USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pazarda dev köpek balığına yoğun ilgi

Eskişehir balıkçılar çarşısında satışa çıkarılan 476 kilo ağırlığında ve 4 buçuk mt. uzunluğundaki köpek balığı, ilgi odağı oldu.

Pazarda dev köpek balığına yoğun ilgi
25-11-2021 10:54

Çanakkale'de tutulan ve Eskişehir'e getirilen 476 kilo ve 4 buçuk mt. uzunluğundaki camgöz cinsi köpek balığı, Muharrem Şahin kabilinden pazarda sergilenerek satışa sunuldu. Pazara alım satım gerçekleştirmek düşüncesince mevrut vatandaşlar, karşılarında köpek balığını görür görmez şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kilogramı 40 TL'den satılan balığa ise ilgi büyük. Gün bitmeden 80 kilogramının satıldığını kail balıkçı esnafı Şahin, tahminine mucibince 2 gündüz zarfında biteceğini belirtti.

“Bana ‘maket mi, yeniyor mu?' sanarak soruyorlar”

Köpek balığını piyasaya getiren Muharrem Şahin, “Köpek balığımız Çanakkale denizinden çıktı. Bu camgöz cinsi sanarak geçiyor ve yenilebiliyor. Balığımız 4 buçuk mt. boyunda ve 476 kilogram. Dünyada dokunmabana hücresi taşımayan eşsiz canlılardan birisi adına söyleniyor. Bu köpek balığını çoğu kez şişman restoranlar, yelelerinden ve kanatlarından çorba yapıyor. Tavasını ve şişini baş döndürücü yapıyorlar. Vatandaştan mevrut talepler dobra yönde. Tezgâhın önünden güzeşte yurttaşlar görür görmez şaşırıyorlar. Bana “maket mi, yeniyor mu” sanarak soruyorlar. Kilogramını 40 liralık bandında satıyoruz ve sabahtan bu yana 80 kilogramı gitti" dedi.



Kazım Ulusoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ