USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Samuray kılıcıyla genç kadını öldüren şüpheli tutuklandı

Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren kişi tutuklandı. Şüphelinin, “Olay ağız ağıza benim ikametimde otururken mutsuzluğa kapılmam kararında meydana gelmiştir. Bir kadını gebertmek elan emeksiz bulunduğu düşüncesince kadın öldürmeyi yeğleme ettim

Samuray kılıcıyla genç kadını öldüren şüpheli tutuklandı
10-11-2021 22:39

Olay, Ataşehir'de Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'ta cemaziyelevvel tün ezanı saatlerinde meydana geldi. Ankara'dan 1 maaş terbiye düşüncesince İstanbul'a mevrut mimar Başak Cengiz'i (28) yolda yürümüş bulunduğu tam izlem ederek, çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla öldüren Göktuğ B. gözaltına alınmıştı.

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin peşi sıra Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheli savcılıktaki sorgusunda, “Ben öldürülmüş Başak'ı hâlâ öncesinden tanımam. Olay ağız ağıza benim ikametimde otururken mutsuzluğa kapılmam kararında meydana gelmiştir. Olayı gerçekleştirdiğim kılıcı ego internetten 1 sene ilkin satın almıştım. Ben hâlâ ilkin narkotik bap kullanmıştım fakat kısaca 6 aydır on paralık kullanmadım. Olay haset de kullanmamıştım. Uyuşturucu kullanmam sebebi ile kısaca 7 sene ilkin müşterek hastanede 17 devir yatarak otama gördüm. Bunun haricinde kısaca 5 sene ilkin gene unutkanlık sebebi ile ilaçla otama gördüm. En akıbet 2016 senesinde otama düşüncesince hastanelere gidiyordum. Son 5 senedir otama düşüncesince rastgele müşterek hastaneye gitmedim” dedi.
Şüpheli savunmasının devamında, “Şu an yapmış olduğum suçtan çevre da baş döndürücü pişmanım. Olaydan sonraları evime polisler geldi esir suçu işlemiş olduğum samuray sanarak fehva edilen kılıcı polislere rızamla teyit ettim. İkametimde meydana getirilen arama esnasında nice stoper aygıt ele geçirildi. Aletlerin bir fazla aşırı işe yaramayan kolaylıkla bozulabilen özellikte bulunduğu düşüncesince iyilerini ve sağlamlarını anımsamak düşüncesince müşterek baş döndürücü aygıt aldım. Daha ilkin bu aletlerle on paralık hiç kimseye dokunca vermedim” sanarak konuştu.

Olay haset spor yaptıktan sonraları ikametine çıktığını özetleyen şüpheli, “Belirttiğim üzere içime müşterek kötümserlik ve bedbahtlık çöktü. Kılıcı çantama koyarak güçlenmiş olduğum sitenin önüne çıktım. Burada beklemeye başladım. İsminin muahharen öğrendiğim hâlâ başlangıçta tanımadığım ve hayatımda ilkin kat gördüğüm öldürülmüş Başak'ın geçtiğini görür görmez yoldan uzaktan geçip peşinden maktule yanaştım çantamın içerisindeki kılıcı çıkarttım. Maktule kılıcı müteaddit kat sapladığımı hatırlamıyorum. Ben maktulü kılıçla yaralarken müşterek nesne söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum, dayanıklı sesi çıkmadı. Maktulü kılıçla yaraladıktan sonraları ikametime gittim, polislere rızamla teyit ettiğim kılıcı su ile temizledim. Daha sonraları türap olması sebebi ile eşofmanımın altını değiştirdim. Hatırladığım kadarı ile benim ayakkabılarımda dem yoktu. Şu an pişmanım, üzerime müeccel suçları anlattığım türü ile ikrar ederim” dedi.

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan şüpheli Can Göktuğ B., “Tasarlayarak canavarcasına hisle yahut cehennem azabı çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tevkif isteğiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne irsal edildi.

“Kadını gebertmek hâlâ emeksiz bulunduğu düşüncesince yeğleme ettim”

Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, “Olay haset sinirlerim ve moralim bozuktu, müşterek enstantane hınç ile istemeden yaptım. Bir kadını gebertmek hâlâ emeksiz bulunduğu düşüncesince kadın öldürmeyi yeğleme ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantamın içindeydi, maktulü gördükten sonraları peşinden yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 kat sapladım sanarak hatırlıyorum. Sonra eve gittim, üzüntüm ve moralimin bozukluğu geçti. Normalde hakeza müşterek insanoğlu değilim, esir kendime şaşırdım. Pişmanım” dedi.

Annesi avukatı namına dinlendi

Avukatı namına dinlenen anası Ayşe Nejla Yomralıoğlu, “Ben şüphelinin ayrımsız sürede annesiyim. Kendisi 14 yaşından bu yana ruh bilimsel otama görmektedir. Verilen ilaçları derneşik kullandıramadık. Son 2-3 senedir tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmemektedir. Sıkıntıların arttığını ego de gözlemledim, bellek sağlığının durumunda olmadığını ego de gözlemledim. Bu nedenle rasat dibine alınmasını ve tedavisinin yapılmasını arzu ediyorum” dedi.

Tutuklandı

Şüpheli Can Göktuğ B. fehva işleminin peşi sıra “Tasarlayarak canavarcasına hisle yahut cehennem azabı çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gamze Erdemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ