USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Oğulları boşanma kararı aldı, kendileri evsiz kaldı

Rize'de, oğlu benzeri ile boşanma etabında bulunan nemli çift, mahkemenin kararı zımnında tapulu konutlarını ayrılma buyurmak mecburiyetinde kaldı.

Oğulları boşanma kararı aldı, kendileri evsiz kaldı
31-10-2021 12:33
Yatalak bulunan babasının hizmetini önleyen ve bunun düşüncesince Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü çeşidinden görevlendirilen İslam Gür, benzeri ile anlaşamadığı düşüncesince boşanma evresine geldi. Çiftin boşanma davasının görüldüğü Rize Aile Mahkemesi ise kadının ayrı yaşamakta azimli olduğuna ve tarafların Yeniköy Mahallesi sınırları içinde bulunan ortak konutunun ise hanıma tahsis edilmesi kararını verdi.

Karar dolayısıyla ise oğlanları yanlarında oturan ve lüp tapu sahibi bulunan yatalak marazlı Asım Gür ve benzeri Havva Gür ise kendi evlerinin gelinlerine tahsis edilmesi dolayısıyla konutlarını vazgeçme eylemek mecburiyetinde kaldı. Gelinlerinin menfaatlerini tapulu evlerinde istemediğini tez fail ana Havva Gür ayrımsız sürede geliniyle yaşamış olduğu ağız dalaşı dolayısıyla de kendi evleri dolayısıyla davalık oldu.

"Babamla annemin vakayla alakası yokken kesinlikle evden çıkartılabiliyorlar"Olayı özetleyen İslam Gür, meselenin kendi meselesi bulunduğunu fakat anası ve yatalak babasının evsiz kaldığını dile getirerek “Ben eşimle boşana aşamasındayım. Yazları ekincilik dolayısıyla köye çıkıyoruz, kışın aşağıya iniyoruz. Biz Aile ve Sosyal Politikalar'dan iane aldığımız düşüncesince babamı mezun namına köye çıkarttık, 11. ayın 1'inde izni dolduğu düşüncesince aşağıya indirdik babamı. Geçtiğimiz pazartesi haset eve girdik, kendi anahtarımız ile. Büyük kızım ile ıvır zıvır kızım geliyor, kapıyı ablam açtı. Büyük kızım, ıvır zıvır kızıma haydi dön geriye diyince ego de ıvır zıvır kızıma seslenerek ‘Gel deden burada' dedim.

Apartmandan aşağıya bağıra bağıra gittiler. Onlar gitti 10 zaman sonraları kolluk geldi. Bizim etiket numaralarımıza baktılar ve tenkil veya dulda kararı olmadığını gördüler. Sonra polisler gittiler. Ondan sonraları gene geldiler, ellerinde fasile mahkemesinin evi boşanma evresinde bulunan eşime tahsis ettiğine ilişkin birim numara evrakla yanımıza geldiler. Dedim ‘Tamam bu bizim düşüncesince mi geçerli, bacı kılıç çıkalım'” dedi.

Annesi ile babasını evde bıraktıklarını fakat kız kardeşi ile kendisinin evi vazgeçme ettiğini dile getiren Gür “Polis güçlükle annemle babamı boşaltmak arzuladı ve kılıç çıkmadık. Yani annem ile babamı çıkarmadık, kılıç ablamla bu arada çıktık. Ertesi gündüz savcılıktan müsaade alarak, 2 kıta kolluk ile baş başa gittik ve ablam değiştirdi. Ben boşanma davası evresinde ki eş olduğum düşüncesince beni eve sokmadılar. Kadın önce şeb tek nesne demedi onlara lakin sabahleyin kalktı anneme taşlama etmeye, sövme etmeye başladı.

İkinci haset kolluk ev gidiyor, babam dibine kaçırmış. 2 gündüz orada idrarının içinde kaldı babam, tek nesne yapmadı, 1 bardak su bile vermedi ona. Polis gittiğinde baktı ki hakkıyla bu eş bitkin halde. Ondan sonraları kolluk onları oradan uzaklaştırdı ve benim annem ve babamı tapulu evinden çıkardılar. Eşimle ego boşanma evresinde olabiliriz, bunun kararını kaymakamlık verir. Bu onunla benim aramdaki sıkıntı. Babamla annemin vakayla alakası yokken kesinlikle evden çıkartılabiliyorlar. Bunu ego nikbet ediyorum” halinde konuştu.

Oğlunun benzeri ile bulunan sorunu dolayısıyla kendilerinin 55 sene fiilen aldıkları evden kabarmak mecburiyetinde kaldıklarını anlatım fail ana Havva Gür ise “Eşimle baş başa 55 sene çalıştık Rize Merkez'den birim numara ev alalım dedik. Tek oğlumuz var, o da bizimle oturur, bizlere misyon bedel sanarak düşündük. Öyle ha ki eşim marazlı oldu. 2 senedir yatalaktır. Oğlumla gelinimin arası bozuldu.

Yatıştırmaya çalıştım lakin hiçbiri beni dinlemedi. Açmışlar boşanma davası. Ben yanlarında değilim, on paralık karışmadım, beni ilgilendirmez. Biz içeriye girdiğimizde o gündüz evde yoktu. Ev ortak olduğu için hepimizde açacak vardı. Biz bilmiyorduk eş bizi içeriye sokmayacak, ev gelinin üstünde tahsis reşit diye. Geldi eve o akşam ezanı birim numara nesne demedi. Sabah ‘Ne yüzle geldin buraya, lüp mi vardı ki geldin buraya' dedi. 60 sene çalışanın evi namevcut gelinim on paralık emek harcamadan ev sahibi oldu.

Bu evde ne oğlumun ne gelinimin 5 kuruşu yok. İkimiz çalışmış almışız kocamla. ‘İlla da evden çıkacaklar' dedi apayrı birim numara nesne demedi. Yatalak eşim ile baş başa sokakta kaldım. Yatıramam, kaldıramam” ifadelerini kullandı.

Polislerin yardımıyla davetli cankurtaran vasıtasıyla eşini kendi evlerinden alarak kızının evine getirdiğini dile getiren Havva Gür, “Hastamı alıyorum, kızıma getiriyorum sanarak imza attım. 80 yaşındayım, kasem ettim, ‘Çıkacaksın buradan, ilaç yok. Emir bu. Bizim edeceğimiz birim numara nesne yok' dedi bana polisler” halinde konuştu.

Hasan Fehmi Demir – Osman Kubilay Küçükmustafa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ