USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sanayinin gerekseme duyduğu yetkinliklere eş insanoğlu deposu OSB'lerde yetişecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, mesleksel ve uran ortaöğretim yahut sistem yüksekokulu mezunlarının, üreticilerin mütebeddil gereksinimlerine uyumunun önemine dikkati çekerek, "Sanayi ve yetişek topluluğunun kuma çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz." dedi.

Sanayinin gerekseme duyduğu yetkinliklere eş insanoğlu deposu OSB'lerde yetişecek
10-01-2022 16:44
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mesleksel ve uygulayım ortaöğretim yahut manzume yüksekokulu mezunlarının, üreticilerin mütebeddil gereksinimlerine uyumunun önemine dikkati çekerek, "Bu hususun fakat sanayi ve eğitim topluluğunun kuma çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna derece 1 milyon gencimizin istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Varank, buradaki konuşmasında, sabık sene teşrinisani ayında Bakan Özer ile "Mesleki Eğitim Merkezleri Protokolü"nü imzaladıklarını anımsatarak, bahis konusu protokolle ait emekleri 2 ayda tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

OSB'ler içerisindeki mesleksel terbiye merkezleri ile istihsal ekosisteminin gerekseme duyduğu yetkinliklere cemaat kullanmakta olanları sanayicilerle yetiştireceklerini özetleyen Varank, "Şüphesiz bu merkezlerde yetişen kalifiye uygulayım kadrolar, 2053 ve 2071 hedeflerimize anlayış amacında en ehemmiyetli kozumuz olacak." sanarak konuştu.

Varank, göreve gelmelerinden buyana uran ve eğitimi birbirinden ayrı düşünmediklerine dikkati çekerek, sayısal inkılap ve beşeri sermayenin, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin en ehemmiyetli ayaklarını oluşturduğunu dile getirdi.

"İnsan deposu stratejilerimizi devim bilimi yaklaşımlarla tasarlıyoruz"

Sanayide yaşanmış bulunan inkılap süreçlerine yer veren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Bugünse 4. Sanayi Devrimi dediğimiz sayısal dönüşümü konuşuyoruz. Dijitalleşme mübrem müşterek biçimde yaşamımızın herhangi müşterek sahasına çabucak dağılma etmeye bitmeme ediyor. Yaşanan müstevli sürecinde bunu baş döndürücü elan kesin müşterek biçimde yaşadık. Bilhassa sanayide yaşanmış bulunan sayısal dönüşüm, iş gücü sektörü üstünde DOĞRU değişimlere etmen olacak. İşte bu nedenle teknolojik dönüşümün tedricen hızlandığı bu ortamda insanoğlu deposu stratejilerimizi devim bilimi yaklaşımlarla tasarlamaya nazarıitibar gösteriyoruz."

Varank, "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" ile geleceğin teknolojilerine bilinen müşterek deneyimsizlik yetiştirdiklerine ayraç ederek, dünyaca adlı sanlı acemi çocuk yazılım okulları bulunan 42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile ülkenin yazılımcı ihtiyacına müteveccih adımlar attıklarını söyledi.

İnsan deposu gelişimi itibarıyla en münteşir ağırlık ürettikleri planların başlangıcında TEKNOFEST'in geldiğini özetleyen Varank, "Dünyanın en iri uzay, havacılık ve uygulayım bilimi festivali TEKNOFEST ile çabucak çocuklarımızı değil, topu topu Türkiye'yi bilime ve teknolojiye ısındırıyoruz." dedi.

Varank, akademide de istihsal ekosisteminin gereksinimlerine müteveccih insanoğlu kaynağının gelişimini desteklediklerini belirterek, "TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı ile 49 ayrımlı üniversitenin 210 ayrımlı uran kuruluşuyla icra ettiği planlar kapsamında 1162 doktora talebesi yetiştiriyoruz. Bu gençlere öğrenimleri süresince burs, sonra da istihdam desteği sağlıyoruz." sanarak konuştu.

"Gençlerimiz arayan değil, aranan olacak"

Bu neredeyse çalışmaların Türkiye sanayisinin rekabetçilik enerjisini artırdığına dikkati çekici Varank, lazım uygulayım kapasiteye cemaat ara öge mevzusunun sanayiciler düşüncesince önemine ayraç etti.

Varank, Bakanlık adına sanayicilerin bu konudaki derin taleplerini istikbal etmek düşüncesince etraflıca icraat yürüttüklerini kaydederek, kalkınma ajansları eliyle iş gücüne müteveccih yürüttükleri planlara değindi.

İş gücü dair Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliğinin bitmeme ettiğini tamlayan Varank, şu değerlendirmede bulundu:

"Tabii buradaki en kırılan nokta, mesleksel ve uygulayım ortaöğretim yahut manzume yüksekokulu mezunlarının üreticilerin mütebeddil gereksinimlerine uyumu konusu. Bu hususun fakat uran ve terbiye topluluğunun kuma çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz. Mesleki terbiye merkezlerinin, düzenleme uran bölgelerinde kurulması sayesinde, müşterek yandan sanayicinin isteklerinin ne bulunduğu başka yandan da terbiye müfredatının nite güncellenmesi gerektiği hususu çözüme kavuşmuş olacak. Bugün açılışını yaptığımız bu merkezler yardımıyla iş gücü piyasasındaki yurttaşlarımız özellikle gençlerimiz edinmek neredeyse arayan değil, aranan öge pozisyonuna gelecek."

"Derdimiz geleceğe envestisman yapmak"

Varank, "büyük ve çelimli Türkiye" hedefine ulaşabilmenin yolunun daim gelişimden ve inovasyondan geçtiğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada uran ve hızla gelişen teknolojinin gerçek sevimsiz gücü bulunan insanoğlu kaynağımıza iri iş düşüyor. Derdimiz, haset yetirmek değil, geleceğe envestisman yapmak. Bunun düşüncesince de topu topu kurumlarımızla beraberce canla başla emek vermeyi sürdüreceğiz. Yurdumuzun en ücra köşesindeki müşterek tane müşterek yeteneği üstelik ülkemizin iş gücüne katabilmek düşüncesince çabalayacağız. Ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi olma hedefine ulaştırmakta kararlıyız."

Varank, projede emeği sabık topu topu paydaşlara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ