USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Kıtamızda barış paramparça oldu'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Konsey'i sonrası planlı matbuat toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya girmesini engelleme adına nitelendirerek, "Kıtamızda barış paramparça oldu. Artık Avrupa'da, tarihe ilişik bulunduğunu düşündüğümüz türde ortak harp var” dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Kıtamızda barış paramparça oldu'
24-02-2022 16:04
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Konsey'i sonrası planlı matbuat toplantısında, “Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Bu yabanıl müşterek harp eylemidir. Düşüncelerimiz Ukrayna'nın korkusuz insanlarıyla birlikte. Ne eyvah ki NATO'nun, Rusya'ya icra ettiği hepsi çağrılara ve diplomatik müşterek hal araştırmak düşüncesince perişan ballanmak bilmeyen çabalarına karşın aylardır uyardığımız nesne gerçekleşti” dedi. Genel Sekreter Stoltenberg açıklamasında, "Kıtamızda barış paramparça oldu. Artık Avrupa'da, tarihe ilgili bulunduğunu düşündüğümüz türde müşterek harp var. Durumu ahbaplık etmek az daha Kuzey Atlantik Konseyi'nin çabuk toplantısını acemi bitirdik. Konsey başkaca Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya'nın Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi göre çabuk istişareler aranjman talebini de ele aldı" ifadelerini kullandı.

“NATO Müttefikleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınıyor”

Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısının sayımsız günahsız insanoğlunun yaşamını riske attığını belirterek, “Rusya, Hava ve roket saldırılarıyla, yağız kuvvetleri ve türlü yönlerden hususi kuvvetlerle askeri altyapıyı ve iri kent merkezlerini amaç alıyor. Bu kasıtlı, serinkanlı ve levent boylu zamandır planlanmış müşterek işgaldir. Yalanlara, inkarlara ve dezenformasyonlara rağmen, dünyanın görmesi düşüncesince Kremlin'in niyetleri açıktır. Rusya liderleri, korkmadan eylemlerinin ve kaybedilen hayatların hepsi sorumluluğunu taşıyor. NATO Müttefikleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini cins bulunan en çelimli halde kınıyor. Bu, arsıulusal hukukun bariz müşterek ihlalidir. Egemen, özgür ve barışçıl müşterek ülkeye gönül rahatlığı müşterek atılım eylemi ve Avrupa-Atlantik güvenliği düşüncesince ağırbaşlı müşterek tehdit'' ifadelerini kullandı.

“Rusya'yı askeri harekatını hemen durdurmaya çağırıyoruz”

NATO Genel Sekreteri açıklamasında, "Rusya'yı askeri harekatını hemen durdurmaya çağırıyoruz. Askeri kuvvetlerinizi Ukrayna'dan art çekin. Ve diplomasiyi seçin. Ukrayna'nın egemenliğini ve arazi bütünlüğünü tam yerine destekliyoruz. Ve Ukrayna'nın yasal koruma hakkı var. Rusya, zamanı baştan yazmaya idman düşüncesince çelim kullanarak, Ukrayna'yı hürriyet ve bağımsızlığından yoksun ediyor. NATO'nun esas görevi, hepsi Müttefikleri destek edinmek ve savunmaktır. Yanlış hesaplamaya yahut hata anlamaya arsa olmamalıdır. Birine meydana getirilen saldırı, hepsine mamul sayılacaktır. Bu bizim dolgun asayiş garantimizdir'' dedi.

“Rusya şu anda ağırbaşlı maliyetler ve neticelerle gönül rahatlığı karşıya”

Genel Sekreter Stoltenberg konuşmasında ayrıca, “Üst dozaj askeri komutanımız General Tod Wolters'ın arzusu hesabına bugün, Kuzey Atlantik Konseyi defans planlarımızı harekete geçirmeye değişmeyen verdik. Bu değişmeyen şu anki akse yerinde Müttefik devletleri destek edinmek ve destek edinmek düşüncesince ihtiyatkâr ve savunmacı müşterek adımdır. NATO Mukabele Gücü de müdahale edinmek az daha kabiliyet ve kuvvetleri gerekseme mahsus bölgelere konuşlandırmamızı sağlayacak. Rusya'nın devasa askeri yığınağına cevap olarak, dolgun savunmamızı şimdiden güçlendirdik” ifadelerini kullandı.

Kuzey ABD ve Avrupa'daki müttefiklerin karada, denizde ve havada İttifak'ın şark bölümüne binlerce er elan yerleştirdiğini tamlayan Stoltenberg, “100'den çok jetimiz faziletli alarmda, iklim alanımızı koruyor. Kuzey'den Akdeniz'e denli denizde 120'den çok Müttefik gemisi var. Bütün bunlar dolgun defans taahhüdümüzün 5. Maddesinin berk bulunduğunu gösteriyor. Ve İttifak'ı saldırganlıktan destek edinmek düşüncesince ne gerekiyorsa hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Gidişatı ele kabul etmek düşüncesince ferda mevhum müşterek NATO liderleri Zirvesi çağrısında bulundum. Rusya şu anda hepsi arsıulusal maşer kabilinden dayatılan ağırbaşlı maliyetler ve neticelerle gönül rahatlığı karşıya. Kremlin'in amacı, el bölgesini baştan kurmaktır” dedi.

“Özgürlük rastgele devir baskıya galip gelecektir''

Genel Sekreter Stoltenberg konuşmasının devamında, ‘'Özgürlük ve demokrasi, otoriteli diyetler kabilinden gözdağı edilmekte ve önemli rakiplik artıyor. Yenilenen müşterek kararlılıkla cevap vermeliyiz. Kuzey ABD ve Avrupa, NATO'da birlikte. Biz 30 demokrasiden oluşan müşterek ittifakız. Bir olup insanımıza ve değerlerimize erbap çıkacağız. Demokrasi rastgele devir otokrasiye galip gelecektir. Özgürlük rastgele devir baskıya galip gelecektir” laflarına arsa verdi.

Mustafa Ulusoy

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ