USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele buyurmak istiyor

Kovid-19 salgını ilkin blokzincir ve NFT'ler edinmek kabil az daha hepsi devre içi hizmetlere müteveccih talebi artırırken, teknolojiden dünyalık kazanmanın toy yollarını arayan şişman firmalar "metaverse" ile "fiziksel dünyayı" ele geçirmeye hazırlanıyor.

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele buyurmak istiyor
29-10-2021 11:20
Washington DC

Facebook, Microsoft, Roblox ve Epic derece firmaların milyarlarca dolarlık envestisman planıyla gündeme gelen metaverse konsepti, internetin gelişimindeki ortak ahir adım adına görülüyor.

Facebook, firmanın adını Meta adına değiştirecek

Teknolojiden servet kazanmanın acemi yollarını arayan şirketler, metaverse ile insanlara genel ağ üstünden erişebilecekleri düşüntülü ortak kozmos vadediyor.

Son çağda metaverse'e müteveccih küsurat uyanıklık Kovid-19 salgının da ortak kararı adına görülüyor. Daha ortak tomar insanoğlunun açıktan çalışmaya başlamasıyla devre içi etkileşimin elan realist bir duruma getirmeye müteveccih ilginin arttığı belirtiliyor.

Kurgusal ortak hakikat bulunan Metaverse konsepti, ortak ahir evrenin parçası kızarmak talip yatırımcılar ve şirketlerden şişman uyanıklık görüyor.

Metaverse nedir?

Sanal hakikat teknolojisinin geliştirilmiş ıssız adına tanıdık metaverse, düşüntülü kozmos adına da tanım ediliyor.

Metaverse'te şahısların alım satım yapabileceği, hizmetlere sürdürümcü olabileceği, iş dostlarıyla beraberce çalışabileceği, dubara oynayabileceği ve ayrıca çevresindeki görüntüyü ferdî zevklerine ve ihtiyaçlarına mucibince özelleştirebileceği paylaşılan 3D mevhum ortak yassı sunuluyor. Metaverse, insanoğlunun sayısal alandan çok sayısal dünyanın içerisine girmesine müsaade veriyor.

Örneğin, kullanıcılar çıkarlarını ortak hologram biçiminde ayrıksı bölgelere yansıtabiliyor. Metaverse, bireyin hoppadak beslemek hesabına içerisine girebildiği somutlaştırılmış ortak genel ağ derece fon edilebileceği belirtiliyor.

Gerçeğe alakalı olacak metaverse'in, başlangıçta hazırlanmış mevhum dünyalardaki karikatürize avatarların tersine kullananların esas fiziki çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle esas insanoğlu görüntüleriyle etkileşime girebilmelerine İmkan sağlayacağı kaydediliyor.

Metaverse teriminin The Matrix, Pokemon Go, Minority Report, Ralph Breaks The Internet, Black Mirror derece sayımsız film ile videoteyp oyununda betim edilmiş bulunduğu biliniyor.

Facebook yöneticileri, metaverse'i şahısların dubara rollendirirken veya araştırı yaparken birlikteymiş derece hissedebilecekleri ortak yassı adına tanımlıyor.

Facebook, metaverse şirketine dönüşmeyi hedefliyor

Facebook, metaverse dalında art arda meydana getirdiği atılımlarla öne çıkıyor.

Son adına Facebook şirketinin adının Meta adına değiştirileceğini duyuran Facebook Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, şirketi doğacak 5 sene içre ortak toplumsal komünikasyon araçları şirketi olmaktan çıkarak ortak metaverse şirketine dönüştürmeyi hedefliyor.

Zuckerberg, orak ayı ayında, son kullanıcıların mutlak firmanın platformlarında celse açacakları değil, ayrımsız sürede bu sayısal dünyada yaşayacakları, çalışacakları ve dubara oynayacakları metaverse'i Facebook'un ve webin geleceği düşüncesince ortak zevahir adına pazarlamaya başlamıştı.

Metaverse'in yapımı düşüncesince Avrupa genelinde 10 bin kişioğlu istihdam edeceğini duyuran Facebook, metaverse ile ayrımsız fiziki bölgede sıfır şahısların oluşturabileceği ve keşfedebileceği ortak kol film film mevhum meydan sunmayı planlıyor.

Zuckerberg, metaverse'i cep telefonlarından veya ekrandan beslemek hesabına şahısların parçası olabileceği, içerisine girebileceği ortak genel ağ adına tanımlıyor. Evden düzentileme taraftarı adına bildik Zuckerberg, metaverse’in işe gidip vürut ihtiyacını ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.

Facebook, bası altında

Zuckerberg, 2004’te Facebook'u kurdu ve borsada kestirmece ortak trilyon dolar mesabesinde ortak ortaklık durumuna getirdi.

Başta Avrupa kızarmak neredeyse kozmos çapında düzenleyiciler ve politikacılar, ortalık enerjisini dizginlemek, kusur bilgelik ve tiksinme söylemine sonuç özgülemek düşüncesince Facebook ve Zuckerberg’ı bası altında tutuyor. Facebook'u kârı güvenliğin önüne koymakla suçlayan emektar etkin Frances Haugen'in iddiaları da şu anda Facebook düşüncesince dava oluşturuyor.

Facebook, adını Meta adına değiştirerek ortaklık kendisince aksi haberlerden uzaklaşmayı ve imajını iyileştirmeyi de hedefliyor.

1 Aralık 2021'den sonradan esham "MVRS" sembolü altında muamele görecek. Facebook, "metaverse" düşüncesince aut eşme kullanacağını duyurdu. Şirket yapısında ayrıksı ortak başkalık beklenmiyor.

Zuckerberg, eleştirilerden ırak eğleşmek düşüncesince "metaverse" de “mahremiyet ve güvenliğe” elan da ehemmiyet vermeyi hedefliyor.

Teknolojinin liderleri webin metaverse ile genişleyeceğine inanıyor

WhatsApp, Instagram ve Messenger'ı da içerisinde barındıran Facebook, acemi sayısal dünyayı özlük başına tekvin etmek istemiyor fakat merkezi ortak gösteriş oynamayı hedefliyor.

Zuckerberg, şahısların doğacak yıllarda Facebook'u değişik elan ortak tomar ortak "metaverse şirketi" adına görmelerini beklediğini tabir ediyor. Şu anda Facebook’un personellerinin bu teknoloji üstünde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Facebook, metaverse ile ayrımsız fiziki bölgede sıfır gayrı şahısların oluşturabileceği ve keşfedebileceği ortak kol film film mevhum meydan sunmayı hedefliyor. Şirket, reklam sürekli iş modelinde tek bilinçlilik değişmese üstelik metaverse'te acemi "ekonomik fırsatlar" görüyor.

Diğer teknoloji şirketlerinin yöneticileri de webin metaverse ile genişleyeceğine inanıyor. Bunlar ortada Microsoft Üst Yöneticisi Satya Nadella ile elektronik beyin oyunu geliştiricisi Epic Games'in başkanı Tim Sweeney da bulunuyor.

Sony Electronics yöneticilerinden Tyler Ishida ise çağımız teknolojisinin çözünürlük kuru ve kalitesi sebebiyle metaverse'in katılımcılar düşüncesince "gerçek hayat" denli esas görünebileceğini belirtiyor. Ishida, metaverse'in hepsi duyuları harekete nâkil elan üreteç ortak "eğlence deneyimine" ayraç ettiğini belirtiyor.

Silikon Vadisi'nde pop bir duruma geliyor

Metaverse, Silikon Vadisi'nde değişik popülerleşen ortak anlam olurken, Microsoft, Nvidia ve Unity Software derece firmaların de metaverse düşüncesince araçlar, hizmetler yahut muhteva geliştirdikleri belirtiliyor.

Çevrim içi dubara platformu ve dubara oluşturma sistemi Roblox da kendini ortak metaverse şirketi adına tanımlarken, Epic Games'in Fortnite'ı da mataverse'in ortak parçası adına ikrar ediliyor.

GameStop'ın da yakında verdiği "Web3 Gaming" iş ilanıyla metaverse'e gireceği, firmanın "Web3 Gaming" konumu düşüncesince Ethereum, NFT'ler ve blokzinciri tabanlı dubara platformları dair görmüş geçirmiş ortak etkin aramış bulunduğu kaydediliyor.

Uzmanlar, metaverse'in kullanmakta olanları esas dünyadan elan da koparabileceği uyarısında bulunarak, Facebook'un kusur bilgelik ifşa derece bulunan sorunlarının artabileceğini belirtiyor.

Metaverse'in Facebook kabilinden tüketicilerden elan ortak tomar servet tashih etmek düşüncesince kullanılacağı anlamında şüpheler de uzmanlar kabilinden dile getiriliyor

"Kombinatoryal trend örneği"

Teknoloji Araştırma ve Danışmanlık şirketi Gartner Analisti Tuong Nguyen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, metaverse'i enformasyon düşüncesince hâlâ belirlenmemiş protokolleri kullanacak, hür fakat birbirine ilişkin ağların mihman ve üreteç "dijital ortamı" adına tanımladı.

Nguyen, "Fiziksel dünyanın esas zamanlı, uzamsal adına yönlendirilmiş ve dizine edilgin içeriğiyle kesişen, kalıcı, merkezi olmayan, işbirlikçi, beraberce çalışabilir sayısal muhteva sağlar." dedi.

Metaverse konseptinin sonuç senelerde pop bir duruma gelmesinin nice sebebi bulunduğunu tamlayan Nguyen, metaverse'in ferdî adına önemli, çarpık ve hür adına gelişen ortak kol film film trend ve hızla gelişen teknolojinin ayrıksı ortak trendi ortaya boşaltmak düşüncesince birbirleriyle etkileşime girmiş bulunduğu kombinatoryal trendin ortak örneği bulunduğunu tabir etti.

"İnternetin geleceği"

Nguyen, şöyleki bitmeme etti:

"Örneğin, metaverse'i deneyimlemenin ortak yolu, artırılmış hakikat ve mevhum gerçekliktir. Artırılmış hakikat ve mevhum gerçeklik, metaverse düşüncesince hem lensler hem de deneyimler adına misyon edebilir. Bu sebeple metaverse'in popülaritesi artırılmış hakikat ve mevhum gerçekliğe bağlandı. Metaverse mahsus ayrımsız sürede sayışma edilemez tokenleri de içerecektir. Benzer şekilde, metaverse'in popülaritesi NFT'ler kabilinden da desteklendi. Bunlar, metaverse'in sonuç senelerde hastalık pop bir duruma geldiğinin dü örneği."

Büyük teknoloji firmalarının hastalık metaverse ihdas etmek istediğini değerlendiren Nguyen, "Pek çoğu, internetin, bilişimin, sayısal ve fiziki etkileşimlerin geleceğinin metaverse adına değerlendiriyor. Eğer gidiş buysa, hepsi teknoloji şirketleri bu doğacak dönemin ön saflarında arazi ikrar etmek istiyor." dedi.

Nguyen, metaverse'in insanoğlu yaşamını elbette etkileyeceğine de değinerek, şunları kaydetti:

"Bu probleminin tek ortak yanıtı yok. İnterneti düşündüğünüz derece düşünürseniz, yanıt mahsus buna benzeşim olacaktır. Hayatı elbette etkileyeceğini şümullü ortak biçimde tanım etmek düşüncesince banko baş döndürücü erken. Muhtemelen yaşamın nice tarafını etkileyecektir. Kalıcı, merkezi olmayan, elçi ve beraberce çalışabilir ortak sayısal ortamla belkili olabilecekleri hoppadak dakika bildiklerimize isnaden tesirini şekillendirebiliriz yahut anlayabiliriz."


- "Metaverse'in esas konsepti derinliğine süredir var"


Gelişen teknolojileri strateji fail çözümleyici Victoria Petrock da metaverse'in nice ayrımlı tanımı olduğunu, fakat bunu webin acemi nesli adına düşündüğünü söyledi.

Metaverse'in genel ağ üstünden erişilebilen mevhum 3 boyutlu ortak yassı bulunduğunu tamlayan Petrock, bunun kullananların avatarları yahut kendilerinin gayrı sayısal temsilleri yoluyla buluşabilecekleri ve etkileşime girebilecekleri, alım satım yapabilecekleri, çalışabilecekleri, teşrikimesai yapabilecekleri, eğlenebilecekleri, tüketebilecekleri ve dubara oynayabilecekleri türlü birbirine ilişkin mevhum alanlar ortada problemsiz ortak biçimde akıntı etmelerini sağlayacağını aktardı.

Petrock, "Metaverse'de toplumsal medya, mevhum toplantılar, oyun, e-ticaret, çevrimiçi ortaklık derece şu anda mevcud türlü sayısal platformların hepsi kuramsal adına ortak araya doğacak ve mevhum hakikat başlıkları, artırılmış hakikat gözlükleri, zeki telefon uygulamaları yahut hâlâ buluş edilmemiş gayrı cihazlar yoluyla erişilebilir olacak. Metaverse'te insanlar, mevhum yaşamlarını sayısal ikizler yoluyla ferdî yaşamlarına koşut adına yaşayacaklar ve ayrıca bu yaşamları birleştirecekler yahut birleştiremeyecekler." dedi.

Büyük teknoloji şirketlerinin metaverse'i webin evriminde "bir ahir şişman şey" adına tanıttığını tamlayan Petrock, "Metaverse'in esas konsepti derinliğine süredir var, Second Life ve The Sims'i düşünün, fakat müstevli ve iş ile toplumsal deneyimler düşüncesince mevhum ikameleri baştan oluşturma gereksinimi onu ihya ve bundan intifa çabalarını hızlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Şirketler teknolojiden servet kazanmanın acemi yollarını bulma arayışında

Petrock, metaverse'in sonuç senelerde pop olmasının mevhum gerçeklikle de ilgilisi olduğuna ayraç ederek, "Facebook ve gayrı firmalar mevhum gerçekliğe şişman envestisman yapmış oldu ve artırılmış hakikat deminden interneti ortak ahir bağlanak ve yarar düzeyine taşıyabilecek o görkemli uygulamayı hatırlamak düşüncesince çabalarını dü katına çıkarıyor. Kişisel deneyimlerin yerini ikrar etme gereksinimi ve mevhum hakikat ile gayrı gelişen teknolojileri elverişli ve karlı bir duruma getirme gereksinimi metaverse'in arkasındaki antipatik güçler adına öne çıkıyor." diyerek konuştu.

Facebook derece firmaların teknolojiden servet kazanmanın acemi yollarını hatırlamak ve üstünde acemi soy sop ürünler, hizmetler ve deneyimler oluşturabilecekleri ortak vasat tekvin etmek istediklerini vurgulayan Petrock, bireylere gidecekleri elan ortak tomar sayısal arazi ve bu yerlerde yapacakları elan ortak tomar sayısal bilinçlilik verilebilirse, reklamlar ve acemi hizmetlerle onların önüne devredilmek düşüncesince elan ortak tomar okazyon olacağını anlattı.

Petrock, "Fiziksel kaynaklar şu anda sınırlıdır, fakat sayısal kaynaklar tükenmez olabilir. Bir kişioğlu biraz ayrımlı kimliğe cemaat olur ve metaverse'te doyumsuz oranda eşyaya cemaat olabilir." dedi.

İnsanları elektronik beyin korsanlığına verilen salıverme potansiyeline sahip

Büyük teknoloji şirketlerinin çoğunun, manalı ve birbirine ilişkin ortak "metaverse" oluşturmasının uğrunda derinliğine ortak kez bulunduğunu tamlayan Petrock, şahısların ortak yahut elan ortak tomar şişman teknoloji şirketinin haklarında ne denli bilgelik sahibi bulunduğu dair baş döndürücü tetik olmaları gerekeceğini aktardı.

Petrock, toplumsal medya, e-ticaret, iş, dubara ve gayrı ortaklık araçlarını birbirine bağlamanın kullanmakta olanları etiket hırsızlığına, elektronik beyin korsanlığına ve gayrı çirkin şeylere verilen salıverme potansiyeline cemaat bulunduğunu dile getirdi.

Metaverse'in şahısların Zoom yahut Teams'den elan realist ve ahenkli yollarla açıktan çalışmasına imkân tanıyacağına ayraç fail Petrock, "Avatarlarımız yaşantımızın sayısal alanları ortada problemsiz ortak biçimde akıntı ederken, etkileşimlerimizde bundan sonradan fiziki engellemeler olmayacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ