USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de çıkar yol bulunamıyor haberlerinin konkre gerçekle merakı yoktur

Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye’de derman bulunamıyor" haberlerinin konkre gerçekle ilgisinin olmadığını belirterek, "Somut gerçek, 'Türkiye'ye fiyatlı derman satmaya çalışıyoruz ancak satamıyoruz.' feryadıdır. Hastamızı bitkin bırakmayız." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de çıkar yol bulunamıyor haberlerinin konkre gerçekle merakı yoktur
11-12-2021 21:59
TBMM

Koca, bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumuna müteallik konuşmasında, TBMM Genel Kurulunda yalnızca Sağlık Bakanı değil ayrımsız sürede eş doktor namına bulunduğunu söyledi.

Doktorun hastasına muhabbet ve şefkatle andıran eş bulunduğunu anlatım eden Koca, "Bazen sevdiğinize dirilik verirsiniz, ara sıra sevdiğiniz elinizde dirilik verir. Yükü ağırbaşlı eş meslektir hekimlik. Doktor, kendisinin canına kast edeni güçlü otama etmeye ant etmiş eş mesleğin mensubudur." niteleyerek konuştu.

Hekimlerin kâffesi ayrışmalardan, anlaşmazlık ve çatışmalardan arındırılmış eş iş yaptıklarına ayraç eden Koca, keyif hizmeti verirken personelleri ile yukarıdan tırnağa eş aranjman şeklinde fariza yaptıklarını kaydetti.

Sağlık hizmetinin motamot eş insanoğlu vücudu kadar bulunduğunu özetleyen Koca, neresinde eş aksaklık oluşursa kalbinin orada attığını, herhangi hepyek parçasının baş döndürücü ehemmiyetli eş rolü adına getirdiğini ve hepsinin bütün sağlığının dirimlik ehemmiyet taşıdığını belirtti. Koca, "Hiçbir uzvuna 'o olmasa da olur' diyemeyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, salgının en zahmetli günlerinde TBMM Genel Kurulunda eş musahabe yaptığını hatırlatarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Salgının en zahmetli günleriydi. Sağlık çalışanlarımız, ıvır zıvır çocuklarımızdan en yaşlılarımıza, herkesin kahramanları biçimine gelmişlerdi. Her yerde terli önlükleriyle vazgeçmiş fotoğrafları vardı. Bazı görüntülerde, Kovid-19 maskelerinin o tertemiz yüzlerde bıraktığı koyu izler dikkati çekiyordu. Size onlardan, arkadaşlarımdan konuşmak istiyorum. Yakın günlerde sizlerle onların hakları düşüncesince diyalog içre olduk. Sağlık personellerinin maaşları, şahsiyet hakları dair atılacak adımları eş iradeyle atmalıyız dedik. Bakanlığımıza verdiğiniz dayanak düşüncesince minnettarlık duyuyor ve desteğinizin akıbet noktaya sincap bitmeme edeceğine inanıyorum."

Sağlık Bakanı Koca, sağlıkta hüküm problemininin çözümünün yalnızca yasayla belkili olup olamayacağını sorarak, "Elbette değil. Yasa eş dayanaktır. Bütün şirketler namına sağlıkta şiddete huzur içtimai el donanması peyda etmek zorundayız. Sağlıkta hüküm vakasının tarafları bekâr eden ve kıygın değildir. Hukuk, yazık ahlakıyla eli kolu müteallik bulunan keyif çalışanını şiddete huzur korumalıdır. Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete huzur herkesten yan olmasını arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Böyle eş devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum"

Sağlık personellerinin ağırbaşlı davalara verilen kaldığını ve iri tazminatlar ödediklerini aktaran Koca, "Öyle ki ödence davaları oportünist eş iş kolu biçimine gelmeye başladı. Malpraktisten bahsediyorum. Biliyorsunuz, bu kelime, eş meslekte maharet noksanlığından yahut hatadan doğan dokunca anlamına geliyor. Ülkemizde bu bölgede kalp mahkemesinin olmaması, davaların seyrini kusur yönlere sürüklüyor ve hekimler, gök bilimsel ödence rakamlarının korkusuyla, hastalarına karışma etmeleri müstelzim noktada adeta eli kolu müteallik kalıyorlar. Bu konudaki çalışmalara sizden dayanak bekliyoruz. Unutmayınız, hekimlerimiz en ensesi kalın devletlerin müşteri gözlerle baktığı, en dobra yetik hekimlerdir." şeklinde konuştu.

Bakanlık namına keyif hizmetlerinin geliştirilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden başlatılan iri manzara gereği, kent hastanelerini hepyek yaşama geçirdiklerini kaydeden Koca, "Bu çağda hakeza şifahane olmaz, hakeza keyif hizmeti verilmez, zaman değişti." söylemlerine aldırmadan keyif şehirleri mensur ettiklerini söyledi.

Koca, şöyleki bitmeme etti:

"(İçini dolduramazsınız, çalıştıramazsınız) söylemlerine karşın ne iri eş hizmete punt bulunduğunu toptan salgının en çekişmeli günlerinde gördük. Gelişmiş bulunduğu kanıt edilen devletlerde verilemeyen keyif hizmetlerinin biberli bilançolarına tanık olduk. Ülkemizdeyse, koridorlarda müvellidülhumuza tüpleri uğrunda kuyruğa girmiş hastalar görmedik. 'Hastaya dem verici teneffüs cihazını ne hastamı yaşatabilmek düşüncesince kullanayım.' ikilemini hekimlerimize yaşatmadık. Başka devletlere hastalanmış götürmeyi planlamak şöyleki dursun, vatandaşlarımızı dünyanın ciharıyek kabilinden ülkemize getirip otama ettik. Böyle eş devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum."

Kamu-özel iş birliğiyle mensur edilen hastanelerin iri hizmetlere punt bulunduğunu vurgulayan Koca, umumi bütçeden inşası tamam ve inşaatı bitmeme eden bütün 15 kent hastanesi bulunduğunu anlattı.

Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Sakarya ve Antalya kent hastanelerinin umumi bütçeden yapıldığı bilgisini verici Koca, "Genel bütçeden meydana getirilen Samsun, Ordu, Trabzon kent hastanelerinin de inşaatları bitmeme ediyor. İstanbul Sancaktepe, Mardin ve Rize kent hastaneleri de umumi bütçeden yapılacak. Esas bulunan keyif hizmetinin verilmesidir. Bunu bizlere denyo edilen deposu en akıllıcasına halde kullanmaktan, en nitelikli keyif hizmetini en makul şartlarda sunmaktan bambaşka çabamız olamaz." dedi.

"Bu değere ehil adam olmak herkesin sorumluluğu"

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun, Türkiye'de çıkar yol ve tıbbi cihazın regülasyonundan mesul arsıulusal tanınırlığı mevcut eş yetke olduğuna dikkati çekerek, kurumun faaliyetleriyle ahit Türkiye'de makbul herhangi eş 100 kutu ilacın 88'inin ülkede üretildiğini, herhangi eş sene çıkar yol ihracatının katlanarak arttığını anlattı.

Koca, "(Türkiye’de çıkar yol bulunamıyor) haberlerinin konkre gerçekle merakı yoktur. Somut gerçek, 'Türkiye'ye fiyatlı çıkar yol satmaya çalışıyoruz fakat satamıyoruz.' feryadıdır. Hastamızı hâlsiz bırakmayız." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin, dünyada Kovid-19 aşısını üretebilmiş 6 ülkeden birisi bulunduğunun altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Bu başarı, vekalet ettiğiniz bu milletindir. Türkiye, tahminî 50 sene sonraları yüzdelik 100 şahıs olanaklarıyla aşılama geliştirdi. Bu değere ehil adam olmak herkesin sorumluluğudur. Yalnızca Kovid-19 aşısı değil, uygulayım bilimi transferiyle ülkemize getirilmek az daha suçiçeği, sarılık A ve kudurmuş aşısı düşüncesince de çağrıya çıkarak ülkemize envestisman yapılması düşüncesince olanak sağladık. Bu üç aşılama ile aşılama yerlileştirme çalışmalarımız bitmeme edecek. Ayrıca vatanımızda aşılama geliştirecek, biyoteknolojik verim geliştirecek ve üretecek çağcıl eş merkeze banko gerekseme var. Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün bakımından bu tesisin münakasa süreci başladı. Çok geçenlerde kâffesi detaylarını paylaşacağız. Rahmetli Refik Saydam'ın mirasına ehil çıkıyoruz. Bazı şirketler tarihlerini tamamlayabilir. Ama siz yükselen şirketler mensur ediyorsanız, gelecekle teşrikimesai içindesiniz."

Bakan Koca, dü salname süreçte salgının, ferdî hayatla içtimai yaşamın arasına eş yar koyduğunu, ikisini birbirinin zıddı biçimine getirdiğini dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplumlar bunu sürdüremez. Hayat, eş çeşit ahali sağlığı yasaklar manzumesiyle bitmeme edemez. Bizim tavrımız şu olmuştur; ferdî hayatla içtimai sahn baş başa savunulmuştur. Yanlış bilginin çabucak yayılmasının tehlikesi ile yüzleştik. Bu süreçte en doğrusunun vatandaşlarımızı eş numara doğrudan ve dirilik sıkıcı de olsa hak bilgelik ile buluşturmayı, bilimi asal meydan kararlar vermeyi bel kemiği aldık. En aceleci halde en akıllıcasına sonucu vermeye çalıştık. Fiziksel ve sayısal keyif altyapısını en dobra halde kullandık. Saatlerle yarıştığımız eş ahiret yolculuğu kalım savaşı verdik."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ