USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop Polonya Meclis Başkanı Witek ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye, Polonya ve Romanya ortada müselles mekanizmaya, yasama kurulu başkanları boyutunu da ilaveten bu mekanizmayı güçlendirmeyi istek ettiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Şentop Polonya Meclis Başkanı Witek ile görüştü
01-12-2021 16:20
TBMM

Şentop, Polonya'daki temasları kapsamında bugün evvel olarak, Polonya Meclis Başkanı Elzbieta Witek ile eş araya geldi.

Görüşmelerin peşi sıra Şentop ve Witek, eş matbuat toplantısı düzenledi.

Ziyaretin, yasama kurulu başkanları düzeyinde 5 sene aradan sonradan meydana gelen evvel görüşme olması haysiyetiyle ehemmiyet taşıdığını tamlayan Şentop, düet ve baş döndürücü yönlü mebus diplomatik ilişkileri ihya amacıyla ellerinden mevrut gayreti gösterdiklerini tabir etti.

Şentop, Türkiye-Polonya arasındaki ülfet ve müttefiklik ilişkilerinin baş döndürücü derin, zamanı temelleri olduğuna dikkati çekerek, "600 yılı epey eş süredir dü iklim ortada siyasi, ülfet kesiksiz ilgiler bitmeme ediyor. Bu müddet içerisinde, bugün mevcud nice ülke, henüz gün sahnesine çıkmamıştı. Bu derece derin, güzel ilişkileri bulunan dü ülke, dünyada ihtimal de benzeri halde yoktur." dedi.

Öte taraftan DOĞRU sürede ilişkileri geliştiren, güçlendiren baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıldığını vurgulayan Şentop, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bunlardan birincisi, 2009 senesinde ilişkilerimizi mühim iştirak seviyesine yükselttik. Nihayetinde DOĞRU sürede Cumhurbaşkanı Duda'nın Türkiye ziyareti ile bu arada nice bölgede baş döndürücü kapsamlı, baş döndürücü ehemmiyetli anlaşmalar imzalandı, adımlar atıldı. Biz, bugün bu ziyaretimizde, dü iklim arasındaki bu zamanı temelleri çelimli bulunan ve hükümetler ortada baş döndürücü dört dörtlük kurda revan ilişkilere, mebus diplomatlık boyutuyla adımlar alaşağı etmek düşüncesince eş araya geldik. Birçok mevzuyu Sayın Başkan'la etüt ettik. Türkiye olarak, rastgele devir Polonya ile beraberce bağlaşık ve arkadaş iklim olarak, eş paylaştığımız değerler ve çelimli müttefiklik anlayışı içinde ilişkilerimizi geliştirmeyi dilek ediyoruz.

Türkiye, Polonya ve Romanya ortada 10 senedir dışişleri bakanları düzeyinde bitmeme fail eş üçgen sistem var. Bu üçgen mekanizmanın mevki başkanları düzeyine taşınması dair eş uyuşma sağlanmıştı. Biz de buna yasama kurulu başkanları boyutunu da ilaveten bu mekanizmayı güçlendirmeyi dilek ediyoruz. Bunu en çelimsiz sürede Türkiye’de realizasyon dair teklifimi Sayın Başkan'a ilettim. Türkiye-Polonya-Romanya divan başkanları toplantısını Türkiye'de yaparak, bu üçgen mekanizmayı parlamentolar düzeyinde de geliştirmeyi dilek ediyoruz."

Şentop, bu çerçevede ekonomi, defans sanayi, gezim alanları özellikle iktisap etmek az daha sert baş döndürücü bölgede teşrikimesai dair uyuşma sağlandığını belirterek, bu mevzuları ati seviyelere taşımayı düşündüklerini bildirdi.

"Çok nazik mevzulara henüz şümullü yaklaşabileceğiz"

Polonya Meclis Başkanı Witek, dü iklim parlamentoları ortada ülfet gruplarının, iş birliğini dip halde bitmeme ettirdiğini fakat bu iş birliğini eş fevk seviyeye çıkartmak istediklerini kaydetti.

Bunlardan birinin, ilişkileri, Polonya, Romanya ve Türkiye namına üçgen ilgiler kapsamında imar etmek bulunduğunu tamlayan Witek, "Böylece baş döndürücü nazik mevzulara henüz şümullü yaklaşabileceğiz. Özellikle asayiş dair Türkiye, hem NATO üyesi hem de düet namına müttefiklerimizden birisi. Güvenlik dair bizi desteklemekte." dedi.

Toplantıda, arsıulusal bölgede da nice mevzuya değindiklerini dile getiren Witek, "İki ülkenin, güvenliğe ve refaha, hem diyalekt hem küresel namına ulama sağlayabileceği şek götürmez eş gerçektir." sanarak konuştu

Witek, AB’ye gerçekleştirilmeye çalışılmış bulunan gayrikanuni huruç kapsamında çabucak organizatörler değil bire eş sürede bunun peşinde duran mevki mercilerine gönül rahatlığı da savaş vermede lazım emek harcamaları gerçekleştireceklerini anlattı. Witek, THY’nin Yemen, Afganistan, Irak ve gayrı bu cins ülkelerden Belarus’a pervaz etmek isteyenlerin biletlerini askıya almasını kıvançla karşıladıklarını söyledi.

Kovid-19 ile savaş mevzusunun da ele alındığını, dü iklim tecim kütlesinin salgına karşın baş döndürücü henüz efdal sayılara ulaştığını tabir fail Witek, dü iklim ortada ticaretin, düet ilişkilere iri ulama sağladığını kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ