USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Polonya, Türkiye'den dünkü silah sistemleri alacak

Polonya'nın, dünkü silah sistemleri kabul etmek gibi müşterek heyeti Türkiye'ye göndereceği belirtildi.

Polonya, Türkiye'den dünkü silah sistemleri alacak
15-10-2021 17:10
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi görüşme kapsamında geldiği Polonya'da Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile evvela beraberinde görüştü, peşi sıra heyetler arası görüşmeye riyaset etti. Görüşmelerin peşi sıra dü bakan, Polonya Savunma Bakanlığında eş matbuat toplantısı düzenledi.

"Değerli dostum" niteleyerek seslenme etmiş bulunduğu Blaszczak'a yayınlanan misafirperverlikten ötürü teşekkürname ederek laflarına süregelen Bakan Akar, Türkiye ve Polonya ortada güzel zamanı eski ve eş değerler bulunduğunu belirtti. İki ülkenin NATO içerisindeki mühim iş donanmasına dikkati çekici Akar, "İki NATO müttefiki yerine yaptığımız çalışmaların şimdi da gelişme göstermesi düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstermeye bitmeme ediyoruz. Bu mevzuda Sayın Cumhurbaşkanlarımızın meydana getirdiği çalışma, çizdiği söve bizim düşüncesince sonuç etap aydınlatıcı ve sefer kılık olmuştur." niteleyerek konuştu.

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak ile mayısta Türkiye'de müşterek araya geldiklerini anımsatan Akar, şunları söyledi:

"Çalışmalarımızı yükseltmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti gösteriyoruz. Bir yandan bakanlar düzeyinde çalışmalarımızı sürdürürken başka yandan askeri diyalog toplantılarının yapılacağını, bunun da ötesinde faziletli seviyeli mühim konseyin toplanacağını da açıklamak isterim. NATO çerçevesinde yaptığımız icraat kapsamında Polonya'daki başlangıç döndürücü uluslu kolordu ve başlangıç döndürücü uluslu fırka düşüncesince katkılarımızı sürdürmeye bitmeme ediyoruz."

"Barış ve istikrarın bilge olması düşüncesince mücahede gösteriyoruz"

Polonya'nın NATO çerçevesinde sağlamış bulunduğu yardıma teşekkürname fail Akar, "Hava polisliği misyonu kapsamında bizim uçaklarımız da temmuzdan eylüle genişliğinde burada Polonya Silahlı Kuvvetleri unsurları ile beraberinde başarıyla fariza yaptı." dedi.

Akar, görüşmelerde hem askeri terbiye teşrikimesai mevzusundaki emekleri hem de defans sanayisi alanındaki teşrikimesai mevzularını kıymetlendirme fırsatı bulduklarını belirterek "Önümüzdeki günlerde imzalayacağımız askeri söve anlaşması ile beraberinde ilişkilerimiz başlangıç döndürücü şimdi süratlenecektir." ifadesini kullandı.

Polonya ve Türkiye'nin bu alanlardaki potansiyeline aksan karşılayıcı Akar, şunları kaydetti:

"Bu potansiyelden ortaya çıkma sinerjiyle beraberinde ülkelerimizin güvenliği ve silahlı kuvvetlerimizin gelişme göstermesi düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstermeye bitmeme edeceğiz. Bu şekliyle elden kendimiz düşüncesince değil ayrımsız sürede NATO ve semt düşüncesince de ehemmiyetli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Benzer müşterek yaklaşım ortamında Karadeniz'de, Ege'de, Doğu Akdeniz'de barışın ve istikrarın bilge olması düşüncesince mücahede gösteriyoruz."

Bu mevzuda Türkiye ve Polonya'nın benzeşim düşünceleri taşıdığını dile getiren Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Amacımız ülkelerimizin ve bölgenin güvenlik ve denge ortamında olmasıdır. Buna ulama gelmek düşüncesince çalışıyoruz. Karşılıklı yerine personel değiştirmek gerçekleştirmek aracılığıyla personelimizin oldukça kuvvetlenmesine mücahede göstereceğiz. Savunma sanayisi dair da ülkelerimizin erbap bulunduğu potansiyelden en fevk kurda müstefit olmak aracılığıyla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının, silah, taşıt malzeme ve donanımın oldukça domestik ve ulusal yerine sağlanmasına çalışacağız. Son etap müspet ve müspet gündemle yaptığımız çalışmaların elden ülkelerimiz düşüncesince değil ayrımsız sürede NATO düşüncesince de ehemmiyetli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye düşüncesince AB mükemmel üyeliği mühim müşterek hedeftir. Bu konudaki desteklerinden ötürü Polonya'ya teşekkürname ediyorum."

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, Akar'ı Polonya'da ağırlamaktan ve icra ettikleri görüşmelerden duyduğu memnuniyeti aktararak laflarına başladı. Polonya ve Türkiye ortada 600 seneye müstenit zamanı münasebat bulunduğunu tamlayan Blaszczak, "İki diyar ortada elden NATO ortamında değil değişik bölgelerde da teşrikimesai gır konusu. Cumhurbaşkanı Sayın Duda'nın Türkiye ziyareti esnasında dü diyar ortada teşrikimesai dair imzalanan anlaşmalar ve insansız iklim araçlarının satın katılması bu iş birliğinin konkre göstergesidir." niteleyerek konuştu.

Türkiye ve Polonya arasındaki askeri iş birliğinin elden defans sanayisi ile hudutlu olmadığını, terbiye dalında da ehemmiyetli teşrikimesai bulunduğunu dile getiren Blaszczak, bunun şimdi da artacağına müteveccih inancını anlatım etti. Blaszczak, "Yakında Polonya'dan müşterek heyet, silah sistemleri satın katılması ve teknolojik deneme paylaşımı düşüncesince yeniden Türkiye'ye gidecek." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ