USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: 65 gözyaşı üstü ve riziko grubu düşüncesince grip aşıları tanımlanmaya başladı

Sağlık Bakanı Koca, 65 gözyaşı beden şahıslar ve riziko grubundaki yurttaşlar düşüncesince grip aşılarının tanımlanmaya başladığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca: 65 gözyaşı üstü ve riziko grubu düşüncesince grip aşıları tanımlanmaya başladı
20-10-2021 23:40
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, videoteyp konuşma yöntemiyle planlı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın arkası sıra meydana getirdiği yazılmış açıklamada, kurulun, salgının seyri, dinç nüfusun olaylar içerisindeki dağılımı, aşı programının değerlendirmesi ve influenza gündemi ile toplandığını belirtti.

Salgının eriştiği vaziyette günce kestirmece 30 bin hikâye ile dirlik karşıya olunduğuna dikkati çekici Koca, vakaların averaj yaşlarının düşmesi ve aşılanmış peyda etmek yardımıyla hastanelerin kapasitesini zorlayacak müşterek hastalanmış yükü ile karşılaşılmadığını vurguladı.

Koca, vakaların gözyaşı averajı düşmesine rağmen hem servisler bununla beraber dip ihtimam ünitelerinde halen encam yaşlarındaki şahısların yatmaya bitmeme ettiğine ayraç ederek, Kovid-19 kaynaklı vefatlar içinde de bu gözyaşı grubunun besbelli çoğunlukta bulunduğunu aktardı.

"Gençler, sizleri mücadelede ön safa çağırma ediyorum"

Sağlık Bakanı Koca, vakaların az elan yarısının 30 gözyaşı altındaki kişilerden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz rahatsızlığı hastaneye yatmadan geçirseler de bulaştırabilecekleri büyüklerimiz halen hastanede otama yapılmak durumunda kalabiliyor. Bu gestalt bundan sonraları sorumluluğun ergenlerde bulunduğunu doğrulama ediyor. Salgının geçmiş dönemlerinde en aşırı kısıt 65 gözyaşı kimlik büyüklerimize uygulanmış ve iri müşterek fedakarlıkla kurallara uymuş ve sorumluluklarını adına getirmişlerdi. Bugün yazık alma, ön safta savaşım ika sırası gençlerimizdedir. Gençler, mesul davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak düşüncesince tedbirlere uymalı ve en çelimsiz müddette dört dörtlük aşılı bir duruma gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa çağırma ediyorum."

"Aşılanma oranının faziletli olması aşı olmayanları korumuyor"

Aşı programında nice vatandaşın aşılarını bulunmasına rağmen müşterek yavaşlamanın dikkati çektiğini vurgulayan Koca, "Aşı, dört dörtlük aşılı bir duruma gelmeden aşırı limitet siper sağlıyor. Hele maşer bağışıklığı elde edilmeden ne genişliğinde mesai versek de yayılım bitmeme ediyor. Aşılanma oranının faziletli olması aşı olmayanları korumuyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "başkaları nede olsa aşı oldu, ego olmasam da olur" düşüncesinde olunmaması icap ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Aşı müşterek numara evre aşı bulunan bireyleri koruyor. Kendi korumamız özlük aşımızdır. İkinci düze ve anımsatma dozu aşısının tarihi mevrut yurttaşlarımızın on paralık zaman kaybetmeden aşılarını tamamlamaları evvela kendileri sonraları topu topu maşer düşüncesince akıbet evre değerli müşterek etap olacaktır. Israrla ve tekrarla sizleri aşı olmaya ve aşılarınızı tamamlamaya çağırma ediyorum."

Yerli aşı TURKOVAC düşüncesince "gönüllülük" çağrısı

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında evcil aşı TURKOVAC'a müteveccih şu çağrıda bulundu:

"Aşımızın geliştirilmesinin rastgele safhasında hür müşterek bilgi heyeti aşı çalışmasının neticelerini değerlendirerek müşterek ahir evreye geçmiş bulunmasına müsaade vermektedir. Bilimsel çalışmaların hür bilgi insanlarımızca değerlendirildiğinden ve garanti dibine alındığından tehlikesiz olunuz.

Bulunduğumuz evrede ise 2 düze inaktif aşı ergin dosdoğru bireylerin fahri adına dayanak vermesine gerekseme var. Kendi aşımız özlük gücümüzdür. Bu güce çelim katacak gönüllüler e-Nabız üstünden fahri olmaya başvurma edebilir yada en benzeyen kent hastanesine ulaşabilirler. Yerli aşımıza dayanak verin, salgına dirlik özlük güvencemiz konkre bir duruma gelsin."

"Grip aşıları tanımlanmaya başladı"

Geçen sene topu topu dünyada peçe kullanması ve virüsün yayılım yollarının hudutlu olması haysiyetiyle influenzanın az elan on paralık görülmediğini anımsatan Koca, "Bu sene dünyada influenza artma eğiliminde bulunmasına rağmen, hâlâ devletimizde görülmedi. Ancak öteki teneffüs yöntemleri virüsleri ise yayılmış halde görülmeye başladı. Bu gestalt peçe ve resmiyet kullanımında bu sene sabık yıla gereğince elan cansız olduğumuzu gösteriyor. Tedbir bizi influenzaya dirlik da korur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, "65 gözyaşı kimlik büyüklerimiz ve riziko grubundaki yurttaşlarımız düşüncesince grip aşıları tanımlanmaya başlanmıştır. Aşılar stoklara girdikçe influenza aşısı tanımlanmaya bitmeme edilecektir." bilgisini paylaştı.

- "Eğitimin rastgele kademesinde beniz yüze öğrenime bitmeme edeceğiz"

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında, beniz yüze öğrenime bağlı adına da şu ifadelere toprak verdi:

"Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine aşırı sayıda 'Okullar açıkça duracak mı' sorusu ile başvurma edilmesinden şikayetçi. En safi halde ve azimli müşterek tavırla okullarımızın kapanmasının katiyen ruzname olamayacağını müşterek kere elan anlatım ediyoruz. Okulların kapanması bahis konusu değil. Gündemimizde olmayacak. Bu probleminin gündemde kalmasının ise tek faydası da anlamı da yok. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin rastgele kademesinde beniz yüze öğrenime bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ