USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sumudica: "Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum"

Spor Toto Süper Lig'de yukarı üstüne üstlük 3 bozgun meydan Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, kendisinden ilk meydana getirilen transfer politikasını eleştirerek, "6-7 oyuncumuzun kalitesi Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hacısı hocası biliyor. Ben demin kesinli

Sumudica:
24-11-2021 17:00

Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdüren Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, kendisinden evvela meydana getirilen transferlerin kusur bulunduğunu söyleyerek, geçmiş yarının bitimini beklediklerini belirtti.
Antrenman önceleri matbuat personellerinin sorularını cevaplayan Rumen fen adam, geride küsurat Giresunspor mağlubiyeti ile ilgilendiren oyuncularının eksikliğinden içki vurdu. Takımda sakatlıkları mevcut oyuncuların baş döndürücü bulunduğunu tamlayan Sumudica, maçın hakemi Cüneyt Çakır'a da sitem etti. Türkiye'nin en güzel hakemlerinden birisi yerine yayınlanan Cüneyt Çakır'ın kendilerine dirlik tek halde adil davrandığını düşündüğünü tamlayan Sumudica, “Bizim yandan kimesne bunun üzerine konuşmadı. Tamam Karim Hafez'in meydana getirdiği penaltıydı lakin Miraç'ı yere düşürdüler, birlikte firikik pozisyonumuz vardı, Adem'e meydana getirilen birlikte faul vardı. Kimse konuşmadı. Malatyaspor önemsiz birlikte ekipman değil, hacısı hocası önemsiz birlikte ekipman gibi görüyor. Anadolu ekibi olabiliriz lakin kimesne Malatya'yı önemsiz görmesin. Bir Galatasaray müsabakasını haftalarca konuşulabiliyorsa Malatya'yı 10 dakika fark konuşmadan geçebiliyorlar. Ben buna karşıyım. Biz de şişman ekipler gibi gelişigüzel devir buraya geliyoruz, futbolcularımız da gelişigüzel devir onların futbolcusu gibi çalışıyor. Buradaki personel de onlarınki gibi çalışıyor, hacısı hocası kazanç parası düşüncesince buraya geliyor. Burada futbolcularımız arak döküyor, günlerce, haftalarca egzersiz yapıyor lakin maruz kusur birlikte karardan çevre kaybedince bu can sıkıcı oluyor" sanarak konuştu.

Futbolda doğruluk olmasını istediğini tabir fail Sumudica, bu hafta alanlarında oynayacakları Galatasaray maçında gelişigüzel dü tarafın da futbolu ile konuşulmasını istediğini dile getirdi.

Kendisinden evvela meydana getirilen transfer çalışmalarına da göndermede mevcut Sumudica, "Ben Adana Demirspor ve Altay maçında kusursuz kol ile çıktım. Daha sonraları biraz oyuncunun sakatlanması ve ulusal takıma gitmesiyle anlaşılan gerçeklerle yüzleştim. Bu bizim gizliliğimiz, mahremimiz baş döndürücü da bahsetmek istemiyorum lakin şurası bildirmek istiyorum. Bazı yerlerde Sumudica'nın kalitesi üzerine konuşuluyor. Bu benim kalitem değil, oyuncularımı da alıcı uğrunda kötülemedim halen de kötülemeyeceğim lakin birtakım gerçekleri de görmemiz lazım. 6-7 oyuncumuzun kalitesi Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hacısı hocası biliyor. Ben demincek ne fark yapacağım, ne oyuncumu rotasyona götüreceğim, dinlendireceğim? Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 aktör transfer edeceğiz. Daha sonraları Malatya yukarılara oynayacak" biçiminde konuştu.

Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile de bunları danışma ettiklerini dile getiren Sumudica, şunları söyledi:
"2. Lig, 3. Lig'deki aktörleri buraya getirerek Süper Lig'de rastgele birlikte nitelik beklenemez. Tabi ki Malatyaspor da gençleri kullanmak, kısmet özgülemek diledi ihtimal lakin bence seçimlerinde yanıldılar. Ama bunu düzelteceğiz, hocanın rolü bunları düzeltmektir. Bunları danışma ederiz başkanla. Gerçekleri de bildirmek lazım, gelişigüzel şeyi saklayamayız hoppadak gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Bizim Süper Lig'de eğleşmek düşüncesince minimum 8 oyuncuya ihtiyacımız var. Ben ferahlığı muhip birlikte öğretmen değilim, buraya da mal düşüncesince gelmedim. Bu kulübü kurtarmak, araştırma görevlisi peyda etmek düşüncesince geldim. Benim 20 salname kariyerime bakarsanız tek devir kategori düşmeye oynamadım. Burada yaşananları aldığımız sonuçların da bana yüklenilmesini istemem, bundan dolayı bunları açıkladım. Ocak ayından sonraları yapacağım transferler ile biçimsiz neticeler alırsam o devir karşıma gelin, gelişigüzel şeyi söyleyin. Ama şu anda ego elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyorum. Giresun maçında 5-6 oyuncum yoktu, elan sonraları çalıştığımız organizasyonları sahaya yansıtamadık. Onlar birlikte ceza atışı ile maçı kazandılar. Yani elimde materyal bulunmayan lakin ego takımıma aşındırmak gerçekleştirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ki?"

Nurettin Soykan Tesisleri'nde bitmeme fail antrenmanlarda sabık hafta sakatlığı dolayısıyla biçim giyemeyen Tetteh takımdan ayrı çalışmalara başlarken, futbolcular bu hafta alanlarında Galatasaray'a dirlik galip gelmiş şekilde biçimsiz gidişata dur erişmek istiyor.

Erdal Akbuğa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ