USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sel, ikinci kez Kastamonu'yu vurdu, bazı köylere ulaşım kesildi

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 11 Ağustos'taki baskın felaketinde yıkılan köprülerin namına konulmuş olan arızi menfezler ile köprülerin dokunca görmesi zımnında bazı köylere ulaşım kesildi.

Sel, ikinci kez Kastamonu'yu vurdu, bazı köylere ulaşım kesildi
06-10-2021 07:49

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çağ boyu bitmeme fail güçlü boğanak çokluk sonrası oluşan yığın dolayısıyla 3 arızi delik ile bazı köprülerin dokunca görmesi ve heyelanlar dolayısıyla bazı köylere ulaşım sağlanamıyor.

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta hararetli yağışın arkası sıra oluşan yığın dolayısıyla iş yerleri, baş döndürücü sayıda ev su ve bataklık altında kaldı, bazı yapılar yıkıldı ve dirilik kayıpları yaşandı. Ayrıca selde baş döndürücü sayıda güreşçi köprüsü yıkıldı, bazı köprülerde dokunca gördü. Bunun hesabına Çatalzeytin ilçesinde yıkılan güreşçi köprüsü ve menfezlerin adına arızi namına meydana getirilen delik ve arızi köprüler, bugün çarpıcı bulunan boğanak çokluk sonrası dokunca gördü. Kızılcakaya Köyü ile Toprakçı Mahallesi arası, Duran Köyü ile Türkeli Kuşçular Köyü ve Karacakaya köyü arasındaki arızi güreşçi köprüsü ve menfezler selde yıkıldı. Aynı sürede Çatalzeytin-Çatak köyü ile Çatalzeytin-Karacakaya köyü arası yollar, kayşa dolayısıyla ulaşıma kapandı. İlçedeki Karacakaya, Kızılcakaya ve Çatak köyleri, seçenek metodları da bulunmaması dolayısıyla karayolu ile irtibatı baştan koptu.

“Sel sularının yükselmesi dolayısıyla köprülerin tamirinde değimsiz olduk”

Paşalı köyünde durma fail Hikmet Aydın, üç gündür alanda arazi arsa yağmurun bitmeme ettiğini tabir ederek, “Dün akşam sabaha için rahmet şiddetlendi. Bu nedenden arızi meydana getirilen köprülerimiz yıkıldı. Kızılcakaya Köyü Toprakçıoğlu Mahallesi, Paşalı köyünü Sinop'un Türkeli ilçesine bağlayan müşterek tane güreşçi köprüsü tıkandı ve güreşçi köprüsü taştı. Şu anda da bulunduğum arazi Duran köyü, burasının da menfezleri göçtü. Bugün burada Çatalzeytin Kaymakamlığı çeşidinden müşterek düzentileme yapılmış oldu fakat yığın sularının yükselmesi dolayısıyla değimsiz olduk. Yarında çokluk görünüyor, inşallah az buçuk elan az çokluk olursa bu menfezleri yeni baştan onarmayı planlıyoruz. Şu anda Çatak ve Karacakaya köylerinde heyelanlar olmaktadır” dedi.

14 Ağustos'tan buyana Çatalzeytin Kaymakamlığı emrinde fahri namına icraat yürüttüğünü özetleyen Hikmet Aydın, “Bu sayede köylerimizden salık alabiliyoruz. Bizzat kendimde buraları geziyorum. Kızılcakaya köyünün arızi köprüsü yıkıldı, Toprakçıoğlu köyünün arızi köprüsü yıkıldı, Paşalı-Sarmaşık-Kuşçular-Duran köyünü birbirine bağlayan güreşçi köprüsü selden naşi taştı. Paşalı köyünde müşterek hayat sahasına yığın suları döndü. Bugünde öğleden sonradan Duran köyünün arızi köprüsünde meşguliyet veriyoruz. Ama filhakika çalışmalarımız son vermediğinden naşi iş makinelerini kenara çekip çalışmalarımızı sabaha bıraktık” diyerek konuştu.

“Köprülerimiz ve menfezlerimiz yıkıldı, yetkililerden iane bekliyoruz”

Şu anda bulundukları Duran köyünden Gencek Mahallesine elden arızi köprüden bağlanak sağlanabildiğini ev orasının da yıkıldığını kail Aydın, “Duran köyü köprüsü 4-5 yerinden yıkıldı. Bu nedenden şu anda buradan intikal sağlanamıyor. Vatandaşlarımız mağdur, yetkililerden ilkin iş makinesi desteği bekliyoruz. Bu öz mobilyasız müşterek dereydi, buradan normalde hiçbir su akmıyordu fakat şu anda değil taşıt tığ kendimizde karşıya geçmeye çalışsak sökerek geçemiyoruz. Menfezin az ilerisinde mevcut Akçay dediğimiz çay ise buradan cari suyun minimum 15 katı büyüklüğünde. Geçe karanlığından naşi ora görünmüyor, başkaca oraya da şu an intikal yapılamıyor” biçiminde konuştu.

11 Ağustos'ta yaşanmış bulunan selde kuşatılmış kaldığını özetleyen Hikmet Aydım, şöyleki konuştu: “Ben, 11 Ağustos'ta yaşanmış bulunan selin önceki kuşatılmış kalanlarından birisiyim. Selde kuşatılmış kaldım, şu anda 5 Ekim ve tığ ikinci müşterek seli yaşıyoruz. İkinci mağduriyeti yaşıyoruz. İnşallah sesimizi duyup yardımımıza gelenler olur. Yetkililerden yardımlarını umuyoruz yollarımız için”

“İkinci müşterek seli yaşadık, menfezlerimizi ve köprülerimizi yıktı”

Kavakören köyünde durma fail Mustafa Kavak ise, “Burası Akçay oluyor. Buranın ne devir taşacağı muhtemelen olmuyor. Buralar 11 Ağustos'taki selden sonradan yapılmıştı, bugünde ikinci müşterek yığın ile hararetli rahmet sonrası bu meydana getirilen menfezleri dağıttı. Şu anda köylere intikal sağlanamıyor. Bizde kuşatılmış kaldık, karşıya intikal yapamıyoruz” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ