USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Numan Kurtulmuş: Kriz emisyon potansiyeli haiz adım giderilmiş edilmiş oldu

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin açıklamalarına ilişkin, "Türkiye'nin iç işlerine engelleme etmeyeceklerini duyuru ettiler, bu manada ortaya çıkan ve buhran sürüm potansiyeli haiz bu teşebbüs giderilmiş edilmiş oldu." dedi.

Numan Kurtulmuş: Kriz emisyon potansiyeli haiz adım giderilmiş edilmiş oldu
26-10-2021 17:54
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karabağ zaferinin birlikte numara yılı zımnında "Karabağ Savaşı: Türkiye-Azerbaycan Kardeşliğinin Zaferi" başlıklı AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) çeşidinden kolektif planlı devre içi konferansta konuştu.

Karabağ zaferinin, Azerbaycan ve Türkiye halkına yararlı ve kademli zamanı birlikte yengi kendisine geldiğine ayraç fail Kurtulmuş, "Tebrik ediyoruz, bu iri Zafer Bayramı hümayun olsun. O iri çekişme esnasında martir sakıt Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan yağmur diliyorum, mekanları uçmak olsun." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye-Azerbaycan ortada sürdürülen düet iş birliğinin en gelecek noktalara geldiğini vurgulayarak, artık da artarak bitmeme etmesi temennisinde bulundu.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferine yer veren Kurtulmuş, "Karabağ'ın işgali ve ondan ahir süreçte yaşadıklarımız, bizlere arsıulusal toplumun birlikte biçimde tarafgirliğini ve arsıulusal sistemin de dünyada yaşanmış bulunan krizleri, bazısı harp ortamlarını ve bazısı gerilimleri çözmekte ne derece âciz ve idaresizlik bulunduğunu kupkuru birlikte biçimde ortaya koymuş oldu." niteleyerek konuştu.

Numan Kurtulmuş, arsıulusal camiada barışı organizasyon etmekle görevli bulunan kurumların, ilkin Birleşmiş Milletler kazanmak üzere, Karabağ'ın işgali esnasında idaresizlik ve gönülsüz kaldığını söyledi.

Karabağ meselesinin kendilerine ve eksiksiz dünyaya bazısı şeyler öğrettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Uluslararası topluluk işine gelmediği devir dü yüzlü, tepme standartlı, arsıulusal cümle ise barışı sağlamada çıtırbom ve inisiyatifsiz birlikte bir duruma gelmiştir." görüşünü paylaştı.

Kurtulmuş, Karabağ dair arsıulusal camiada faaliyetlerin bitmeme edeceğini ve diplomatlık masasının değme devir açıkça tutularak, ilişkileri en donanımlı biçimde sürdürmeye bitmeme edeceklerini vurgulayarak, "Ama noktayı geldiğinde, haset vardığında kişi göbeğimizi kendimiz kesmesini de bileceğiz." laflarını sarfiyat etti.

"Devrim niteliğindeki adımlar"

Savunma sanayisinde çelimli olmanın bilhassa bu alanda ayakta durmak düşüncesince lüzumlu olduğuna dikkati çekici Kurtulmuş, "Özellikle ulusal defans sanayisinde Türkiye'nin akıbet senelerde gerçekleştirdiği bükülme niteliğindeki adımlar sayesinde, Azerbaycan'ın da İHA ve SİHA'ların kullanılması dair göstermiş bulunduğu faik çaba ve başarı, Karabağ zaferinin kazanılmasında anahtar gösteriş oynayan adımlardan bir tanesi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Karabağ'da binlerce mayının bulunduğunu, temizlenmesi icap ettiğini ve bayındırlık faaliyetlerinin yürütülebilmesi düşüncesince Ermenilerin mayın döşedikleri sahaların haritalarını Azerbaycanlı yetkililere vermelerinin mübrem bulunduğunu belirtti.

"Geri etap attılar"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin açıklamasına bağlı ise şunları kaydetti:

"Maalesef büyükelçilerin asal vazifesi bulundukları ülkelerle kişi devletleri arasındaki ilişkileri artırmak, var ise sorunları çözmektir. Bu manada Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesinin de baş döndürücü açıkça birlikte şekilde, büyükelçilerin, orada fariza gördükleri devletlerin iç işlerine katiyen karışmamalarını da birlikte arsıulusal söz hükmü kendisine ortaya koymaktadır. Maalesef, Türkiye'nin çelimli birlikte biçimde yürümesinden, yürüyüşünden ve çelimli iri Türkiye ideali çevresinde bir araya gelmesinden huzursuz olanlar, esbak dönemlerden artan alışkanlıklarıyla pus sallayarak, Türkiye'yi hizaya sokabileceklerini zannettiler. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın azimli duruşu ve Türkiye'nin bu manada baş döndürücü çelimli birlikte şekilde, ortaya koyulan bu dayatmaya, bu pus sallamaya, bu hizaya sokma çalışmalarına ve Türkiye'yi edep ika girişimlerine gönül rahatlığı baş döndürücü kupkuru birlikte biçimde Türkiye'nin menfaatlerini, hakkını ve hukukunu esirgeyici birlikte tarzda harp ettik. Bu laflara gönül rahatlığı Türkiye'nin lüzumlu adımları atacağını dünyaya duyuru ettik. Bunun kararı kendisine görüyorsunuz, 10 ülkenin büyükelçisi art etap attılar. Bu manada Türkiye'nin iç işlerine karışma etmeyeceklerini duyuru ettiler, böylelikle bu manada ortaya çıkan ve çöküntü emisyon potansiyeli haiz bu hamle giderilmiş edilmiş oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ