USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar, üniversite öğrencilerine SİHA sistemlerini anlattı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde üniversite öğrencileriyle müşterek araya mevrut Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, geleceğin mühendis adaylarına geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 insansız iklim ara bulucu ve insansız harp uçağı ile il

Selçuk Bayraktar, üniversite öğrencilerine SİHA sistemlerini anlattı
08-03-2022 15:31

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde üniversite öğrencileriyle beraberinde araya mevrut Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ulusal ve ibdai İHA/SİHA sistemleri üzerine bilim verdi.

Yaptığı sunumda öğrencilere geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 İnsansız iklim ara bulucu ve insansız harp uçağını da özetleyen Selçuk Bayraktar; gençlere bugün düşüncesince değil, doğacak düşüncesince emekleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

“Dünyanın en iyisini yapabilirsiniz”

Yarının teknolojisine bugünden hazırlanıldığı devir akıbet yeri yakalamanın belkili bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Düşünün otomotiv sektörünü, evren devleri mevcut ve devletler az hâlâ yarışamıyor. ABD otomotiv dalında az hâlâ yarışamıyor. Telekomünikasyon teknolojisini düşünün, bugün 4,5 G'yi konuşuyoruz. Bugün 3 G'yi çalışmanın dayanıklı beraberinde manası yok. Yarının teknolojisine bugünden hazırlandığınızda akıbet yeri yakalamanız mümkün. Biz daim hakeza yaptık. Bugünün yarışını değil, yarının yarışını bugünden öngörüp, şimdiden çalışıp, en maksimum gayretle etikten ve ahlaktan ayrılmadan, hakeza beraberinde misyonu koyarak çalışırsanız dünyanın en iyisini yapabilirsiniz. Hep buna inanın" dedi.

"Türkiye insansız iklim ara bulucu ihraç ika dair dünyada evvel 3'te"

Geliştirecekleri uçakların devreye girdiklerinde saavaşta beraberinde bükülme yapacaklarını aktaran Bayraktar, "Şu an bunun ihya faaliyeti bitmeme ediyor. Biraz şişman ve ağırbaşlı beraberinde uçak. Neredeyse karışma edilmeden gemiye inip kalkabilecek biçimde tasarlanacak. Karada da kocaoğlan biçimde fariza yapabilir. Mius da 6 titrem yöresinde beraberinde uçak. Bir dahaki yıla da evvel prototipini, evvel uçuşunu gerçekleştireceğimiz ülkemizin evvel insansız harp uçağı. Bu da endamsız yarışlık gemilere inip kalkabilecek biçimde tasarlanıyor. Bizim düşüncesince havadan yanı seçmemek, inancımız gereği, özlük bildiğimiz aracısız gitmiş peyda etmek en şişman avantajımız durumuna dönüştü. Biz sahada askerlerle beraberce bunları en çabuk biçimde en dizi biçimde hatalarını görerek kazanmak hemen hemen yola çıktık. Sahada askerlerle beraberce bu teknolojiyi geliştirmiş peyda etmek dünyanın en iyisini yapmamızı sağladı. Baykar şu anda dünyaya en aşırı ülkeye insansız iklim ara bulucu ihraç etmiş firma. Dünyada da Türkiye bu bölgede evvel 3'te diyebilirim. 19 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzalanmış ve beraberinde çoğuna ihraç edildi. eksiksiz gelirlerinin yüzdelik 90'ından ziyadesiyle toy platformlarımızı geliştiriyoruz. İnsansız harp uçağıyla uğraşıyoruz" diyerek konuştu.

"Bu karada revan otomobiller mümteni anlamına gelmiyor"

Uçan otomobiller düşüncesince dünyada aşırı beraberinde tomar teşebbüs bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Bugün ortaya çıkmak beraberinde verim namevcut fakat hepsinin, eksiksiz bu teknolojik gelişmenin, bizim de insansız iklim ara bulucu serüvenin yakınsadığı gözcü adına bizim de adını ‘Cezeri' koyduğumuz zeki uçar otomobillere akilane gidiyor. Bu karada revan otomobiller mümteni anlamına gelmiyor. Yine olacaklar fakat yaşamımızda aşırı serbest beraberinde spektrumda bu hızla gelişen teknolojinin gireceğini görüyoruz ve kesinlikle ki cep telefonları girmiş bulunduğu günden buyana sayısı tek azalmadı, artarak bitmeme etti, benzeşim biçimde bu zeki dronların yavaş yavaş hayatımızı kolaylaştıracak biçimde geleceğini görüyoruz. Şu anda insansız iklim araçları diyince defans endüstri akla geliyor. Bütün efdal hızla gelişen teknolojinin temelinde defans sanayini görüyoruz. Mesela genel ağ fakat hoppadak askeri bölgelerde duracak olsa bugün genel ağ aşırı hâlâ etkisiz, bugün bulunduğu kabil eksiksiz dünyayı ilgili beraberinde eleman adına yaşamımıza girmeyecekti. Ne devir ki çırçıplak sahaya gidiyor o devir aşırı hâlâ şişman beraberinde etkiyle yaşamımıza etkileme ediyor" halinde konuştu.
Bayraktar, sunumunun peşi sıra üniversite öğrencilerinin tasarladığı insansız iklim araçlarının arazi almış bulunduğu stantları dolaşarak onlarla lakırtı etti. Hepsiyle foto çekilen Bayraktar, öğrencilerin araçlarına da imza attı.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ