USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Süleyman Akbaba cinayetinde sanıkların yargılanmasına devam edildi

İstanbul Büyükçekmece'de benzeri Nubar Aslan'la birlikteliği olduğu için şüphelendiği Süleyman Akbaba'yı 7 bölüme ayıran Alpaslan Aslan ile 3 öteki sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Süleyman Akbaba cinayetinde sanıkların yargılanmasına devam edildi
27-10-2021 12:54

Duruşmada defans eden sanık Nubar Aslan, “Kaybedecek ortak şeyim kalmadı bildiklerimi beyan etmek istiyorum” niteleyerek cinayeti eşinin işlediğini ve kendisinin korkmuş olduğu düşüncesince eşinin dediklerini yaptığını söyledi.

Büyükçekmece'de benzeri Nubar Aslan'la ortak buçuk senedir alım satım yaşamış olduğu iddiasıyla komşusu Süleyman Akbaba'yı öldürüp, 7 bölüme ayırdıktan sonraları kere kenarına atan sanık Alpaslan Aslan ile adam öldürmeye iane etmiş olduğu kanıt edilen Nubar Aslan ve delilleri sakladıkları nedeni öne sürülerek tutuklanmadan yargılanan İmran Baran ve Ömer Faruk Çiftçi'nin yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya mevkuf sanıklar Nubar Aslan ve Alpaslan Aslan SEGBİS sistemiyle bağlanırken, yan avukatları murafaa salonunda müheyya bulundu.

“Kaybedecek ortak şeyim kalmadı bildiklerimi beyan etmek istiyorum”

Duruşmada defans eden sanık Nubar Aslan sanık Alpaslan çeşidinden gönderilen avukatın yönlendirmesiyle anlatım verdiğini ve sanığın çocuklarını ikrar etmek istediğini söyledi. “Kaybedecek ortak şeyim kalmadı” diyen sanık Nubar Aslan, “Tüm bildiklerimi beyan etmek istiyorum. Olay gecesi kaynımın evine gitmiştik. Dönüşte ego komşumuz bulunan Deniz'in kapısını çaldım ve ona geleceğimi söyledim. Alpaslan ile evimize çıktık. Mutfak dolabının zarfında maktulün bana verdiği telefon vardı. Telefondan ahenk geldi. Bunun ilişkin eşim Alpaslan ‘nereden ahenk geliyor' sanarak telefonu aramaya başladı ve buldu. Daha sonraları beni dövüp yıldırma etti. Boğazıma bıçak dayadı. Maktulü eve çağırmamı istedi. Maktulü eve çağırdım” dedi.

“Cesedi parçalara ayırmıştı”

Maktul ulaştığında kapıyı kendisinin açtığını kail sanık Aslan, “Alpaslan bebek odasına geçti. Maktulün yanından öbür odaya geçtiğimde Alpaslan kolumdan yakalayıp beni yıldırma etti. ‘Sen aşağılık in ego bu mevzuyu konuşup halledeceğim, seni çağıracağım' dedi. Sonra ego komşuma gittim. Yaklaşık ortak buçuk sayaç sonraları Alpaslan bana camdan seslendi. Eve gittiğimde dem vardı. Salondaki halı toplanmıştı. Yerde yararsız poşetleri ve kanlar vardı. Ne yaptın dediğimde bana ‘ya susacaksın yahut seni de öldüreceğim' dedi. Çaresizce dediklerini yaptım. Korktum. Ben eve gittiğimde ölü bedeni parçalara ayırmıştı poşetler salondaydı. Alpaslan devrisi sabahleyin evden çıktı. Araç getirdi. Poşetleri çantalara, çantaları da otomobile koydu. Beni yıldırma etti. Boş araziye götürdü. Beni de öldürecekti. Bana dokunca vermesin sanarak dediklerini yaptım. Ağaçlık bölgede poşetleri bıraktı. Sonra eve geçtik. Bana ‘yukarı çık evi temizle ortak nesne kalmasın evlatları almaya gidiyorum' dedi. Ben de evi temizledim. Bir müddet sonraları ayrıntılar ile arka geldi. Alpaslan 4 devir süresince yanımdan ayrılmadı. Ölümle yıldırma etti” dedi.
Sanık Alpaslan Aslan ise “Nubar'ın bu seksiyon aleyhime verdiği savunmayı ikrar etmiyorum. Ben ayrılma davası açtım bunun ilişkin aleyhime anlatım vermektedir” sanarak konuştu.

Ara kararını açıklanan yargıevi heyeti, sanıkların alıkonulma halinin devamına değişmeyen vererek eksikliklerin giderilmesi düşüncesince duruşmanın ertelenmesine hükmetti.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanmakta bulunan iddianamede, 14 Temmuz 2020'de Büyükçekmece'de harbilik işçileri çeşidinden 7 torba arasında mevcut naaş parçalarının 11 Temmuz'da benzeri çeşidinden zayi ilanı maruz Süleyman Akbaba'ya ilişik bulunduğunun tespit edildiği anlatılmıştı. İddianamede, sanık Alpaslan Aslan'ın eşine maktulü çağırmasını söylediği, öldürülmüş eve girdikten sonraları sanığın direncini incitmek düşüncesince ilk kafasına ortak cisimle vurduğu, ondan sonra defaatle maktulü bıçaklayarak öldürmüş olduğu ve ölü bedeni parçalara ayırıp poşetlere koyduğu anlatım edilmişti. Olayla dayalı yakalanan sanığın tahminî 1 buçuk sene eşiyle alım satım yaşadığını kanıt etmiş olduğu Akbaba'yı öldürmeyi organize ettiği ve fenomen tarihinden ortak devir ilk taşıt kiraladığı iddianamede belirtilmişti. İddianamede, sanık Alpaslan Aslan'ın ‘tasarlayarak bile bile öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık Nubar Aslan'ın ise ‘tasarlayarak bile bile öldürmeye iane etme' suçundan 15 yıldan 20 yıla derece hapisle cezalandırılması istem edilmişti. Sanıklar İmran Baran ve Ömer Faruk Çiftçi'nin ise ‘suç delillerini namevcut ika inkâr yahut değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla derece hapisle cezalandırılmaları istem edilmişti.

Melike İnal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ