dolu çantayla baş başa iştirakçi Adem Cevahir'i Merter Polis Merkezi'ne getirdi.

Polis merkezinde para dolu çantayı teslim düzlük ekipler, paranın sayılmasının peşi sıra tanık hazırlayarak sahibini araştırmak düşüncesince çalışmalara başladı. Polisin araştırması ile Merter'de esnaflık işleyen iş kadını Cihan Kankılınç'a ilgili bulunduğu anlaşıldı. İfadesi tahsil edilen harbilik işçisi Adem Cevahir işlemlerin tamamlanmasının peşi sıra iş kadını Kankılınç'ın yanına götürüldü. Kamera ve tutanaklarla döviz dolu çanta malikine teslim edildi. Çantanın arasında 10 bin 766 Euro, 35 bin 440 dolar ve 2 bin 890 liralık da para bulunduğu belirleme edildi. Bu örnek davranışından çevre İş adamı Cihan Kankılınç, harbilik görevlisi Cevahir'e zarfın süresince bin dolar verdi. Ardından Güngören Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürü Berfun Baltacı, makamında ağırladığı harbilik işçisi Adem Cevahir' teşekkürname ederek tablet bağış etti.

“Çanta dolu parayı görür görmez müşterek obje hissetmedim, yasak para”

Yüklü oranda bulmuş bulunduğu parayı görür görmez müşterek obje hissetmediğini ve yasak para bulunduğunu özetleyen Güngören Belediyesi Temizlik Görevlisi Adem Cevahir, “Sabah sayaç 07.00 civarıydı. Yolda çalışıyordum. Yolun ortasında müşterek cüzdan buldum. Atabilirdim de lakin elime aldım ağırbaşlı müşterek çantaydı. İçini açıp baktığımda euro ve dolar para vardı. Hemen o esnada 155'i aradım ve vaziyeti anlattım. Polisler 10 ahit sonradan geldi. Çantanın içini arama ettiler. İçinden ölçü çıktı. Numarayı aradılar. Merter'de Nar Sokak'ta müşterek iş yerinin sahibiymiş. Oraya polislerle bu arada gittik. Ve tanık tutuldu. Sahibine teslim ettik. Çanta dolu parayı görür görmez müşterek obje hissetmedim zira yasak para. O benden müşterek yerden çıkardı” dedi.

“Bana bin dolar para verdi”

İnsanlık vazifesini yaptığını özetleyen 7 yıldır harbilik görevlisi alegori etkin İşçi Cevahir, “Kendisi iş adamıymış. O güneş ödemesi varmış. Bana aşırı afsun etti. Onun duasını aldım. Ne bahtiyar bize. iş kadını cebime belirteç bıraktı. Bana bin dolar para verdi. Bir de numaramı aldı. Bana verdiği parayı kazanmam düşüncesince 4-5 ay çalışmam gerekirdi. Biz adamlık görevimizi yaptık. Bulduğum para müşterek büro borç denli şişman miktardaydı. Güngören Belediyesi'nde 7 yıldır harbilik görevlisi alegori çalışıyorum. Çalıştığım müddet arasında başıma hakeza müşterek fenomen gelmedi. İlk kez geldi ve bizde adamlık görevimizi yaptık” ifadelerinde bulundu.

“Eşime güvenim müşterek büküm elan arttı”

Haram paraya el uzatmadığı düşüncesince alım çalım duyduğunu kail eş Rukiye Cevahir, “Eşimle alım çalım duyuyorum. Bu davranışından çevre bahtiyar oldum, aşırı sevindim. yasak parayı almış olsaydı eşime kızardım. Ama yasak paraya el uzatmadığı düşüncesince alım çalım duydum. Eşime güvenim müşterek büküm elan arttı” niteleyerek konuştu.

“Bir enstantane fotoğraf dalgınlıkla kaybedilen müşterek çanta”

Dalgınlık kararında oluşan müşterek gestalt bulunduğunu özetleyen 30 yaşındaki iş kadını Cihan Kankılınç, “Dalgınlık kararı oluşan müşterek durum. Bir enstantane fotoğraf dalgınlıkla kaybedilen müşterek çanta var. Çantanın süresince zamanımız şartlarında dobra müşterek oranda para vardı. Arabanın ilişkin koymuştum. Elim doluydu eşyaları yerleştirdikten sonradan alırım düşüncesiyle otomobilin yukarı tabanına konulmuş bulunan müşterek çanta. Daha sonradan alınmayıp unutulmuş bulunduğu düşüncesince o biçimde evimin otoparkından yola çıktım. Kısa müşterek müddet sonradan ayırt ettim lakin arka dönerek baktığım durumunda yoktu. Karakola başvurduk. Güngören Belediyesi'nde etkin müşterek arkadaşımız Adem as bulmuş ve yetkililere bildirmiş. Daha sonradan bizlere ulaşıldı.

“Para müşterek biçimde kazanılır, ehemmiyetli bulunan DOĞRU şahısların bulunduğunu hatırlamak”

Bu sürede hakeza şahısların olmasının muştulu bulunduğunu kail işadamı Kankılınç, “Günümüz şartlarında müşterek ev ve otomobil parası. Parayı bulan ferdin gidip yetkilere teslim etmesi maşer alegori gerekseme mahsus müşterek şey. Çünkü insanoğlu önemsiz Mevlalarda da güçlü insanoğlu birbirini katledebiliyor. Bu sürede hakeza duyar şahıslara ihtiyacımız var. Kaybedince şişman beklenmeyen yaşadım. Tekstille ilgilenenler bilgili Cuma günleri ödemeler yapılır. Bugün o para gelmemiş olsaydı 400 eş etkilenecekti. Paranın gelmesi stresimizi azalttı. Para müşterek biçimde kazanılır, ehemmiyetli bulunan hakeza DOĞRU şahısların bulunduğunu baştan anımsamak güzel. Kendisinin bu örnek davranışı düşüncesince ego de önemsiz müşterek hacim para bağış ettim. Umarım göz razı olmuştur. Ayrıca şurası da anlamış oldum. Kazandığımız paranın yasak olmadığını ağız ağıza helal bulunduğunu ve Adem akıl de helal mazot emmiş birisi bulunduğunu anlamış olduk. Kendisine ve Güngören Belediyesi'ne de aşırı teşekkürname ederim” ifadelerinde bulundu.

Sevban Sevkal - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ