USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sütaş, Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

Sütaş, sürdürülebilirlik yaklaşımını ve bu alandaki çalışkanlık neticelerini açıklamış olduğu Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Uluslararası GRI standartlarına akla yatkın namına hazırlanmakta olan rapor, firmanın 50'nci yılını kutlayacağı 2025 yılı sürdür?

Sütaş, Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
17-12-2021 12:50

“Çiftlikten Sofralara” bütünleşmiş iş modeli ile çalışkanlık yayınlayan Sütaş, çalışmalarının ‘birey, toplum, çevre' ağırlık alanlarındaki sonuçlarına ve 2025 hedeflerine arazi verdiği 2020 Sürdürülebilirlik Raporu'nu halkoyu ile paylaştı. Şirket, nebati üretimden başlayarak basma ve erke üretimine derece uzanan bütünleşmiş iş modeli ile ürünlerinin doğallığını, lezzetini ve besin değerlerini garanti dibine alıyor. Bu manken ile yaşama sabık bütünleşmiş tesisleri, özlük bölgelerinde oluşturdukları iktisadi ve toplumsal etkilerle bölgelerinin kalkınmasına ehemmiyetli katkılarda bulunuyor. Kullandığı natürel kaynakların arka kazanılmasını amaçlayan şirket, erke ihtiyacını, çiftliklerinin gübreleri ve uzvi atıklarından ürettiği yenilenebilir erke ile karşılıyor. Ürettiği uzvi ve organomineral gübreler ile onarıcı ekincilik çalışmalarına katkıda bulunuyor. Şirket, besin zincirinin bütününde sürdürülebilirliğin sağlanmasını öngören ‘Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat - Çiftlikten Çatala' stratejisinin Türkiye'deki çelimli örneğini oluşturuyor.

Konuyu değerlendiren Sütaş Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Duygu Yılmaz, “Şirket namına natürel kaynakların çabucak tükenmesi ve kirlenmesi, hava değişikliği, besin güvenliği kabilinden toptan hastalıkların çözümünün; devletlerin, toplumların, kuruluşların ve bireylerin daim beraberce harekete geçmeleri ile beklenen bulunduğunu düşünüyoruz. Şirketlerin; sürdürülebilirliği, kurumsal kültürlerinin ve iş yapış biçimlerinin ayrılmaz parçası durumuna getirerek tamamı paydaşlarına yaygınlaştırmalarının ehemmiyetli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu sorumlulukla sütün iyiliğini ve bereketini duyurmak düşüncesince çalışırken, sürdürülebilirliği asal düzlük ‘Çiftlikten Sofralara' bütünleşmiş modelimiz ve bel kemiği iş stratejilerimiz ile ‘Bireylerin sağlığı ve mutluluğuna', ‘Toplumun gelişimi ve refahına', ‘Çevrenin sürdürülebilirliğine' natürel namına ehemmiyetli katkılarda mevcut neticeler elde ediyoruz. 2020 sürdürülebilirlik hedeflerimize bağlı neticeleri ve Sütaş'ın 50'nci yılı bulunan 2025 yılı düşüncesince belirlediğimiz hedefleri halkoyu ile paylaşmaktan sevinme duyuyoruz” sanarak konuştu.

Şirketin natürel lezzetlerinin güvencesi, ‘Çiftlikten Sofralara' iş modeli
Yapılan açıklamaya uyarınca şirket, tüketicilerinin dirim kalitelerini artıran, afiyet ve devlet veren, natürel ve içimli motorin ürünleri arz misyonuyla çalışıyor. Bu misyonu hesabına getirebilmek üzere oluşturduğu ‘Çiftlikten Sofralara' bütünleşmiş iş modeli ile tamamı istihsal süreçlerini bütünleşmiş ediyor, seyrediyor ve denetliyor. İneklerinin dimdik düzen bitkileri ve özlük tesislerinde ürettiği natürel yemlerle beslenmesini sağlıyor, böylelikle dimdik ineklerden besin kıymeti efdal vasıflı motorin elde ederek ürünlerinin güvenilirliğini ve doğallığını garanti dibine alıyor. Türkiye'nin ciharıyek indinde arazi düzlük tesisleriyle ürünlerini hızla, tazeliğini ve doğallığını koruyarak tüketicilerine ulaştırıyor.

Çiğ motorin kalitesi, mamüllerin güvenilirliğinin sağlanması ve gürlük açısından güzel bakılan, dimdik hayvanların eleştiri önemini vurgulayan Duygu Yılmaz, “Çiftliklerimizde, AB'nin efsanevi refahı mevzuatı kapsamında uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Tüm çiftliklerimiz ‘Hastalıktan Ari ve AB Onaylı İşletme Belgesi'ne sahip. 2025 yılına derece AB'nin Yeşil Mutabakat Çiftlikten Çatala Stratejisi kapsamında toy düzenlemeleri de yakından strateji ederek yaşama geçirmeyi üstenme ediyoruz” dedi.

Önümüzdeki çağda toy mahsulat sunmayı planlayan şirket, ambalajlarının üstünde ürünlerinin besin kıymeti ve güvenilirliğine bağlı tüketicilerini haberdar eden ve bilinçlendiren henüz müşterek tomar zımni paylaşmayı hedefliyor.

Sütün bereketini duyurmak düşüncesince yatırımlarına bitmeme ediyor
Şirketin ‘Çiftlikten Sofralara' iş modeli, oluşturduğu sosyo-ekonomik etkisinde bırakır ve kapsayıcılığı ile ‘Bölgesel Kalkınma Modeli' ayrıcalığı taşıyor. Şirketin, Karacabey, Aksaray ve Tire'den sonraları 4'üncü bütünleşmiş tesisi olacak Bingöl Entegre Tesisleri yatırımı da çabucak ilerliyor. 2020 senesinde hazırlanmakta bulunan ve yatırımın Bingöl ve etrafına bulunan etkilerini açık müşterek halde inceleyici Bingöl Bölgesel Etki Analizi Raporu'na uyarınca Sütaş'ın faaliyetlerine başlamasıyla beraberce alanda GSYH'nin yüzdelik 40 artmasının yanı esna alanda istihsal teknolojisinde değişim, işsizliğin azalması, iş gücü durumunda gelişim, bölük gelirlerinde artış, dışarıya göçün durması, kalifiye nüfusun geriye dönmesi, iyilik dağılımında dengelenme ve toplumsal ve kültürel dönüşümün hızlanması kabilinden alanı ehemmiyetli seviyede değiştirecek gelişmeler bekleniyor.

Süt sahasının gelişimine katkıda bulunuyor
Şirket, bu piyasanın gereksinim duyan kalifiye insanoğlu gücünün yetiştirilmesini destekleyerek de bu piyasanın gelişimine katkıda bulunuyor. Türkiye'de motorin hayvancılığının henüz dimdik ve dişi yapılabilmesi düşüncesince Eğitim Merkezlerinde 1998 yılından buyana 19 bin 251 üretici, mektepli ve girişimciye parasız terbiye sağlayan şirket, 2025 yılına derece bu rakamı 23 bine çıkarmayı hedefliyor.

“Üretim tesislerinin erke ihtiyacının yüzdelik 84'ünü, atıklarından ürettiği yenilenebilir erke ile karşılıyor”
Entegre tesislerinde arazi düzlük basma gazı tesislerinde çiftliklerinin gübrelerini ve fabrikalarının uzvi atıklarını işleyerek yenilenebilir enerjiye dönüştürdüklerini tamlayan Yılmaz, “Biyogaz tesislerimizde imal edilen erke miktarı, istihsal tesislerimizin yalıtım ihtiyacının yüzdelik 84'ünü karşılayacak seviyeye ulaştı. 2020 senesinde Biyogaz tesislerimizde engellediğimiz limonluk gazı, operasyonel faaliyetlerimizin kez açmış bulunduğu limonluk gazı emisyonundan yüzdelik 75 henüz müşterek tomar oldu. Enerji tesislerimizde azaltılan gold ölçün sertifikalı 41 bin 536 titrem karbonun da fahri karbon piyasalarına satışını gerçekleştirdik. 2025 senesinde yalıtım ihtiyacımızın yüzdelik 100'ünü basma gazı tesislerimizde üretmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimizi, şems enerjisi üretimi ile de destekleyeceğiz. Çiftliklerimizin ve istihsal tesislerimizin çatılarına koyacağımız şems enerjisi panelleri ile yenilenebilir erke üretimimizi 10 MW henüz artıracağız” sanarak konuştu.

Organik ve organomineral gübreler ile toprağı zenginleştiriyor
Biyogaz tesislerinin çıktılarını uzvi ve organomineral basma namına düzen bitkileri üretiminde kullanan ve toprağın uzvi yapısının iyileştirilmesine katkıda mevcut şirket, 2025 yılı bakımından herhangi müşterek sene 50 bin titrem uzvi maddeyi toprağa kazandırmayı hedefliyor. Toprağın uzvi konu içinde ne bulunduğu açısından zenginleştirilmesinin öneminin herhangi müşterek sabık gündüz henüz baş döndürücü anlaşıldığını tamlayan Yılmaz, gerçekleştirdikleri uzvi ve organomineral basma denemelerinde, muadillerine uyarınca mahsul veriminde yüzdelik 15'e, toprağın uzvi konu muhteviyatında yüzdelik 40'a vasıl artışlar belirleme ettiklerini dile getirdi.

Kullandığı suları arka kazanıyor
Suyu dişi kullanmanın sorumlulukları bulunduğu derece rüçhan mevzuları ortada da arazi aldığını tamlayan Yılmaz, “Tesislerimizde tercih ettiğimiz suyun tamamını arıtıp doğaya arka veriyoruz. 2015 senesinde kullanmaya başladığımız damlama sulama sistemini, nebati istihsal faaliyetlerimizin tamamına yaygınlaştırdık. Bu sayede kısaca yüzdelik 25-40 oranında su tasarrufu sağladık. Bugüne derece gerçekleştirdiğimiz su verimliliği çalışmalarını uzun uzadıya 2025 yılına derece fabrikalarımız, çiftliklerimiz ve ofislerimizde su kullanma verimliliğini yüzdelik 15 artırmayı hedefliyoruz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ