USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Selde kaybolan 15 kişi bulunamamıştı: Arama emek harcamaları Gürcistan’a kadar genişletildi

Batı Karadeniz'de yaşanmış olan yığın felaketinde kaybolan vatandaşların bulunabilmesi düşüncesince kontrol emekleri Gürcistan'a kadar genişletildi. Yaklaşık 200 kontrol ve istirdat personeli, hem karadan aynı zamanda denizden kontrol çalışmalarını sürdürüyor.

Selde kaybolan 15 kişi bulunamamıştı: Arama emek harcamaları Gürcistan’a kadar genişletildi
26-10-2021 13:09

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta yaşanmış olan baskın felaketinde onlarca yurttaş yaşamını kaybetti, baş döndürücü sayıda iş noktayı ve ev dokunca gördü. Selde kaybolan Kastamonu'dan 9, Sinop'tan da 6 vatandaştan ise aylardır çav alınamıyor. 15 ferdin kontrol çalışmaları, alana irsal edilen Jandarma Komando hususi Asayiş Komutanlığı, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, İzmir Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi (SAK) ile Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin mecmu 204 personelin iştirakı ile hem karadan ve aynı zamanda denizden sürdürülüyor. Bu kapsamda ekipler, selin geldiği Ezine Çayı'nın denize döküldüğü arazi ile yalı şeridi ve su altında kontrol emekleri yapıyor.

Arama ve tarama acı Gürcistan'a kadar genişletildi

Kayıp vatandaşların bulunabilmesi düşüncesince Samsun'a kadar olan kontrol ve tarama ağındaki çalışmalar, Gürcistan sınırına kadar genişletildi. Karadeniz yalı şeridi süresince ekipler, tamamı imkanlarını seferber ederek, zayi vatandaşları hatırlamak düşüncesince gece gündüz çalışmalarını bitmeme ettiriyor. Arama çalışmalarına kadavra köpekleriyle de dayanaklık etmek veriliyor.

Denizde meydana getirilen aramasında su altı görüntüleme aleti kullanılıyor

Karadan sondaj yöntemiyle devam eden çalışmalarda rastgele bekçi titiz biçimde aranırken, denizde de su altı görüntüleme aleti kullanılıyor. Su altı görüntüleme aleti marifetiyle bahir içinde kuşkulu noktalar belirleme edilerek dalgıçlarla taranıyor. Sabahın er saatlerinde başlamış olan çalışmalar, iklim ve bahir koşulları dikkate alınarak tün ezanı saatlerine kadar bitmeme ediyor.

Vedat Yunus İkizoğlu - Muhammed Kömeçoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ