USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa niteleyerek şehirden köye taşındı

Mert Akkök, sokaklarda kaderlerine terkedilen, bakıma kadın 70'ten aşkın hayvanın şen yaşayabilmesi düşüncesince evini İstanbul'un merkezinden Tuzla'daki birlikte köye taşıdı.

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa niteleyerek şehirden köye taşındı
24-10-2021 11:41
İstanbul

Sağlık ve gezim sektöründe dış satım danışmanlığı önleyen müşterek firmanın sahibi olan 48 yaşındaki Mert Akkök, sokakta yanık yahut pestil biçimde bulmuş bulunduğu hayvanlar düşüncesince Tuzla'ya ilişkin müşterek köyde 2 dönümlük arazideki bağımsız eve yerleşti. Akkök, hayvanların şen yaşayabilmesi düşüncesince evinin bahçesinde ve çevresinde müşterek dirim sahası oluşturdu.

Akkök, burada köpekler, kediler, martılar, kazlar ve atıyla yaşıyor. Kediler ve martılar bire müşterek alanda, öteki hayvanlar ise ayrı bölgelerde bulunuyor.

Akkök'ün bu arada yaşamış bulunduğu hayvanların eş yanı ise hepsinin bırakma edilmiş yaralı, pestil yahut buğulanmış olması. Bazı hayvanların gözleri görmezken, bazılarının ayağı yahut kanadı yok, kimi de aşırı buğulanmış yahut ciddi hasta.

Akkök, değme birine erkek verdiği hayvanlarıyla değişik ilgileniyor, bakımlarını yapıyor, yemeklerini hususi namına hazırlıyor. Hayvan arkadaşlarının değme birinin kilosuna ve kullandığı ilaca gereğince değişik hususi yemekler hazırlayan Akkök, ilkin tagaddi sorunu çekici yanık martıları elleriyle biricik hiç besliyor.

Akkök, hayvanlarına evinin birtakım odalarını da açmış durumda. Akkök'ün köpekleri ilgisiz havalarda habbe antre katında uyuyabiliyor. Ayrıca Akkök, ocak başlangıcında köpekleriyle baş başa iz okuyor, musiki dinliyor, onlarla lakırtı ediyor, onlara hikayeler anlatıyor, köpek dostları da onu dirilik kulağıyla dinliyor.

Şehirden köye taşındıktan sonraları buradaki arsa şartlarına akla yatkın müşterek taşıt satın düzlük Akkök, köpeklerini değme devir kamyonetine bindirip ormana getiriyor, onlarla derinlemesine yürüyüşler yapıyor, oyunlar oynuyor.

AA muhabirine mütekellim Akkök, hâlâ geçmiş Üsküdar'da yaşadığını, doğaya ve hayvanlara düşkünlüğünün ise çocukluğundan geldiğini söyledi.

Önceki evinde sokaktan kurtarılmış 3 köpeği bulunduğunu tamlayan Akkök, “Bir kent içinde bulunan o evimin bahçesi küçüktü ve komşularımızı tasalı etmeye başladığımı düşünüyordum. Köpeklerimin sayısı giderek 5 evet ve ego o noktadan sonraları memleket haricinde yaşama devam etmenin köpeklerim ve komşularım açısından hâlâ akla yatkın olacağına değişmeyen verdim. Bu kararın arkası sıra İstanbul’un doğusunda müşterek köye taşındım." sanarak konuştu.

Akkök, aşırı araştırıcı bulunduğu hayvan dostlarına oldukça konforlu ve engellenmeyen müşterek dirim sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu hayattan sağlık alıyorum. Hayvan dostlarım düşüncesince memleket hayatında eş olduğum birtakım konforlardan vazgeçtim lakin bu vaziyetten şikayetçi değilim. Her birisi benimle tanışana derece iri güçlük muammer dirilik dostlarım burada aşırı rahatlar. Köye taşınınca iş yerimi de buraya andıran müşterek semte taşıdım. Kendi işim bulunduğu düşüncesince bu aşırı tekaüt olmadı. İşime değme devir buradan gidip geliyorum. Evimde benimle bu arada canlı hayvanların bütünü terkedilmiş, boşlama edilmiş, aşırı tekaüt durumdayken bulup kurtarmaya çalıştığım hayvanlar. Bu durumdayken bulduğum hayvanları sahiplendirmeyi deniyorum. Sahiplendiremediklerim ise benimle kalıyorlar. Yaşadığım karye evinde rakamları giderek değişse de şu an düşüncesince 10 köpeğim, rüyet özürlü müşterek atım, kazlarım, kedilerim ve 40’tan müşterek tomar özürlü martım var. Birçoğunun kanadı şikeste yahut kopuk martılar. Benim martılara baktığımı bilici hayvansever dostlarım da memleket içinde buldukları özürlü martıları bana getirdiler ve rakamları endamsız müddette çoğaldı. Onlara evimin bahçesinde müşterek dirim sahası oluşturdum."

"4 senedir martılara bakıyorum"

Martı beslemesinin insanoğlu çeşidinden enteresan bulunduğunu özetleyen Akkök, martıları kurtarıp sahip çıkan ve derinlemesine müddet besleyici bambaşka kimesne tanımadığını tabir etti.

Akkök, kendisiyle bu arada canlı martıların özürlü martılar bulunduğunu dile getirerek, "Martılarla yolumun kesişmesi yanık müşterek martıyı veterinere otama ettirmeye götürmemle oldu. Veteriner martının tedavisinin muhtemel olmadığını, uçamayacağını ve biricik kanatla yaşaması icap ettiğini söyledi. Benim de içimden onu ölüme bırakma eylemek geçmedi. Martıyı alıp evimin bahçesinde müşterek arsa yaptım. Sonra videolarını içtimai medyada paylaşmaya başladım. Ardından martı bulan bana getirmiştir ve şu anda 40'ın üstünde martım oldu. 4 senedir martılara bakıyorum. Bu haberden sonraları inanırım nice erkek bana toy martılar vermeye çalışacak. Ama dileyiş ediyorum, bundan hakeza bana toy martılar getirmeyin. Ben bu işi fahri namına kısıtlanmış imkanlarla ve vaktim yettiği kadarıyla hazırlamaya çalışıyorum. Artık kapasitem doldu. Bundan hâlâ müşterek tomar martı, kedi, köpek, at sahiplenebilecek halde değilim. Elinizde bu biçimde desteğe muhtaç, yanık yahut özürlü müşterek martı var ise ne yapabileceğiniz dair size düşün verebilirim lakin lütfen biricik hal namına onu bana getirmeyi düşünmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

Beraber yaşamış bulunduğu değme hayvanın beslenmesine hizmet gösterdiğini aktaran Akkök, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Kuru çaça sanarak bildik müheyya yemleri hem aşırı fiyatlı tıpkı vakitte aşırı gayrisıhhi buluyorum. Bu yemlerin averaj 2-3 yıl sergen ömürleri var. Bu derece derinlemesine müddet bozulmadan saklanabildiklerine gereğince ki bilgili içlerinde ne derece aşırı kimyevi koruyan vardır? Ben öz köpeklerimi ve evimin etrafındaki iyesiz köpekleri onlar düşüncesince hususi namına hazırlattığım pişmiş yemekle besliyorum. Ev işlerinde bana iane fail müşterek çalışanım var. Bu ablamız değme devir iri müşterek kazanda tavuk boynu, tavuk ciğeri yahut dana işkembesi kaynatıyor, hâlâ sonraları bu kazana bulgur, düğü yahut makarna ve az buçuk da göveri ekliyoruz. Bu biçimde hazırlamış olduğumuz yiyecekleri soğuttuktan sonraları evimdeki ve andıran çevremizdeki köpeklere paylaştırıyoruz. Martılara ve kedilere verdiğimiz balıklar da dolgun biçimde haftalık namına alınıyor ve dip dondurucuda saklanıyor. Her devir müşterek ahir devir vereceğimiz oranda balığı dondurucudan çıkartarak çözülmeye bırakıyoruz. Kısacası hayvanlarımızı bakmak dair hizmet ve nazarıitibar müstelzim müşterek sistemimiz var. Atım ve kazlarım da hususi gereksinimlerine gereğince besleniyorlar."

Hayvanlara odalarını da açtı

Akkök, 3 bükülmüş evinin mahsus müşterek kısmına hayvanların girmesine müsaade verdiğini, hayvanlarla evinde sayaç geçirmeyi sevdiğini anlatarak "Onlarla aramda hususi müşterek alışveriş var. Onlar benim dostlarım. Onlarla bu arada sabahları yürüyüşe çıkıyorum, oyunlar oynuyorum, yalnızken lakırtı ediyorum. Onlarla bahçede lakırtı etmek, oturup çay, kıraathane emmek benim düşüncesince aşırı sevinçli oluyor. Bazen köpeklerimle yahut atımla matrak videolar kaydedip içtimai medyada paylaşıyorum, ara sıra paylaştığım bu görüntüleri telefondan onlara gösteriyorum, görüntüleri anlamasalar da telefondan duydukları öz seslerine aksülamel veriyorlar, bu tepkileri beni gülümsetiyor." dedi.

Akkök, işi dolasıyla kalın pıtrak iklim dışına çıktığını belirterek, "Hayvanlarından ayrı kalınca müşterek hasret yaşıyorum. Benim yokluğumda evde etkin yardımcılarım onlara bakıyor. Ama ego değme devir bu arada sayaç geçirmeye, bu arada yürümeye, eğlenmeye alıştığım dostlarımı müşterek müddet görmeyince aşırı özlüyorum, onlar da beni aşırı özlüyor. Ben eve döndüğümde köpeklerim üzerime atlıyor, dünyanın en bahtiyar canlıları oluyorlar. O an yaşanmış bulunan his aşırı güzel, tarifi aşırı zor. Sizi şartsız seven, aşırı sayıda canlının ellerinden gelse sarılacak biçimde karşılamaları aşırı cümbüş donör oluyor. Sadece köpeklerim değil, kazlarım ve martılarım da benzeri biçimde özlemlerini ve sevinçlerini gösteriyorlar Bu mevzuda en aşırı tepkiyi ise atım veriyor. Artık iri olsa da hala kendisin küçük müşterek at zannettiği düşüncesince koşarak üzerime geliyor, öz boynuyla benim boynuma neymiş sarılırcasına yükleniyor, ara sıra müşterek tomar yüklenip beni deviriyor." ifadelerini kullandı.

''Leylek Kutsi'nin gitmesine aşırı üzüldüm''

Kutsi' adını verdiği müşterek leyleğe de müşterek müddet ev sahipliği yaptığını özetleyen Akkök, şunları kaydetti:

"Leylek Kutsi kuru sakıt müşterek hayvandı. Hayvansever ihvan bulup benim tanıdığım müşterek baytar dostuma getirmişler. Veteriner kontrol ettikten sonraları onun rastgele müşterek engeli olmadığını lakin aygın baygın düşmüş bulunduğu düşüncesince uçamadığını kişileştirme etmişti. Bir müddet elleme bakılır ve beslenirse kuvvet kazanıp uçabileceğini düşünüyordu. Ben de onu müşterek müddet mihman yazar iane eylemek istedim. Martılarımla geçinebilirse bahçemde müşterek müddet yaşayabileceğini fikren onu yanıma aldım. Arabamda evime getirirken kucağımdayken bana güvendiğini hissettim. O endamsız yolculukla onunla aramızda müşterek hukuk bağı oluştu, bana güvendi. Beni sevdiğini hissettim, ego de onu aşırı sevdim. İsmini 'Kutsi' koydum. Kutsi ailemize katıldı. Martılarla bu arada günce balıkla beslendi. O öz doğası gereği bahçedeki solucanları böcekleri, salyangozları da yedi. Yeterince beslendikten sonraları benim iklim dışımda bulunduğu müşterek devir uçtu gitti. Gitmeyecek sanarak aşırı korkuyordum. Her devir onunla lakırtı ediyordum, kucağıma alıp şarkı, yırlamak söylüyordum kimesne yokken. Ona bundan hakeza gitmesi icap ettiğini anlatıyordum. Çünkü hicret hayvanı. Ben yokken uçup gitti. Yazın arka sağlık mi, bana uğrar mı, bu yandan mı makbul mi, bilmiyorum. Benim olmadığım müşterek vakitte gitmesi hâlâ elleme oldu. Yoksa aşırı duygusallaşabilirdim. Belki kendisi de öyle. Çok üzüldüm gittiğine."

"Her hayvan kaybından sonraları derinlemesine müddet matem tutuyorum, aşırı etkileniyorum"

Akkök, buğulanmış ve tekaüt halde bulunan hayvanları kurtarıp sahiplendiği düşüncesince kalın pıtrak ölümlere kanıt bulunduğunu bu vaziyetten aşırı etkilendiğini dile getirerek, "Her hayvan kaybından sonraları derinlemesine müddet matem tutuyorum, aşırı etkileniyorum. Eskiden hayvan dostlarımdan birisi öldüğünde derinlemesine müddet iş, kuvvet yapamıyordum, lakin hala aşırı etkilensem de bundan hakeza hâlâ endamsız müddette hayatıma bitmeme etmeyi başarıyorum." dedi.

Hayvanların şen etmesinin kendisi düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Akkök, "Benim memleket içerisinden çıkıp rustik müşterek yere taşınmamdaki gaye hayvanlarım şen sakin koşup oynayabilmelerine, eğlenebilmelerine, kavga yapabilmelerine olanak vermekti. Burada kimseyi tasalı etmeden aşırı engellenmeyen müşterek ortama eş olabildik. Ben kendim ve hayvan dostlarım hakeza yaşayabilelim sanarak buraya geldim. Çok yakınımızda mevcut ormanlık bölgeye köpeklerimi doğrudan hoppadak değme devir yürüyüşe çıkartıyorum. Evimize kısaca 15 dakikalık müşterek mesafede aşırı dobra seyahat alanları var. Kimseye kırgınlık vermeyeceğimizi düşündüğüm bölgelerde köpeklerimi salıyorum. Koşuyorlar, oyunlar oynuyorlar, onlar müşterek dobra yorulana derece onlarla baş başa ormanda gezip dolaşıyorum, böylecene eve döndükleri devir benim işim aşırı bedava oluyor, zira haylazlık meydana getirecek enerjilerini ormanda gezerken tüketmiş oluyorlar ve evde derinlemesine levent uyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Akkök, kişilerin memleket yaşamından vazgeçebileceğini tabir ederek, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Sosyal medyada beni izleme fail nice dostum şu anki hayatım düşüncesince 'ne dobra müşterek hayat, bari ego de hakeza yaşayabilsem' diyorlar. Bunu söyleyenlerin dünyasına baktığımda isteseler hakeza müşterek yaşamı yaşayabileceklerini lakin alışkanlıkların ve kalıpların esiri olduklarını görüyorum. Özellikle içerisinden çıktığımız derinlemesine müstevli devrinde hayatımızı baştan kurgulama, baştan tasvir imkanımız bulunduğunu öğrendik. Ben “keşke hâlâ geçmiş hakeza müşterek yaşama geçebilseymişim” diyorum. Köyde yaşamaya başladıktan sonraları 'keşke hâlâ geçmiş deneseymişim' dedim. Başka kişilere da bunu belirtmek istiyorum, düşünürsek o derece olanaksız değil. Şehre araştırıcı değiliz, bu biçimde müşterek dirim esasen mümkün."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ