USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır” dedi.

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'
18-12-2021 17:44

Fiyatların yükselmesinin, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih iktisadi suikastla irtibatlı bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin bu vaziyetteki yalman duruşunu bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın meclisteki hitabı esnasında yaşananlara da yer veren Bahçeli, sergilenen davranışları nezaketsiz ve ahlaksız müdahaleler namına değerlendirdi.

“Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır”

Ekonomide yaşanmış bulunan artışlara ve bu durumun esas nedenlerini ele meydan Bahçeli, stokçuların, karaborsacıların, fırsatçıların ve iktisadi ByLock'çuların devreye girdiğine ayraç ederek, “Kalbi pırıl pırıl, aynı dalgasız bahir kabilinden bulunan milletimin iyi insanlarına içtenlikle ve inançla fariza geçirmek varken; kaba, haşin ve yaralayıcı siyasa üslubunu ısınmak yanlıştır, dejenerasyon alametidir. Bugün CHP Genel Başkanı Kayseri'de gene su kaynatmış, gene kayış koparmış, 2022 yılı bütçesinin yoksuldan alıp zengine eşme aktaran bir bütçe bulunduğunu edepsizce zırvalamıştır. İzan, irade, onur ve insaftan yoksun bir siyasetçinin düşebileceği en çirkin hallere bu kişi düşmüştür. Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun nazar boncuğu iktisadi temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla akan gelişmelerin izahı yapılamayacaktır. Ama köksüz ve ikiyüzlülük siyasetinin orkestra şefi Kılıçdaroğlu'na mucibince kasa gelirse döviz de inecektir. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin kuramsal kalıplarına aykırıdır. Döviz yükselirken borsanın düşmesi, fark piyasalarda düzgün olmayan oynaklıkların steril fasit daire zarfında artım sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye'nin düşmancasına bir senaryoya verilen kaldığına belirgin işarettir. Geçmişte benzerlerine tanık olduğumuz operasyonların bir yenisi hâlâ sahnelenmektedir. Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, iktisadi bylokçular, iç ve aut ihanetin kıyasıya failleri devreye girmişler, millete ve devlete hücum hesabına hücum planlayarak harekete geçmişlerdir” niteleyerek konuştu.
Fiyatların yükselmesini nema ve döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil vatana millete müteveccih iktisadi suikastla irtibatlı bulunduğunu kail Bahçeli, “Oyun büyük, hile vahşi, hile düşmancadır. Türkiye kurgusal atakların hedefindedir. Fiyat artışlarının zarfında ki varsa, yurttaşlarımızın ekmeğine, sofrasına, cüzdanındaki paraya kimler direkt yahut vasıtalı musallat olmuşlarsa analarından doğduğuna nadim edilmelidir. Anlık değer değişimleri, gündüz zarfında yüz kere değer etiketlerinde meydana getirilen tadilatlar en edepli detayına denli ele alınmalı ve bu korkutan probleminin üstünde gidilmelidir. Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih iktisadi suikastla bağlantılıdır. Türkiye'nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Yağmacıların merkezi ve milliyeti neresidir? Bunların FETÖ'yle ve yayılımcı komployla bağı araştırılmakla beraberce değer ve yığılım bylokçuları da çabucak açıklanmış edilmelidir. Çünkü maslahat ulusal düzenlilik meselesi biçimine dönüşmüştür. Ederi bir dolar bulunan alçakların dolar üstündeki oyunlarına tasdik olacak bir Türkiye katiyen yoktur. Dik duruşumuzu bozmaya nazar boncuğu kimsenin gücü yetmeyecektir” açıklamasında bulundu.

“CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun laflarını hatırlatan Bahçeli, “TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler için çıksa da acemi ekonomi programı kalburüstü olacaktır. TÜSİAD'ın karışık açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'la paslaşması, er seçme dayatması, değer ve döviz döşenmemiş artışının siyasileştirilip sömürme hattının kurulması kararlılıkla savaş edilmesi müstelzim ve kelimesiz kalınmasının fahiş neticelere sebep olabileceği tiksindirici bir durumdur. Ayrıca hayatları süresince değme daim eleştiren, esmer çalmaktan bambaşka bir bilinçlilik bilmeyen, lakin mevcud sorunlara için da sadra iflah bir tane bir hal getiremeyen batkın sol ve Marxsist iktisatçılar ahlaksızcasına sıkıntı tamtamları çalmaktadır. Eşzamanlı namına CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir. ‘Bir yandan kendilerine, ‘biz milliyetçiyiz diyorlar, bir yandan da Türk Lirası'nın kıymetini pula döndürdüler' diyen Kılıçdaroğlu ilkin bilmelidir ki, zihniyetinin bizim nezdimizde gavur puluyla iptidai kuruş kıymeti yoktur” ifadelerini kullandı.

“Türk lirası ulusal itibarımız, iktisadi istiklalimizin anne direğidir”

Devlete ve hükümete güveninin dört dörtlük bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Kayseri'de ulusalcılık nutukları atan Kılıçdaroğlu'nun bir tane arzusu iktisadi tetikçiler, yıldırı örgütleri, zalimlerin kumpası, hainlerin eylemleri, Türkiye düşmanlarının projeleridir. Ondan ulusçu olamaz, nihayet emperyalizmin muhbiri, zulmün muhibbi olacaktır. Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Devletimize, hükümetimize güvenimiz tamdır. Ekonomide muteber manken ve programın değme ayrışık iç ve aut provokasyonu nötr duruma getirerek Türkiye'yi hâlâ güçlenmiş, hâlâ kalkınmış bir bol bolamat seviyesine balans ve disiplinle kavuşturacağına sonuna denli inandığımızı alelhusus paylaşıyorum” halinde konuştu.

Engin Yağcı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ