USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pandemi lojistik sektörünü uçurdu

Türkiye'nin geride bıraktığı 2 salname pandemi süreci birtakım sektörleri menfi etkilerken, birileri da kalburüstü çağını yaşıyor.

Pandemi lojistik sektörünü uçurdu
11-10-2021 10:49

Covid salgınında evlerine kapanan milyonlarca bireyin meydana getirdiği evden alışverişler lojistik sektörünü kelimenin mükemmel anlamıyla kanatlandırdı. Bursa'nın adlı sanlı İnegöl mobilyasını Avrupa'nın rastgele noktasına haiz lojistik şirketi sahibi Turgut Kani, pandemi evveliyat 2 tır ile başladığı lojistik yolculuğuna 2 sene sonradan 35 tırla bitmeme ettiğini belirterek, "Pandemi sürecinde Türk şoförlerin erdemli gayreti ve cesareti, Türk lojistik sektörüne kıymetli çağını yaşattı" dedi.

İlk yerine Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs (Kovid-19) evren çapında milyonlarca bireyin ölümüne illet olurken. bire müşterek sürede toptan ekonomiyi de etkiledi. Virüs dolayısıyla birtakımı sektörler ciddi çıban alırken, birtakımı sektörler de şimdi müşterek tomar dünyalık kazanmaya başladı. Havayolu şirketleri, en müşterek tomar dokunca fail şirketler oldu. Seyahat acentaları, oteller, restoranlar, kısıtlamayla beraberce ayırtma iptalleri ile tekaüt eyyam yaşadı.

Dünya çapında corona virüs dolayısıyla onlarca fuarlar silme edildi. Corona virüs dolayısıyla konser, temaşa ve beyaz perde salonları yersiz kaldı. İnsanlar dışarda aşındırmak yemeği yeğleme etmediği düşüncesince Restoran ve catering firmaları kullanmakta olanları kaybetti.

Birçok ülkede spor müsabakaları ya ertelendi yada seyircisiz oynandı. İnşaatlar durunca taşınmazlar sektörü düşüşe geçti. Müşterilerin şişman müşterek bölümü kredilerini ödeyemediği düşüncesince bankalar tekaüt hale düştü. Dünya tecim ağının yüzdelik 90'ı çokluk ve okyanuslar üstünden yapılıyor. Corona virüsü dolayısıyla sevkiyatlar yapılamadı. Corono virüsün de etkisiyle dünyada kabak yer yağı tutarları çabucak bedel kaybetti. Uçaklar havalimanlarında kalırken, gemilerde limanlarda demirledi.

Tüm bu olmusuzluklar yaşanırken birtakımı sektörlerde 2 yılık pandemi periyodunu fırsata çevirmeyi bildi. Yaptıkları toy yatırımlarla süreci dobra müdür şirketler 2 yılda sermayelerini katladı.

Lojistik sektörü kıymetli çağını yaşadı

Kovid salgınında evlerine kapanan milyonlarca bireyin meydana getirdiği evden meydana getirdiği internek alışverişleri lojistik sektörünü kelimenin mükemmel anlamıyla kanatlandırdı. Bursa'nın adlı sanlı İnegöl mobilyasını Avrupa'nın rastgele müşterek noktasına haiz lojistik şirketi sahibi Turgut Kani, "2 salname devirde evden meydana getirilen alışverişler sektörün kıymetli çağını yaşamasına etken oldu. Pandemi bizlere dar bulaşık yaptı. Taleplere erişebilmek düşüncesince vites mübalağa etmek mecburiyetinde kaldık" dedi.

Pandemi evveliyat 2 tırla başladığı lojistik yolculuğuna küsurat talepler yardımıyla 35 tırla bitmeme ettiğini özetleyen Murat Lojistik Firması'nın sahibi Turgut Kani, "Aslında 20 senedir aş damı dolabı üretimi yapıyoruz. Avrupa'da yatırımlarımız oldu. Bu süreçte lojistik ağında iş bulunduğunu gördük ve özlük lojistik firmamızı kurduk. Kovid 19 salgınının elden öncesindeki müşterek süreçti. "Bu süreci nite geçireceğiz" sanarak aşırı tereddütlerimiz varken evden ve internetten alışverişler yardımıyla taleplerin aşırı faziletkâr olması bizlere ivme kazandırdı. Uçak ve sefine taşımacılığının eğlenme noktasına gelmesi bizim üzerimizde aşırı şişman müşterek edisyon oluşturdu. Lojistik ve kargo şirketlerinin elemanları ve hepimiz rastgele çeşitli riski hücre aldık ve çalışmalarımıza bitmeme ettik. Fransa ve Almanya kapıları kapadı. Gümrükte TIR'lar şişman sıralar yaptı. Bu süreçte tek şoförümüz "Biz bu yolu gitmeyiz, Bu ürünü doğrulama etmeyiz" demedi. Biz aldığımız yükü doğrulama etmekle mesulüz. Bu süreçte riskleri hücre aldığımız düşüncesince lojistik sektörü bu denli büyüdü. Riskleri hücre aldığımız düşüncesince bizde şoförlerimiz de çalışmalara bitmeme ettik. Bu süreçte taşın dibine elimizi koyduğumuz düşüncesince şu an kıymetli çağımızı yaşıyoruz. Talepler bitmeme ediyor ve etmeye de bitmeme edecek" dedi.

İnternet üstünden Avrupa'ya meydana getirilen mabilya satışlarında Avrupa'da sevkiyatında aşırı şişman başarılar elde ettiklerini dile getiren Turgut Kani,"Avrupa'daki gurbetçilerin isteklerine de müşterek taraftan karşılık veriyoruz. Malum şuan dünyada müşterek taşımalık sorunu yaşanıyor. İster istemez bu ağırlık gine esmer taşımacılığına yüklendi. Gemi ve tayyare kargoculuğu az şimdi çalışmıyor. Bu nedenle taleplere yetişemiyoruz. Şuan oturma içi ot aşırı dobra fakat aşama yapmış olup yur dışı çalışmanın önünü açmamız gerekiyor. Bizde bu süreçte arsıulusal lojistik bölümünde çalışmalara başladık. Şuan Avrupa'nın neresinden olursa olsun müşterek gurbetçimiz müşterek ekip koltuğu internetten havale etmiş olduğu an almış olduğu ürünü kapısına denli sevk organizasyonunu gerçekleştirebiliyoruz" sanarak konuştu.

Süleyman Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ