USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Tufan Tükek’ten yılbaşı uyarısı: 'Vaka sayısını patlatacak'

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, topu topu dünyayı bizar fail Omicron varyantı ve yılbaşı kutlamalarına gönül rahatlığı uyardı. Tükek: “Her obje karmakarışık oldu, Avrupa da kişmiri bühtan düşünüyor. Türkiye'de de toy yıl kutlamaları düşüncesi

Prof. Dr. Tufan Tükek’ten yılbaşı uyarısı: 'Vaka sayısını patlatacak'
29-12-2021 14:38
Omicron varyantı akıbet günlerde evren genelindeki yayılımıyla endişeye illet olurken aşısız ve zamanı mevrut aşılarını yaptırmayan vatandaşların oranıysa korkutuyor. Yaklaşan yılbaşı önceleri uzmanlar, boğunuk bölgelerde ve şişko canlılık mekanlarında sayaç geçirmemeye hız edilmesi icap ettiğini söylerken nice noktada meydana getirilen yılbaşı hazırlıkları da nazarıitibar çekiyor. Yayılma hızının gayrı varyantlara kıyasla elan efdal bulunduğu anlatım edilen Omicron varyantına bağlı İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Yılbaşının hadise sayılarının yükselmesine illet olabileceğini anlatım fail Tükek, vatandaşları önlemlere ahenk noktasında uyardı.

“Bu proses olumsuza akla yatkın gidecek”

Omicron varyantına bağlı değerlendirmelerde mevcut Tükek “Avrupa'da da müşterek aydır izliyoruz ne seyrettiğini, tesiri dibine aldığını ve bu esnada Avrupa'da kısıtlamaya gene dönüldüğünü maatteessüf görüyoruz. Bizde işler durağan, bol olumluya devir mevcut gibiydi, ahiret yolculuğu oranlarında hadise sayılarında aşağılık cepheli ilerleyiş başlamıştı. Avrupa'nın dibinde olmamız ve İstanbul'un nice ülkenin yol uğrağı noktayı olması hasebiyle Omicron'un İstanbul'a vürut ihtimali filhakika herhangi müşterek zamankinden aşırı yüksekti. Bakan bellek de açıklamış bulunduğu kabil Omicron Türkiye'ye geldi ve maatteessüf bu vürut geldiği rakamlarla kalmayacak zira aşırı çabuk yayılıyor. Özellikle çoluk çocuk yayımcı ki aşırı müşterek tomar müşterek araya geliyor kafelerce vs, o ortamlarda olabildiğince az korundukları, korunmadıkları düşüncesince yegâne virüsün olması yetiyor. Maalesef şu anda darülfünun çağındaki ergenlerde bu virüsün arttığını ve artmaya başladığını gözlemliyoruz. Bunun önümüzdeki proses içinde de nice insana yayılacağını kestirim ediyoruz. Bu proses olumsuza akla yatkın gidecek. Delmicron'un oluşması düşüncesince bence erken, bunun oluştuğuna değgin hâlâ müşterek tez yok. Bu devir ilişki müşterek süreç” dedi.

“Önümüzdeki günlerde aşırı elan efdal rakamlara alışın”

Yeni varyantlara dirlik aşı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Tufan Tükek: “Her mutant virüs aşıyı zorluyor, normalde ümit müşterek yıla yakın, on ay kabil müşterek süreçte hakeza müşterek virüsün çıkacağıydı. Ancak Omicron elan er ortaya çıktı, aşıların tesiri az kabil endişesi yaşıyoruz. Biontech'in güçlü şu anki Omicron'a etkinliğinin ne genişliğinde bulunduğu dört dörtlük bilinmiyor lakin efdal antikor kuru sağlanırsa fakat o halde Omivron üstünde müşterek bulaşık elde edileceği düşünülüyor. Bunun düşüncesince de en çelimsiz sürede gene müşterek rapel anımsatma dozu olması öneriliyor. Her antikordan kaçış sizde asıl illet ihtimalini ortaya çıkartıyor. mRNA aşıları çıkarlarını yeniliyor, Omicron da müdahale acemi çıkan varyantları içeren da içeren acemi virüs aşıları oluşturuluyor. Şu an çalışılıyor lakin şubat, mart kabil müheyya olacak onlar. Bu dü ay en eleştiri ay, salgının da son hızıyla bitmeme etmiş bulunduğu ay, bu devri de antikoru efdal epilepsi geçirmemiz öneriliyor. Henüz dört dörtlük namına güçlenmiş müşterek derman tedavisi de bahis konusu değil lakin o da müşterek dü ay içinde gerçekleşebilir. İstanbul düşüncesince söylüyorum, İstanbul'da müşterek haftadan buyana hadise artışı iyice çabuk seyrediyor. Yukarı cepheli müşterek ilerleyiş başladı. İstanbul bundan hakeza ağız ağıza ortaya çıkmaya başladı, hakkıyla İstanbul'da hadise sayısı aşırı yüksek. Önümüzdeki günlerde aşırı elan efdal rakamlara alışın, bunları bekleyin” ifadelerini kullandı.

“Yılbaşının hadise sayısını patlatacağı belli”

Yılbaşı kutlamalarına müteveccih meydana getirilen hazırlıkların virüsün yayılımını aşırı elan müşterek tomar arttıracağına müteveccih şişman müşterek fikir olduğuna nazarıitibar çekici Prof. Dr. Tufan Tükek: “Avrupa'da da en şişman sorunlardan müşterek tanesi şu anda onlar da yağız bühtan düşünüyor. Çünkü yılbaşı şahısların herhangi müşterek daim müşterek araya geldiği ve neşet etmek istediği müşterek fasıl Avrupa'da, Türkiye'de de bire müşterek halde acemi yıl kutlamaları düşüncesince hazırlıklar başladı. Bu filhakika hadise sayısını patlatacağı belli, aşırı net. İnsanlara bunları yapmayın buyurmak ne genişliğinde çarpıcı oluyor? Tavsiyelere uyumun yarıya, ayrıca elan örgen indiğini görüyoruz. İnsanların acemi yıl kutlamalarını engel olmak aşırı muhtemel gözükmüyor. Tavsiye durumunda aşırı tetik olmalarını önerebiliriz lakin şu gerçek; Kurban Bayramı'nda ne müşterek patlama yaşamıştık, insanoğlu birbirini görüşme etmişti. Bu yılbaşında da yegâne virüs yeterli, müşterek virüs girmiş bulunduğu devir 30 ad mevcut ise 30'u da enfekte olur. O basamak çirkin müşterek virüsle şu an dirlik karşıyayız maalesef. Bu virüs olmasaydı aşağılık cepheli akıntı filhakika Türkiye düşüncesince olumluydu. Deltayla birleşip elan asıl illet yapabilir bir duruma gelebilir o da ürkütücü müşterek evolüsyon bizlere sakıt şu an düşüncesince virüsün çoğalmasını engellemek. Şu anda çoluk çocuk müdahale herkes, asıl geçirebilir. Biz müdebbir olacağız, nazarıitibar edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Kısıtlama olursa da aşırı geç çağda olur”

Salgına dirlik gelebilecek kısıtlamalara müteveccih mütekellim ve Türkiye'nin afiyet sisteminin dünyanın nice ülkesinden aşırı elan elleme bulunduğunu anlatım fail Prof. Dr. Tükek: “Şahsi görüşüm bunama olursa da aşırı geç çağda olur. Biz etraflıca müddet deneriz bu hastalıkla hayatta olmak ne oluyor, gözlemleriz sanarak düşünüyorum zira kılıç Avrupa'dan afiyet sistemi açısından erkeğe ayrışıyoruz. Bunu aşırı kemiksiz gördük, bizim afiyet sistemimiz filhakika bizi etraflıca müddet hile edebilecek düzeyde. Kapanma kriteri nedir; müşterek ahiret yolculuğu oranlarının aşırı efdal olması ki onun da sebebi afiyet sisteminin çökmesi ehemmiyetli müşterek kriter. Bütün hastanelerimiz dolar, taşar bundan hakeza hastaneler alarm vermeye başlar, sinyaller çirkin yönde olur. Artık işin ucundan tutulmaz bir duruma gelir, kudret görülemez tünelde o devir bundan hakeza kısıtlamaya gidilir. Cumhurbaşkanımızın da dediği kabil sert düşünülmeyen müşterek nesne şu anda bence de şu anda lüzum yok” dedi.

“Şu fasıl geçene genişliğinde ihtimal çelimsiz müşterek müddet online'a dönülebilir”

Prof. Dr. Tükek kalan hadise rakamları sonrası online tahsile dönülebileceği mevzusuna bağlı şöyleki konuştu: “Üniversite eğitimi; online müşterek seçenek. Çok da elleme uygulandı sabık sene, müstevli bu seyirde bitmeme eder, darülfünun öğrencileri ortada bu halde artmaya bitmeme ederse hakkıyla gündeme gelir. Öğrencilerimizin kalın enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması filhakika bunu natürel namına gerektirir. Şu anda da ona akla yatkın müşterek durum mevcut kabil gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o halde artışlar görürsek kılıç de tahsile online bitmeme edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da hadise sayısı artar bunun önüne geçilemez bir duruma gelirse o devir orada da başta Omicron dalgasıyla baş başa influenza da şu an aşırı deli dolu zımnında şu fasıl geçene genişliğinde ihtimal çelimsiz müşterek müddet online'a dönülebilir. Bize müracaatlar 3 kıvrım arttı. Şu anda salgını en derin yaşadığımız dönemlere benzeyen dönemdeyiz. Hastane bazında hissetmiyoruz lakin müracaatlar bazında hissediyoruz. Günlük binden müşterek tomar müracaat mevcut bu alışılagelen yıllarda 300 ad falanca oluyordu”

“Çift peçe ve ya N-95 takılmasını önerebiliriz”

Vatandaşların cıvıl cıvıl ortamlarda tevakki etmek düşüncesince açıklık önlemlerine uymasının yanı esna koşa peçe de kullanabileceğini anlatım fail Tükek, “Çift peçe ve ya N-95 takılmasını en azından cıvıl cıvıl ortamlarda önerebiliriz. Toplu nakil olmaksızın şişman vilayetlerde müşterek yeren müşterek yere gidilemiyor. İşler sahn bitmeme ediyor. Bir müddet elan dişimizi sıkmamız gerekiyor. Herkes aşırı sıkıldı, aşırı bunaldı lakin yakınlarımızı kaybediyoruz. Her nesne altüst oldu, şu an müşterek türbülanstayız bunu devredilmek düşüncesince az buçuk elan sabretmemiz lazım. Bu virüsün varlığını müşterek defa inkar etmeyeceğiz bunun mevcut bulunduğunu bildirme yazar ona müteveccih ne hazırlık bildirme etmek gerekiyorsa da üstümüze düşeni yapmış olup o tedbiri alacağız” sanarak konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ