USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sokak hayvanlarının görülmeye değer hamburger keyfi

Sakarya'da içtimai vebal projesi başlatan lokanta işletmecisi Enes Baytar, mama, galeta unu ve restoranında çağ böylece arta artan ürünlerden oluşan karışımı mangalda pişirerek çıkmaz hayvanlarına şölen verdi.

Sokak hayvanlarının görülmeye değer hamburger keyfi
19-12-2021 13:53

Kış aylarına girilmesiyle bu arada eşya bulmada zorluk çeken çıkmaz hayvanları düşüncesince toplumsal vebal projesi başlatan et korluk aşçı işleten Enes Baytar, müşterek öge imza attı.

Baytar, Serdivan ilçesinde çalışkanlık yayınlayan işletmesinin geri bahçesinde hazırladığı mama, galeta unu ve restoranında devir böylece arta artan ürünlerden oluşan karışımı mangalda pişirerek çıkmaz hayvanlarına dağıttı. Adapazarı ilçesinde mevcut barınakta gerçekleşen etkinlikte köpekler abla ile alengir hamburgeri saniyeler içinde bitirdi.

İşletme sahibi Enes Baytar, çıkmaz hayvanlarına vatandaşların imkanları dahilinde erbap çıkmaları icap ettiğini dile getirdi. Baytar, şita günlerinde eşya bulmada zorluk çeken hayvanat düşüncesince bu çeşit toplumsal vebal projelerini bitmeme ettireceklerini vurgulayarak, amaçlarının çıkmaz hayvanlarının ayrımlı lezzetler ile buluşması bulunduğunu söyledi.

"Yiyebilecekleri halde ayarladığımız etleri gril yaptık"

Baytar Steakhouse işletmesi sahibi Enes Baytar, “Hayvan dostları yerine onların da ızgaradan faydalanmasını istedik. Yiyebilecekleri halde etlerimizi ayarladık ve gril yerine mangalımızı yaptık. Biz istiyoruz ki köpekler, kediler ve topu topu hayvanat bizim yaşadığımız standartlarda yaşasın. Onların da insanoğlu kabil bolluk seviyesi yukarıda olsun. Biz bunlar düşüncesince uğraşıyoruz, ümit ederim bu toplumsal vebal projesinde her insana katkıda bulunabiliriz” dedi.

Restoranda bundan sonra bulunan yemekleri kapik maması ve galeta unu ile birleştirerek çıkmaz hayvanlarına ayrımlı müşterek ezgi sunduklarını aktaran Baytar, “Bizim hedefimiz burada başta çıkmaz hayvanlarının ayrımlı lezzetler ile buluşmasıydı. Bu kapsamda şu halde müşterek infaz yaptık; restoranımızda mevcut fazla, bundan sonra bulunan yemekleri kapik maması, galeta unu ile birleştirip esasta onları esasen müşterek abla biçimine getirdik. Kıyma ve benzer arta artan ürünlerimizi, çıkmaz hayvanlarımıza et şöleni yerine sunduk. Hem onların bu lezzetleri tatması bununla ortak ayrımlı lezzetler ile buluşması bizi de bahtiyar etti. İnşallah bu projemiz gelişigüzel hafta bitmeme edecek, tığ de bu toplumsal vebal projesinden her insana sağlam oluruz inşallah sanarak düşünüyorum” sanarak konuştu.

Restorandaki artıkları da değerlendirmeyi amaçlayarak bu yola çıktıklarını tabir fail Baytar, “Bu düşün esasta emprovizasyon oldu. Sokak hayvanlarına gelişigüzel hafta müşterek eşya dağıtımımız oluyordu. Biz de ayrımlı ne mümkün sanarak düşündük. Artıkları değerlendirmeyi amaçlayarak onların ayrımlı lezzetler ile buluşmasını istedik. ‘Sokak hayvanlarına et şöleni' sanarak müşterek motto oluşturduk. Hayvanlarımız bizim yediğimiz ve artakalan ürünleri değerlendirsin sanarak bu halde müşterek infaz yaptık. Bu plan üstünde çalışırken insanoğlu bizlere güldü; ‘Köpeklere gril abla mı olur' dediler. Fakat bu inandığımız yolda, hayvan dostlarımıza ayrımlı lezzetleri tattırdık. İnanıyorum ki mamadan henüz içimli müşterek bilinçlilik oldu. Ve banko güzel müşterek infaz oldu” halinde konuştu.

"Sokak hayvanlarına daim beraberce erbap çıkalım"

Sokak hayvanlarına erbap çıkılması çağrısında mevcut Baytar Steakhouse işletmesi sahibi Enes Baytar, “Sokak hayvanlarına daim beraberce erbap çıkmalıyız. Biz de bu toplumsal vebal projesi ile elimizi taşın dibine koyduk. Herkesi bu projeye çağırma ediyoruz. Her hafta bu uygulamamız bitmeme edecek. Sokak hayvanlarına daim beraberce erbap çıkalım, başta şita aylarında daim beraberce destekleyelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ