USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan düzenlilik güçleri kaçırılan dü Türk vatandaşını kurtarıp büyükelçiliğe tasdik etti

Sudan düzenlilik güçleri, ülkenin batısındaki batısındaki Kuzey Darfur eyaletinde çalışmış oldukları canlılık santralinden eve dönüşlerinde kaçırılan dü Türk vatandaşını kurtarıp hükûmet merkezi Hartum'daki Türk Büyükelçiliği'ne konfirmasyon etti.

Sudan düzenlilik güçleri kaçırılan dü Türk vatandaşını kurtarıp büyükelçiliğe tasdik etti
11-12-2021 08:29
Hartum

Hartum Uluslararası Havalimanında, kurtarılan Firat Can Barak ve Ömer Cünedioğlu için planlı matbuat toplantısına Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Hızlı Destek Kuvvetlerinin İstihbarat dairesi Başkanı El-Hayır Abdullah ve yukarı düzem yetkililer katıldı.

Kurtarılan Mühendis Baran, burada meydana getirdiği açıklamada, başıboş kalması düşüncesince emeği güzeşte her insana teşekkürname etti.

Organize müşterek biçimde akıntı yazar kendileri düşüncesince yayınlanan çabadan çevre baş döndürücü kıvançlı bulunduğunu kail Baran, "Türkiye'nin Büyükelçisi İrfan Bey da baş döndürücü efor gider etti. Biraz evveli Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla da görüştük. Onlara çabaları ve gayretlerinden çevre baş döndürücü teşekkürname ederiz." diyerek konuştu.

10.12.2021 Sudan’ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinde esbak çağ kaçırılan dü Türk vatandaşı, Sudan asayiş güçlerinin düzenlemiş olduğu operasyonla kurtarıldı.

Ömer Cünedioğlu da çirkin müşterek an yaşadıklarını ancak başkaldırma ve sitem etmediklerini tabir etti.

Yaşadıkları vakalardan çevre da Sudan halkına gayrimemnun olmadıklarına ayraç fail Cünedioğlu, bu lezzetsiz vakalardan çevre umutları tükenmediğini dile getirdi.

Cünedioğlu, başıboş kalmaları düşüncesince emeği güzeşte Sudan hükümetine teşekkürname ederek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'na başkaca teşekkürname kılmak istiyorum. Allah onlardan razı olsun. İyi ki hakeza müşterek liderliğimiz var." ifadelerini kullandı.

"2 çağ sonradan kurtarılmalarının, kardeşliğimizin çelimli bulunduğunun göstergesi"

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Neziroğlu da 3 çağ evveli kaçırılan dü Türk vatandaşının havalimanında karşılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurtarılan vatandaşların Faşir'de Türk şirketine ilgilendiren çarpıcılık santralinde çalıştıklarını aktaran Neziroğlu, bu santralin, Faşir ve civarındaki köylerin çarpıcılık ihtiyacını karşıladığını belirtti.

Neziroğlu, vakalardan 2 çağ sonradan kurtarılmalarının, Türkiye ve Sudan dostluğunun ve kardeşliğinin ne denli çelimli bulunduğunu gösterdiğini tabir etti.

Olayın Türklere dirlik meydana getirilen müşterek hisse senedi olmadığının altını çizen Neziroğlu, "Bölgede müşterek ekip asayiş mesail yaşanıyor, bundan kaynaklı müşterek görüngü bulunduğunu düşünüyoruz. umut ederiz ki Darfur'da hadisat endamsız sürede yatışır ve ordaki kardeşlerimiz barışa kavuşurlar." diyerek konuştu.

Neziroğlu, yaşanmış olan olayların dü iklim arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini de vurguladı.

"Köklü ve çelimli ilişkiler"

Hızlı Destek Kuvvetleri, İstihbarat Dairesi Başkanı El-Hayır Abdullah da Türkiye ve Sudan arasındaki birlikteliğin güzel ve çelimli olduğunu, Sudan halkının da Türk halkına hürmet duyduğunu vurguladı.

Hükümet ve el namına bu yaşananlardan üzüntülerini dile getiren Abdullah, "Sudan'a misyon fail bu dü kardeşimize yaptığımız disiplin ve kırılan harekât sonucunda ulaşmamızdan çevre baş döndürücü mutluyuz." dedi.

Operasyonun Sudan Ordusu, Hızlı Kuvvetleri, Emniyet Güçleri ve İstihbarat Teşkilatı'nın iş donanmasında yapıldığını kail Abdullah, kaçıranların müşterek kısmının kaçtığını, diğerlerinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Kuzey Darfur eyaletine ilişkin Faşir kentindeki Türk çarpıcılık santralinde etkin 2 Türk yurttaşı ve Sudanlı şoför, 7 Aralık akşamı işten eve dönerlerken kimliği belgisiz kişilerce içre bulundukları vasıtayla adsız sansız müşterek yere götürülmüştü.

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması düşüncesince Sudan makamları gözetiminde koyu girişimlerde bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ