USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: “4-1’lik skor bu maç için gerçekçi değildi”

Sporting Lizbon karşısında 4-1 aşınmış bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşmanın arkası sıra konuştu. Takımın oyunundan ve mücadelesinden mutlu bulunduğunu kail Yalçın, 4-1'lik skor bu maç için gerçekçi değildi” dedi.

Sergen Yalçın: “4-1’lik skor bu maç için gerçekçi değildi”
19-10-2021 23:54

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Portekiz kadrosu Sporting Lizbon'a bölgesinde 4-1 aşınmış bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Skordan ötürü kalbi kırık bulunduğunu tabir ederek laflarına süregelen Sergen Yalçın, “Oyundan ötürü üzüntüm yok, skordan ötürü üzüntülüyüm. 4-1'lik ortak düzen olmadı, ekip güzel savaşım etti. Ofansif oyunda oyuncular gayretliydi. Pozisyonlar yakaladık fakat hakeza ortak kulvarda, evvel yarıda 3 kornerden 3 gol yedik. Bu gidişat bence gecenin en can sıkıcı yanıydı. Yaptığımız ahacık gelişigüzel ayrışık gidişat karşımıza çıkabiliyor. Oynadığımız kulvar kavi ortak kulvar. Burada boğuşmak bedava değil, meydana getirilen hataların cezası kesilebiliyor. Bundan esbak mücadelelerde de bunu yaşadık. Ama oyundan ve takımın mücadelesinden memnunum. Ancak söylediğim denli az buçuk yorumlamakta zorlanıyorum. 4-1 adaletli ortak son değil fakat meydana getirecek ortak obje yok. Çok tez biçimde önümüzdeki mücadeleye odaklanmamız gerekiyor. Bu pik takılıp kalamayız“ sanarak konuştu.

“Sonuçlandırmada sıkıntı yaşadık”

Basit goller yediklerini tabir ederek laflarını sürdüren Sergen Yalçın, “Bu sade golleri bu ölçüde aşındırmak oyuncuların psikolojisini bozuyor. 3-1'den sonraları gene güzel savaşım ettik. Son 10 dakikayı baş döndürücü dikkate almamak gerekiyor. Kornerlerde o topun oradan geriye sekmemesi gerekiyordu. Batshuayi ve Larin denli etraflıca aktörleri koyuyoruz oraya fakat bu ortak yazık değil bana göre. Futbolda yazık olmasa elhak maçlar 0-0 biter. Daha ilkin hakeza goller yemedik biz. Bu yenilen golleri ego şanssızlığa bağlıyorum. Bu derece güzel oynarken, oyuncularımız rakibi özlük sahasına kapatmışken, akıllıcasına edisyon yapmışken sonuçlandırmada sıkıntı yaşadık. Bir kornerde eş özlük kalesine atıyordu fakat kalecinin kafasına çarpıp çıkan ortak ferde oldu, bu ferde 100 senede ortak olur, o da bizlere balya geldi. Herhangi ortak mazeret üretmeme ihtiyacım bulunmayan fakat bu çeşit skorlar maatteessüf olabiliyor. 4-1 bence oyuna bakılınca gerçek ortak skor değil” sanarak konuştu.

“Adana Demirspor maçında yediğimiz elhak fauldü”

Korner atışlarında anlaşılan eşleşmeler bulunduğunu tabir fail Sergen Yalçın, “Kornerde golü yedik. Kornerde anlaşılan eşleşmeler mevcut ve takımımızın almış olduğu anlaşılan eşleşmeler var. Bu saat kornerden yediğimiz gol hatırlamıyorum ben. Adana Demirspor maçında yediğimiz ortak gol mevcut fakat o fauldü zaten. Amerikan futbolunda veriliyor o goller. Ben takımın oynadığı oyundan ve oyuncuların mücadelesinden baş döndürücü memnunum. Her maçta hakeza goller olursa, gelişigüzel maçta minimum 5-6 gol olur. Olabilir, futboldur bu ve doğrultmak derece zayi yapmak de var. Çok tez biçimde lige dönerek bitmeme etmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta benek alamadık fakat bundan hakeza baş döndürücü ortak tomar şansımız olmadığını düşünüyorum. Bundan sonraları Avrupa Ligi şansımız olacak. Bunu kovalayacağız artık” dedi. Son namına taraftarın maç böylelikle kimi aktörleri gıcırtı etmesi karşı mütekellim Yalçın, “Taraftarımız bizim için baş döndürücü değerli. Biz onların desteğini duymak istiyoruz. Hepimiz onların desteğini hissetmeliyiz. Zaman devir skorlara gereğince bu çeşit protestolar olabiliyor. Bunlar işin doğasında bulunan şeyler. Biz ekip namına bundan ahir mücadelelerde çıkıp henüz iyisini oynarız ve kazanarak taraftarımızı bahtiyar etmeye çalışırız” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ