USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Nijeryalı iş kullanmakta olanları Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istiyor

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Richard Adeniyi Adebayo, "Nijeryalı iş kullanmakta olanları doğrusu Türk iş adamlarının itimatını kazandı. Bundan ötürü Türkiye ile baş döndürücü dobra işler yapacağız." dedi.

Nijeryalı iş kullanmakta olanları Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istiyor
17-12-2021 13:59
Abuja

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Richard Adeniyi Adebayo, Nijeryalı iş insanlarının Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Nijeryalı iş kullanıcılarını doğrusu Türk iş adamlarının itimatını kazandı. Bundan ötürü Türkiye ile baş döndürücü iyi işler yapacağız." dedi.

Adebayo, esbak İstanbul'da efdal seviyeli memurin düzeyinde başlamış bulunan ve zaman bakanlar ve büyüklük başkanları düzeyinde bitmeme edecek bulunan III. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Özellikle sonuç yıllarda Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin önemine ayraç fail Adebayo, "Gerekli anlaşmaların imzalanmasında ve gelişigüzel dü ülkenin işletmeleri ortada şuurlu halde bağlantıların oluşturulmasında kaydettiğimiz ilerlemeyi bizzat beğeniyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Nijerya'daki yatırımlarının etkisinin, banko rakamların ötesinde bulunduğunu vurgulayan Adebayo, dü ülkenin tecim kütlesinin artırılması düşüncesince güç sarfiyat edildiğini dile getirdi.

Adebayo, Nijerya'nın çabucak uygulanabilecek sürdürülebilir ortaklıklar istediğine ve bu ortalıklarda Türkiye'nin ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye, Nijerya'nın mühim ortağı bulunduğunu kanıtladı"

Türkiye'nin Nijerya'da meydana getirdiği yatırımlarla "ülkenin mühim ortağı" bulunduğunu aldığı kadar kanıtladığını kail Adebayo, "Son yıllarda Türkiye-Nijerya ilişkileri tarım, inşaat, istihlak ürünleri, eğitim, yer yağı ve natürel taş yağı lambası yağı kabil türlü bölgelerde tekâmül kaydetti." diyerek konuştu.

Adebayo, dü ülkenin bulunan kazançlı ilişkilerinin iyileştirilmesi düşüncesince potansiyelinin bir tomar bulunduğunun altını çizerek, Türkiye'nin Nijerya'dan petrol, sıvılaştırılmış natürel taş yağı lambası yağı ve ekincilik ürünleri ithal ederken, Nijerya'nın ise Türkiye'den tekstil, halı, ekincilik makineleri ve tıbbi malzemeleri ithal ettiğini aktardı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Afrika'daki beceri desteği düşüncesince Nijerya'yı diyalekt eş güdüm merkezi adına seçtiğine yer veren Adebayo, Türkiye'nin Abuja'da darülfünun engelleme türlü okulların kurulması kanalıyla Nijerya'nın edep bilimi bilimi sektöründe baş döndürücü çalışkan bulunduğunu vurguladı.

Adebayo, Türkiye ile Nijerya arasındaki tecim hacmini bırakmak düşüncesince petrol, natürel gaz, sanayi, ekincilik ve madencilik kabil sektörlerde teşrikimesai yapılabileceğini belirterek, "Ticaret ve envestisman ilişkilerini yükseltmek düşüncesince iş ve tecim fuarları kabil ticari lansman faaliyetleri, gelişigüzel dü iklim düşüncesince envestisman fırsatları yaratabilir." dedi.

"Nijerya-Türkiye Stratejik İş Konseyi" kurulması teklifi

Adebayo, yaklaşan sürede Türkiye ile Nijerya'nın arasındaki tutum dalında imzalanan anlaşma zaptlarının, dü iklim arasındaki ticari faaliyetlerde tekâmül kaydedildiğinin işareti bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Nijerya'da meydana getirdiği yatırımlar kabil Nijeryalı iş insanlarının da Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istediğini tamlayan Adebayo, "Nijeryalı iş kullanıcılarını doğrusu Türk iş erkeklerin itimatını kazandı. Bundan ötürü Türkiye ile baş döndürücü iyi işler yapacağız." diyerek konuştu.

Adebayo, dü iklim arasındaki tecim kütlesinin yükseltilmesi düşüncesince gelişigüzel dü ülkeden amme endüstrisi ve hususi sektörden oluşan Nijerya-Türkiye Stratejik İş Konseyi kurulması teklifinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ