USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Roma'da domestik seçimlerde Müslüman ve Türk adaylar da yarışacak

İtalya'da 3-4 Ekim'de yapılacak bölümsel evcil seçimde başşehir Roma'da şehremaneti sedir üyeliği düşüncesince adaylığını koyan evvel başörtülü Müslüman Mariam Ali, görkemli bulunduğunu ve Roma'ya ulama vermeyi umduğunu söyledi.

Roma'da domestik seçimlerde Müslüman ve Türk adaylar da yarışacak
02-10-2021 14:09
Roma
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Roma'da evcil seçimlerde Müslüman ve Türk adaylar da yarışacak

Ülkede ferda ve pazartesi haset 10 milyondan birlikte tomar kişiyi alakadar bölümsel evcil seçimde kısaca 2,5 milyon ad hükûmet merkezi Roma'nın Belediye Başkanı ve şehremaneti divan üyelerini yakalamak neredeyse oy kullanılacak. Sol tandanslı Demos Partisi (Demokrasi Dayanışması) listelerinden Roma Belediye Meclis Üyeliğine başörtülü geçmiş namzet Mariam Ali ve Roma ikinci semt şehremaneti meclisine namzet bulunan Emin Öztürk, intihap öncesinde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İtalya'da doğup büyüyen Ali, adaylığıyla prensip imza attığını belirterek "Roma'da başörtülü geçmiş adayım ve bu hakkıyla alım çalım duyduğum birlikte şey. Benim kabil başka hanımlara da dayanıklı edinmek istiyorum. Onların çıkarlarını aşağıda görmemeleri yahut yargılanmış kabil hissetmemeleri düşüncesince heveslendirme buyurmak istiyorum. Sahip oldukları topu topu haklarla ilerlemeleri düşüncesince lazım değme adımı atmaları lazım. Ben de bu hakkımı kullandım birlikte Romalı İtalyan yurttaşı olarak." diye konuştu.

İtalyanların adaylığını güzel karşıladığını dile getiren Ali, "İtalyanların bunu ikrar etmesi beni hakkıyla şaşırttı. Onların birlikte tomar hoşuna gitti. En birlikte tomar kıymetlendirme bitirdikleri bap yaşım oldu. Çünkü 20 yaşındayım ahbaplık fakültesi 3. dershane öğrencisiyim. Aslında bu ayrımsız sürede haklarımı bilmemi sağlamış olduğu düşüncesince baş noktam da oldu. Aday olma hakkım vardı ve ego de birlikte noktada bunu kıymetlendirmek istedim." ifadelerini kullandı.

Ali, kimi İtalyanların namına hakeza birlikte namzetlik düşüncesince tecrübesinin az bulunduğunu söylediklerini aktararak "Onlara esasen bu bölgede değme daim canlı olduğumu, ailemle dinler ve kültürler arası buluşmalara katıldığımı, üniversitedeki gençlerin problemlerini bildiğimi, 20 yaşlarında olduğumdan liseden de dünkü çıkmak sayıldığımı, oralardaki 13-14 yaşındaki evlatların da problemlerini bildiğimi belirtiyorum." dedi.

Bunlara ek şekilde ecnebi asıllı olması dolayısıyla İtalya'daki yabancıların karşılaşmış olduğu sorunları da güzel bildiğini özetleyen Mariam Ali, "Bu, birlikte ek bedel benim için. Çünkü sert birlikte tomar İtalyan, geçmiş doğrudan karşılaşmadıkları düşüncesince esasen yabancıların problemlerini bilmiyor. Dolayısıyla onlar, değme daim ikinci plana itiliyorlar. Bu mesail esasen ikinci plana itilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'da doğup gelişmesine karşın Mısırlı köklerini de bildiğini dile getiren Ali, şunları kaydetti:

"Ailem Mısırlı. Biz burada ikinci kuşağız ve İtalyan'ız. İkinci dershane İtalyan değiliz. Ben Roma'da doğup büyüdüm, İtalyan'ız. Ailem, bana benim kökenlerim bulunan kültürü de öğretti. Kendi kültürünüzü korumaya sürdürmek de birlikte haktır. Ben İtalyan'ım, Burada yaşadım, burada okudum ve Roma'ya İtalya'ya katkımı sunmayı umuyorum."

Ali, başörtüsünün birlikte tomar katışıksız çevrelerce "provakasyon" şekilde değerlendirilmesine, "İtalya'nın demokratik gayrimenkul olduğu" cevabını verdiğini belirterek "Burada birlikte ileti hasretmek istiyorum. Sağı destekleyen ve başörtüsünün peşinde Arap Müslüman hanımlar düşüncesince ileti varmış ve onlar tek nesne yapamazmış kabil düşünenlere, adaylığımla düşündüklerinin kusur bulunduğunu belirtmek istiyorum. Televizyonda duyduklarınız ağız ağıza yanlış. Eğer hakikati söyleseler ego de onlara katılırdım ancak bu gerçeklik değil ve bu mesajı hasretmek istiyorum." dedi.

Instagram ve Tiktok kabil sayısal toplumsal mecralarda 300 bin derece takip edeni bulunan Mariam Ali, bu durumun namına asistan bulunduğunu ve birlikte tomar hâlâ başlangıçta tanınmasını sağladığını anlatım etti.

"Müslümanlara ve göçmenlere ilişik hakları istihsal buyurmak düşüncesince uğraşacağız"

18 senedir yaşamış olduğu Roma'da ikinci bölgede şehremaneti divan üyeliğine namzet bulunan aşevi işletmecisi Emin Öztürk de Avrupa genelinde yükselen muhacir karşıtı birlikte tomar sahih eylemlerine İtalya'da da rastlandığını belirterek "Dünyanın değme durumunda bu tür şeyler oluyor. Biz de bunun mücadelesini verebilmek düşüncesince göçmenler adına, öz arkadaşlarımızla bunun değerlendirmesini yaptık; Roma şehremaneti seçiminde ikinci bölgede namzet listesine girmiş bulunmaktayım." dedi.

Seçimi kazanması biçiminde öz intihap bölgesi düşüncesince projelerinin müheyya bulunduğunu aktaran Öztürk, "Müslüman asıllı olduğum düşüncesince Müslümanlara müteveccih projemiz var. İnşallah seçildikten sonradan kılıç bunu dile getireceğiz. Türkiye'den geldiğim düşüncesince Türkiye'den mevrut öğrencilerin problemlerini uygun bildiğim düşüncesince Roma belediyesinden onlara ilişik gayrimenkul ikrar etme girişimimiz olacak. Umarım bu mevzuda da güzel oluruz." diye konuştu.

Gerekli desteği bulduklarını dile getiren Öztürk, "Müslümanlara ve göçmenlere ilişik hakları istihsal buyurmak düşüncesince uğraşacağız." diye konuştu.

Öztürk, intihap sahasında restoranı sebebiyle tanındığı adaylığını duyanların da kutlama kartı düşüncesince geldiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ